Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
114
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 191

Bart

Re: Siłownia

Post autor: Bart »

wszelkie akcesoria mają zastosowanie tam gdzie OGRANICZA nas siła czy wytrzymałość. Nikt bez potrzeby nie powinien używać bo nie cwiczy chwytu. Sam pasków używam z reguły w ostatniej serii MC czy przy wiosłowaniu sztangą gdzie mam już jak na siebie konkretny ciężar. Usztywniacze nadgarstków pomagają mi przy uginaniu sztangą gdzie czuję ból w nadgarstkach. Pasa nie używam p nie szaleje z maksami.
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Najlepsi są ci, co w pasie nawet biceps robią
Awatar użytkownika
zimsky

Post autor: zimsky »

To ci sami którzy w pasie chodzą przez cały trening?
Awatar użytkownika
PROBLEM

Post autor: PROBLEM »

zimsky pisze: 27 wrz 2019, 10:13 To zrozum bo jak ktoś robi 80x1 w siadzie to lepiej żeby ten pas na sobie miał niż go nie miał
takim osobom proponuję porobić zwykłe przysiady i popracować przy okazji nad mobilnością, a nie porywać się na ciężary
jak zapowiadam wpierdol ściągam okulary
panaceum

Post autor: panaceum »

Tez po martwym macie tak ze jesteście zmęczeni w chuj i trudno wam kolejne cwiczenia robic? Jak na to zaradzic?
Pytam się Boga co chce, sam nie wiem dokąd ja dojdę w tej grze
Pamiętaj o odkopaniu Ślizgawkowej Kapsuły Czasu w 2030
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

oddychasz jak należy? czułem się tak jak niepoprawnie oddychałem
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

Ja mam takie pytanie - który sklep z suplementami na siłownię możecie polecić? Jest sporo tych sklepów: kfd, sfd, bodypak, muscle zone, testosterone, bodyshock i wiele innych. Który z nich oferuje sprawdzone i dobre jakościowo produkty?
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

ale rozkmina ciezka o paskach pasach pany. to co napisze to potwierdzi w huj ludzi z silowni z kregow fitnesowych i power liftingowych i badania i opinie ze paski pasy zakladasz w momencie jak juz zapierdalasz hardkorowo na rekordy silowe a pas nie jest cudowny i ma swoja pojebana mroczna strone o ktorej sie nie mowi. do takiego normalnego treningu to nie potrzebujesz. w momencie gdy twoje cialo w 85 proc moze dojebac kolejne rekordowe powtorzenie na naprawde nabitej sztandze ale to pozostale 15 proc to twoje slabe nadgarstki i przedramiona co genetycznie nie daja rady targac takiego ciezaru bo po prostu takie masz geny ze masz silne plegary dojebany bichol no ale nie uchwyt to wtedy paski do uchwytu sa git dla ciebie. albo kurwa jak skupiasz sie tak zeby wyrwac sztange z podlogi ale zapominasz zeby zejsc nisko dupskiem i ci sie robi koci garb to pas ci wtedy pomoze. zasade dzialania pasa trzeba rozkminic on pomaga zebrac w sobie powietrze i przy slabych miesniach brzucha i slabych plecach na odcinku ledzwiowym zachowac sztywnosc korpusu bez ryzyka ze wam wypierdoli dysk czy cos.
tera jest pytanie - na huj ci ten pas i paski. jak daleko jestes w stanie dojsc bez tego gdzie sa twoje maksy. 160 martwica bez paskow na 5 razy ale od dawna nie robie tego cwiczenia moj rekord sprzed poltora roku to 180 z pasem po grubej przedtreningowce bo technika mi kulala juz z takim ciezarem i w huj mialem problem zejsc niezej dupa przy rwaniu jej z podlogi. nog tez nie mam kozakow silowo rekordowo bo 190 siadlem dwa razy ale bez pasa. ja nie napierdalam tez na sile tylko skupiam sie nakurwiac na sylwetke.
okej ja kminie ze sie naczytales np ze progres silowy ale rozkminiaj tez po swoim ciele jak ono reaguje wlasnie na takie bodzce. bo zakladam ze chcecie rosnac to musisz tez miske pilnowac bo to jest najwazniejszy element. jak np bys przybil testo i dorzucil jakas np metke i wpierdalal paluszki rybne z frytkami, bulke, pil piwo i taka miske tryzmal to bys zrobil forme jak adonis bo masz mlody organizm i sok robi za ciebie w huj roboty. ale jak kuleje szama to nie ma huja zebys ty progresowal. musisz jesc i nakurwiac progres silowy w budowaniu tego ogolnego rozwoju miesniowego. ale tu jest wazny wlasnie balans techniki i sily. i to jest to co pisze tam wyzej ze wy chcecie napierdalac jak dzicy a np nie umiecie oddychac macie slabe brzuchy i zamiast wyjebac sie na to co robicie poswiecic miesiac zeby poprawic swoje braki techniczne to sie pograzacie w gownie i potem sa takie obrazy typow co chodza po 1.5 roku i na karabinie im skoczylo 2cm. ja jak zaczynalem np klate i doszedlem do 90 na klate i bylem w huj zajarany no ale kurwa nie moglem cos isc wyzej z ciezarem to mi kolezka podkrecil jak widzial jak cwicze zebym technike poprawil i sie wlasnie nie ryl. zebym zszedl z ciezarem, poprawil ruch, lepiej wyczul jak pracuje miesien i wtedy zobacze jaki progres zajebie jak sie naucze poprawnie techniki i dojebie do tego sily.
takze kurwa wg mnie jak sie nie cwiczy zeby wygladac jak adonisy heraklesy na soku z sila potwornej bestii, nie napierdalacie rekordow pod zawody silowe to na huj wam te pasy i paski to nie wiem bez kitu. w takim wypadku zajebista robote zrobi poprawa techniki, nadrobienie brakow np brzucha, przedramion, uchwytu sa na to cwiczenia rozne zajebiste mozecie obadac na yt bo pokazuja jak cwiczyc zeby nie byc kalekom potem z rozjebanymi stawami. plus sobie rozkmincie tez cwiczenia ktore wam poprawia mobilnosc bo to moze tez tam lezec ze jestescie pospinani pokurczeni pokrzywieni. powodzenia
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

TRAPSTAR pisze: 30 wrz 2019, 20:49 Ja mam takie pytanie - który sklep z suplementami na siłownię możecie polecić? Jest sporo tych sklepów: kfd, sfd, bodypak, muscle zone, testosterone, bodyshock i wiele innych. Który z nich oferuje sprawdzone i dobre jakościowo produkty?
jezeli chodzi o basic to przoduje KFD, polecam od siebie i sam szukajac marki, ktorej bede sie trzymal slyszalem same pozytywne opinie. Mialem od nich kreatyne, beta-alanine, cytruline, kofeine w tabletkach, mg zn b6, melatonine, wpc o wielu smakach i wszystkie byly spoko, najczesciej bralem cos czekoladowego, zeby wchodzilo na slodko(props smak oreo) multiwitaminy to zawsze klasyk z olimpu 30zl/30dni

muscle zone mialo pare wtop i roznilo sie podanym skladem a tym co wychodzilo na badaniach
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2019, 21:33 przez KILLIE, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

TRAPSTAR pisze: 30 wrz 2019, 20:49 Ja mam takie pytanie - który sklep z suplementami na siłownię możecie polecić? Jest sporo tych sklepów: kfd, sfd, bodypak, muscle zone, testosterone, bodyshock i wiele innych. Który z nich oferuje sprawdzone i dobre jakościowo produkty?
ziomek napisales sklepy co cie nie wyjebia na siano ale ciebie powinno interesowac bardziej jakie produkty kupujesz i kto je produkuje np kreta to monohydrant cie powinen interesowac, jak bialka to zeby byly dobre jakosciowo wiazania bialka a nie jakies kurwa smietnikowe bialko z hujowej serwatki co bedziesz mial potem bialkowe pryszcze aha i jak nikt ci nie mowil to uwazaj na bialkowe baki bo sie po bialku w huj pierdzi. producenci kozaki np olimp robia zajebiste witaminy co po nich sie sika na zielono i tez mateuszowi borkowi wiecznie suple daja bo oni od niego z miasta sa. kfd albo sfd ci wystarczy
Awatar użytkownika
LeeSu

Post autor: LeeSu »

panaceum pisze: 30 wrz 2019, 19:33 Tez po martwym macie tak ze jesteście zmęczeni w chuj i trudno wam kolejne cwiczenia robic? Jak na to zaradzic?
Zmniejszyć ciężar
+48 997
To nie pitca na dowuz
nigdyniebralemkoksu

Post autor: nigdyniebralemkoksu »

panaceum pisze: 30 wrz 2019, 19:33 Tez po martwym macie tak ze jesteście zmęczeni w chuj i trudno wam kolejne cwiczenia robic? Jak na to zaradzic?
Jak robisz stały ciężar, to może spróbuj rampy.
Ellis

Post autor: Ellis »

Jakie ćwiczenia robić żeby nie wyglądać jak Jose? Styłem się jak on i mi trochę wstyd, mało ruchu w żyćku teraz mam i muszę wziąć się za chudnięcie. Raczej nie chce mi się chodzić na siłkę, wolałbym w domu ćwiczyć. Nie mam sprzętu, ale jakbyście coś polecali to mogę przyinwestować. Macie jakieś zestawy ćwiczeń ala SCHUDNIESZ W MIESIĄC?

A no i wiem, że dieta też ma znaczenie, tym się już zająłem.

Jak było to sorry
Awatar użytkownika
stanky

Post autor: stanky »

bez siłki nic nie zbudujesz
Ellis

stanky pisze: 09 paź 2019, 17:07 bez siłki nic nie zbudujesz
Bałem się takiej odpowiedzi :bag:

No dobra, a jakieś kanały na yt albo strony, które super mnie wdrożą w magiczny świat chudnięcia i mięśni? Macie jakieś sprawdzone? Bo tego jest od groma i nie wiem komu ufać.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Idź z [mention]ko1nik[/mention] na siłkę i on Ci normalnie wszystko pokaże jak wujaszek Peja. Mnie kiedyś rozpisał, co mam jeść, czego nie, które to jakie węglowodany dobre, jakie fe, które warzywka na dzień, które na noc, no i tak wyszło, że w teorii jestem chudy, ale tylko w teorii.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
kaczuholek

Post autor: kaczuholek »

Ellis pisze: 09 paź 2019, 16:05 Raczej nie chce mi się chodzić na siłkę, wolałbym w domu ćwiczyć. Nie mam sprzętu, ale jakbyście coś polecali to mogę przyinwestować. Macie jakieś zestawy ćwiczeń ala SCHUDNIESZ W MIESIĄC?

da sie w domu za niewielkim wydatkiem robic nawet w miare kompletny trening ale 1) zawsze będzie troche mniej optymalny 2) wymaga trochę technicznego zaawansowania, 3) może później sprawic ze zrobia ci sie jakies dysproporcje bo jedne mięśnie uda ci sie "domowo" bedac poczatkujacym przyatakowac, inne niekoniecznie

na cwiczenia gory ciala "pull" - możesz kupić sobie drążek rozporowy, taki który miałby dwa komplety tych bolców i dałbys jedne na gorze futryny a drugie gdzies w polowie. i wtedy moglbys robic zarowno zwykle podciaganie (albo negatywy) i australijskie podciaganie czyli to w poziomie co jest kalisteniczną odmianą wioslowania.

na ćwiczenia "push" robilbys pompki w różnych wersjach, z rekoma na podwyzszeniu, nogami na podwyzszeniu, albo rekoma na jakichs książkach by zwiększyć zakres ruchu. ogólnie pochylnie ciala przy pompkach i australijskich podciaganiach zmienialbys wraz z progresem

na nogi bez ciężaru to najwiekszy problem, ale jakies bulgarian split squaty (nawet bez ciezaru na start) + kalisteniczne cwiczenia na dwugłowe (albo z piłką gimnastyczna) + wspiecia na łydy jednonoz też mogą jakoś zastepywac ci ciezary. jest też takie coś jak single leg romanian deadlift - swietne cwiczenie na tylną taśmę ale trudne na start

możesz tez dokupic sobie hantle z talerzami tak byc miec mozliwosc regulacji do jakichś 2x12 kg ale to już wiekszy wydatek. i wtedy moglbys dołączyć izolacje na bary, łapy, móc łatwiej dorzucac obciążenie na ćwiczenia na nogi typu split squat czy wspomniany SL RDL bez meczenia sie np ze zgrzewkami wody xD. albo robić pompki na hantlach, albo takie ćwiczenie jak renegade row. no i zakup takich rzeczy jak pilka gimnastyczna albo kółko ab roller to wydatek pare razy po kilkadziesiat zł a by ci zwiekszyl wachlarz mozliwosci cwiczen znacznie

moglbys nawet w takim crossfitowym stylu sobie łączyć cwiczenia w obwody, by zwiększyć energetyczny, metaboliczny, kondycyjny efekt takiego treningu co czesto na siłce jest niezbyt mozliwe przez tłumy - w stylu:

