Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
też pykam sobie od nowa na xboxie, props dla cdpr, że da się myszką i klawiaturą
- con shonery
- Moderator
To u mnie odwrotna akrobacja, bo na pc ale na tv i na padzie (od Nintendo, multikulturalizm). I tu props dla Steama za tryb big picture I bezproblemową obsługę padów, aż kupiłem grę drugi raz, bo miałem na GoGu, który niestety nie jest tak przyjazny kanapowcom. Cyberek chyba wskakuje do mojej topki gier, nawet te śmieciowe zadania od fixerow dobrze mi się robi w przerwach między innymi aktywnościami. A jedną z ulubionych aktywności jest zbieranie różnych ciuchów i fotografowanie w photo mode
walka też się nie nudzi, bo sobie zmieniam bronie, a można odsyłać ludzi do świętego Piotra wieloma satysfakcjonującymi drogami. Spaniala przygoda.
Spoiler
Kurwa, te wszystkie zakończenia z dodatku depresyjne.
Ja tam wybieram wsadzenie So Mi do rakiety i wyjazd z Panam.
Taki jestem uczuciowy.
Z tym dodatkiem też jest taki problem, że poza So to ciężko się przywiązać do pozostałych postaci, stąd łatwiej mi było strzelić do Reeda niż wybrać jakąkolwiek inną opcję.
Ja tam wybieram wsadzenie So Mi do rakiety i wyjazd z Panam.
Taki jestem uczuciowy.
Z tym dodatkiem też jest taki problem, że poza So to ciężko się przywiązać do pozostałych postaci, stąd łatwiej mi było strzelić do Reeda niż wybrać jakąkolwiek inną opcję.
Przeszedłem. Bardzo dobra gra, ale muszę ponarzekać.
Spoilery
Spoilery
Spoiler
1. Niedobór Takemury - na początku myślałem, że będzie to taki ziomeczek, z którym V będzie uzgadniał/a dalsze kroki przez całą historię, a po skończeniu jego (krótkiego zresztą) wątku typ znika i pojawia się chyba tylko w jednym z możliwych zakończeń, w moim się nie pojawił. Zdecydowanie moja ulubiona postać i wielka szkoda, że nie ma swoich misji pobocznych jak np. Panam i Judy. Jak się zastanowić, to w zasadzie więcej jest takich postaci. Adam Smasher, Yorinobu Arasaka, Hanako. Był taki setup, że można było pomyśleć, że cała fabuła będzie się kręciła wokół dramy z Arasaką a tu kutos. Smasher pojawia się chyba tylko w dwóch zakończeniach, Yorinobu nie pojawił się w moim w ogóle
Mam wrażenie, że niektóre wątki się po prostu urwały.
2. Fabuła jest dość krótka i ciężko zabrać się za aktywności poboczne tak, żeby nie zjebać sobie tempa rozgrywki. Bo niby V umiera, ale bierze się głupoty jak gra w Płotkę na automatach, pływanie z Judy, czy kolekcjonowanie samochodów. Na misjach i aktywnościach pobocznych mam wrażenie można spędzić luźno 10x więcej czasu niż na fabule, przez co trzeba robić dziwne przerwy od fabuły jeżeli chce się to wszystko pokończyć.
3. Niektóre questy poboczne jak np. Kerry Eurodyne, Silverhand, River Ward to questy na raz, przegadane. Napisane fajnie, ale gameplayowo nuda na potęgę. Wciśnij F żeby zamieszać jambalayę
Nie ma szans, że przy drugim ograniu CP się za to wezmę - no chyba, że zdążę zapomnieć o co chodziło.
2. Fabuła jest dość krótka i ciężko zabrać się za aktywności poboczne tak, żeby nie zjebać sobie tempa rozgrywki. Bo niby V umiera, ale bierze się głupoty jak gra w Płotkę na automatach, pływanie z Judy, czy kolekcjonowanie samochodów. Na misjach i aktywnościach pobocznych mam wrażenie można spędzić luźno 10x więcej czasu niż na fabule, przez co trzeba robić dziwne przerwy od fabuły jeżeli chce się to wszystko pokończyć.
