ScHoolboy Q - BLUE LIPS (2024)
Re: ScHoolboy Q - BLUE LIPS (2024)
Ale wyprodukowane pięknie. W sensie brzmienia. I schoolbii zejebiscie napierdala. Tyle że to wszystko jest bez tego czego wszyscy oczekują.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Ja nie oczekiwałem niczego po poprzednim chujowym i dla mnie spox takie 6/7
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- gods bidness
Póki co płyta roku. Acz zaznaczam, że przesłuchałem w tym roku tylko 2 i 1/3 płyty. Na drugim miejscu jest Frenczi Montana. A na trzecim jedna trzecia 21 savage.
Dodano po 32 sekundach:
W sumie tej też jeszcze nie przesłuchałem całej ani nawet połowy.
Dodano po 32 sekundach:
W sumie tej też jeszcze nie przesłuchałem całej ani nawet połowy.
Zgadzam się z użytkownikiem ART. Może ze dwa kawałki fajne.
- gods bidness
Jest nudno w drugiej połowie, ale nie ma jakichś wyjących cweli na potęgę, więc płyta roku, 6/10
Świetna płyta.
Przy pierwszym odsłuchu miałem wątpliwości, ale z każdym odsłuchem było lepiej.
Nie wiem o czym wy piszecie - nie ma bengerów? xD
Pig Feet, Yaern, THank God 4 Me
Przy pierwszym odsłuchu miałem wątpliwości, ale z każdym odsłuchem było lepiej.
Nie wiem o czym wy piszecie - nie ma bengerów? xD
Pig Feet, Yaern, THank God 4 Me
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Eat these rappers chef of the game.”
- gods bidness
Oczywiście ta płyta jest do słuchania nie na głośniczkach, bo wtedy faktycznie będzie nieefektowna.
No, dużo zyskuje ze względu na jakość instrumentali. Jednak te wszystkie trapy i drille i płyty robione gdzieś pomiędzy sraniem u kolegi a ruchaniem kolegi, zepsuły mocno tworzywo jakim jest dźwięk w rapie.
Single były takie se ale album jest zajebisty.
OHio 
Back n Love najlepszy banger.
- gods bidness
Yearn 101, Pop, Back n Love, Ohio, Time Killers, Pig feet. Jak na dzisiejsze czasy sporo mocnych kawałków, ale nie wiem czy będę wracał. Na razie przesłuchałem dwa razy i póki co mi się nie chce. Ogólnie z ostatnich 5 lat, wracam tylko do 2 płyt właściwie - Almost dry Pushy i Cheat Codes.
Ale się wynudziłem.
Te bity mogły ratować uchodząc za ciekawe czy jakieś powykręcane może ze dwa albumy Schoolboya temu, teraz całość była mdła i męcząca, i to nie w taki sposób jak u choćby Tylera, który raz że potrafi to dawkować długościowo przeplatając z bardziej kolorowymi momentami, dwa jest zwyczajnie ciekawszym raperem. Ze dwa tracki będą numerami do skakania w pogo na jakimś festiwalu przy rymowaniu nigga z nigga, reszty już nie pamiętam.
Te bity mogły ratować uchodząc za ciekawe czy jakieś powykręcane może ze dwa albumy Schoolboya temu, teraz całość była mdła i męcząca, i to nie w taki sposób jak u choćby Tylera, który raz że potrafi to dawkować długościowo przeplatając z bardziej kolorowymi momentami, dwa jest zwyczajnie ciekawszym raperem. Ze dwa tracki będą numerami do skakania w pogo na jakimś festiwalu przy rymowaniu nigga z nigga, reszty już nie pamiętam.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Nudy straszne, co tu więcej napisać. Muzyczka sobie może jest ładna, przyjemna dla ucha i co z tego jak to jest nudne jak flaki z olejem. Nic nie ratuje tej płyty.
-
tybdo_yntogliw
Nunu
Aż się zalogowałem żeby dać, takiego Brainfeeder-owego, jak z Flying Lotusa / Thundercata beatu i lotu to się nie spodziewałem. Piękny.
Bardzo dobra płyta, bzdury że nudna, właśnie bity komplementują rap Schoolboya który po prostu się wchłania tutaj.
Bardzo dobra płyta, bzdury że nudna, właśnie bity komplementują rap Schoolboya który po prostu się wchłania tutaj.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Ta płyta jest przede wszystkim przepięknie wyprodukowana, Yeern 101, First, oHio
wybija się kilka mocnych numerów, całość wchodzi bez ziewania i brzmi po prostu przyjemnie, ja się nie zawiodłem
-
bobermann3000
dokładnietybdo_yntogliw pisze: ↑04 mar 2024, 0:05 NunuAż się zalogowałem żeby dać, takiego Brainfeeder-owego, jak z Flying Lotusa / Thundercata beatu i lotu to się nie spodziewałem. Piękny.
smooth bity i ostra nawijka schoolboya to najlepsze połączenie
8,3 od PF prosto w twoją twarz.
no idealne podsumowanie tego nudnego wydawnictwa
nie no muszę jeszcze z raz to przesłuchać. bo po pierwszym odsluchu zero podjazdu do pierwszych trzech albumów