4x

8x australijskie podciąganie
15s przerwy
2x8 bulgarian split squat bez ciezaru
15s przerwy
10x pompeczki
120s przerwy

tl;dr jakoś tam sie da ale musisz mocno kombinowac
Ellis

Jose pisze: 09 paź 2019, 17:54 no i tak wyszło, że w teorii jestem chudy, ale tylko w teorii.
Po prostu Cię dawno nie widziałem :lol:
Spoiler
kaczuholek pisze: 09 paź 2019, 17:55
da sie w domu za niewielkim wydatkiem robic nawet w miare kompletny trening ale 1) zawsze będzie troche mniej optymalny 2) wymaga trochę technicznego zaawansowania, 3) może później sprawic ze zrobia ci sie jakies dysproporcje bo jedne mięśnie uda ci sie "domowo" bedac poczatkujacym przyatakowac, inne niekoniecznie

na cwiczenia gory ciala "pull" - możesz kupić sobie drążek rozporowy, taki który miałby dwa komplety tych bolców i dałbys jedne na gorze futryny a drugie gdzies w polowie. i wtedy moglbys robic zarowno zwykle podciaganie (albo negatywy) i australijskie podciaganie czyli to w poziomie co jest kalisteniczną odmianą wioslowania.

na ćwiczenia "push" robilbys pompki w różnych wersjach, z rekoma na podwyzszeniu, nogami na podwyzszeniu, albo rekoma na jakichs książkach by zwiększyć zakres ruchu. ogólnie pochylnie ciala przy pompkach i australijskich podciaganiach zmienialbys wraz z progresem

na nogi bez ciężaru to najwiekszy problem, ale jakies bulgarian split squaty (nawet bez ciezaru na start) + kalisteniczne cwiczenia na dwugłowe (albo z piłką gimnastyczna) + wspiecia na łydy jednonoz też mogą jakoś zastepywac ci ciezary. jest też takie coś jak single leg romanian deadlift - swietne cwiczenie na tylną taśmę ale trudne na start

możesz tez dokupic sobie hantle z talerzami tak byc miec mozliwosc regulacji do jakichś 2x12 kg ale to już wiekszy wydatek. i wtedy moglbys dołączyć izolacje na bary, łapy, móc łatwiej dorzucac obciążenie na ćwiczenia na nogi typu split squat czy wspomniany SL RDL bez meczenia sie np ze zgrzewkami wody xD. albo robić pompki na hantlach, albo takie ćwiczenie jak renegade row. no i zakup takich rzeczy jak pilka gimnastyczna albo kółko ab roller to wydatek pare razy po kilkadziesiat zł a by ci zwiekszyl wachlarz mozliwosci cwiczen znacznie

moglbys nawet w takim crossfitowym stylu sobie łączyć cwiczenia w obwody, by zwiększyć energetyczny, metaboliczny, kondycyjny efekt takiego treningu co czesto na siłce jest niezbyt mozliwe przez tłumy - w stylu:

4x

8x australijskie podciąganie
15s przerwy
2x8 bulgarian split squat bez ciezaru
15s przerwy
10x pompeczki
120s przerwy

tl;dr jakoś tam sie da ale musisz mocno kombinowac
kaczuholek, dzięki za wytłumaczenie.
Widzę, że łatwiej już pójść na siłkę, szczególnie, że nie mam pojęcia o tym wszystkim :lol:
Awatar użytkownika
Łąsą
judym

Post autor: Łąsą »

Jose pisze: 09 paź 2019, 17:54 Idź z [mention]ko1nik[/mention] na siłkę i on Ci normalnie wszystko pokaże jak wujaszek Peja. Mnie kiedyś rozpisał, co mam jeść, czego nie, które to jakie węglowodany dobre, jakie fe, które warzywka na dzień, które na noc, no i tak wyszło, że w teorii jestem chudy, ale tylko w teorii.
no bo jak ktoś ci opowiada bzdury jakieś o indeksie glikemicznym, o węglowodanach prostych i złożonych, czy jakie to warzywa nie są fantastyczne, to niestety - jesteś skazany na porażkę.
trenerów osobistych
Spoiler
ha
tfu

trenerów personalnych cechuje to, że większość z nich o żywieniu i treningu dowiedziało się z dwóch dwudniowych kursów.
a nawet jeśli nie, to nie potrafią odpowiednio wprowadzać swoim podopiecznym priorytetów i nakładają ciężary nie do uniesienia, a sami palcem ruszyć ich nie chcą.
jakaś recepta mordo tej?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Nie no, on mówił sensownie i gdybym się stosował, to pewnie byłbym wyfitowany, ale mam zbyt wielką słabość do przekąsek, browarków i lenistwa.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