3. Niektóre questy poboczne jak np. Kerry Eurodyne, Silverhand, River Ward to questy na raz, przegadane. Napisane fajnie, ale gameplayowo nuda na potęgę. Wciśnij F żeby zamieszać jambalayę
jak tam opinie po paczu
Kupować DLC po przejsciu głównej fabuły czy przed?
mam true cyberpunk experience, bo zbugowal mi sie glowny quest, w ktorym czekam na telefon od npc. probowalem juz restartowania gry, czekania 23h, quick save/load no i nie dzwoni xD
- checollada
Ja właśnie ogrywam ten tytuł w wersji na PC, super mi się gra, żadnych błędów. Aż żałuję teraz, że przyżydziłem i nie wziąłem od razu wersji z dodatkiem, ale nie wiedziałem czy mi siądzie taki klimat. Ogólnie mało się bawię w te hakowania, biegam z różową strzelba i wielką snajpera. Staram się część questów robić w stylu skrytobójcy, ale zazwyczaj kończy się i tak rozróbą. Bardzo mi się podoba feeling strzelania z broni, czuć dobre pierdolnięcie, aż chce się ich używać.
Nie jest to może idealnie zrobiona gra, ale ma coś takiego w sobie, że mi nie przeszkadza sztywność niektórych mechanik i chce mi się w to grać.
aa, dziwne w wersji gry na GOGu jest sterowanie padem na komputerze, w menu np. trzeba jak myszką sterować, nie umiem się do tego przyzwyczaić trochę, wole bardziej konsolowe rozwiązania
Nie jest to może idealnie zrobiona gra, ale ma coś takiego w sobie, że mi nie przeszkadza sztywność niektórych mechanik i chce mi się w to grać.
Spoiler
Właśnie skończyłem quest z Panam, wyjechać w końcu z tego klaustrofobicznego miasta na otwarte tereny i zobaczyć coś innego, bardzo fajnie.
Ja mimo wszystko polecam zabawę z hakowaniem wszystkiego co popadnie, bo daje dużo frajdy.
Sam byłem sceptyczny wobec tego na początku.
ja też gram takim buildem, wróciłem na xboxie do pada i hakowanie + smart bronie by się nie trzeba było męczyć z celowaniem padem dają sporo funu
ja też haki + smart smg
kto projektował te questy polegające na czekaniu aż npc coś sprawdzi/zadzwoni/wróci z korpo? w watku głównym czekam na telefon od takemury, więc pojechałem rozpocząć questa szybka i wściekła, ale po szybkiej gadce mam czekać dzień, żeby pchnąć zadanie do przodu, więc pojechałem pod wskazany adres, żeby rozpocząć innego questa, sprawdziłem wiadomość w komputerze i mam czekać na telefon co dalej robić w tej sprawie XD
podczas całej tej akcji i poruszania się wszedzie bez użycia quick travela takefun nie zadzwonil, wiec dalej musze robic zadania poboczne, żeby pchnąć fabułę do przodu, super design cdp red!
kto projektował te questy polegające na czekaniu aż npc coś sprawdzi/zadzwoni/wróci z korpo? w watku głównym czekam na telefon od takemury, więc pojechałem rozpocząć questa szybka i wściekła, ale po szybkiej gadce mam czekać dzień, żeby pchnąć zadanie do przodu, więc pojechałem pod wskazany adres, żeby rozpocząć innego questa, sprawdziłem wiadomość w komputerze i mam czekać na telefon co dalej robić w tej sprawie XD
podczas całej tej akcji i poruszania się wszedzie bez użycia quick travela takefun nie zadzwonil, wiec dalej musze robic zadania poboczne, żeby pchnąć fabułę do przodu, super design cdp red!
- bialyjelen
no w pewnym momencie moze byc kilka misji POCZEKAJ NA TELEFON nalozonych na siebie, ja sobie wtedy umilalem czas pacyfikacja cyberprzestepcow
Fajne nawet
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
nie działa 
dzieki wynalazkowi zwanemu frame generation (amd fsr 3.1) dostepnym w opcjach renderowania w jakims nowszym patchu, mam na 5? letniej karcie graficznej 144 fpsy bez rozrób (wtedy kolo 100) w ultra 2k
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- piernikowyskoczek
nom, fsr akurat najbardziej chujowe, jak pierwszy raz spróbowałem dlss na rtx3050 (budżetowa karta do lapka, 4gb vram), to byłem w szoku, jaki to zajebisty wynalazek
framegen props
framegen props
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer