ĆPAJ STAJL
Re: ĆPAJ STAJL
nic nie wnosi, obalam po prostu twoje pierdolenie że poldon brzmi na majku jak żółtodziób
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
No ale za specjalnie jakos nie brzmi i zdanie podtrzymuje.
O ile kolektyw hewra sprawdza sie w robieniu takiego alternatywnego haipehaope i bardzo dobrze brzmia w roznych porąbanych konwencjach tak z raperami z krwi i kości z ćpunskich krakowskich podworek wielkich szans bym im nie dawal. Notabene sympatie mam do obu składów ale to tak jakby Frank Ocean miał wygrać beef z Nasem
O ile kolektyw hewra sprawdza sie w robieniu takiego alternatywnego haipehaope i bardzo dobrze brzmia w roznych porąbanych konwencjach tak z raperami z krwi i kości z ćpunskich krakowskich podworek wielkich szans bym im nie dawal. Notabene sympatie mam do obu składów ale to tak jakby Frank Ocean miał wygrać beef z Nasem
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Ale Frank ocean by wygrał beer z nasem bo nas jest chujowy
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
jak poldon nie brzmi "specjalnie" to nikt w tym kraju nie brzmi specjalnie
w ogóle podoba mi się jakich sztuczek używasz, najpierw oddzielasz grubą kreską tych dziwaków co sie bawią w alternatywny "haipehaope " od tych zajebistych i prawdziwych raperów z krwi i kości, a potem tych pierwszych jeszcze porownujesz do jakiegos franka ołszyna który notabene nie jest raperem a ponadto jest homo (i wogle huj w to że foster nawija jakoś od 2003 i zjadł zwrotami całe PCP, dla ciebie to nie jest raper "z krwi i kości" bo tak i huj, cóż za niezwykle świadoma i jakościowa opinia)
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
to wstaw se zamiast nasa nie wiem big puna czy jaya z
LMAO nawet nie pomyslalem o franku oceanie jako o homo w tym kontekscie xD pieknie nadinterpretujesz. Tak samo jak stwierdzenie, ze alternatywne przypisujesz od razu temu, ze mam ich za dziwaków. Nadajesz mojej opinii swoje wlasne stereotypowe przekonania i wpierdalasz mi cos czego nie napisalem. W obecnej konwencji to raczej hewra jest alternatywna, a czasy pcp to sa wersy czasownikowe wiec o czym my mowimy. Foster to nie Ero, wyglada jak menel i boje sie ze 16stki w beefie moglby rzucac tak samo xD
LMAO nawet nie pomyslalem o franku oceanie jako o homo w tym kontekscie xD pieknie nadinterpretujesz. Tak samo jak stwierdzenie, ze alternatywne przypisujesz od razu temu, ze mam ich za dziwaków. Nadajesz mojej opinii swoje wlasne stereotypowe przekonania i wpierdalasz mi cos czego nie napisalem. W obecnej konwencji to raczej hewra jest alternatywna, a czasy pcp to sa wersy czasownikowe wiec o czym my mowimy. Foster to nie Ero, wyglada jak menel i boje sie ze 16stki w beefie moglby rzucac tak samo xD
hujowy posting uprawiasz i nie chce mi sie odpisywac ale mimo wzystko pozdrawiam i zfartem
to lepiej moze nic nie odpisuj jak nie masz czegos konkretnego do powiedzenia
peace
edit: przypomnieli mi sie fanboye nvidii/amd z czasow mlodosci i forum komputerowego
edit: przypomnieli mi sie fanboye nvidii/amd z czasow mlodosci i forum komputerowego
Przecież Foster od zawsze był najsłabszym ogniwem JWP, na równi z Donim i nic dziwnego, że polecieli obydwoje przed drugą płytą ze składu „nagraniowego”. Tak jak lubię jego przewózkę w Hewrze jako gicik’a’mane pacierzu (Wielki Sos, Blat, Cherry Bomb), tak Rafałek z całego towarzystwa położył najwięcej asłuchalnych barów w historii, wystarczy wspomnieć jego feat na Sos, Ciuchy i Borciuchy.

Mam inną opinię w tej materii, dla mnie foster od zawsze był najciekawszym raperem w JWP, czasami wręcz błyszczał, na Reprezentuję Siebie rzucił wersy które rozpierdolem zamknęły dla mnie rap uliczny na długie lata
"Wypierdalam wam rymami ze łba
Twardego jak Kevlar, JWP
Bez Cenzury okrutna ekipa
Plus kilkunastu typa wypas versus ogólnopolska lipa
Sucha cipa u sztuk, gdy słyszą wasz przechujowy śrut
To nasz syf zaspokaja głód z nut pierwszej klasy
Jedno wielkie pozdro dla słuchaczy"
szczególnie mocarnie to współgra z teledyskiem gdzie wchodzi na bit rzucając workiem kartofli w kamerę
"Wypierdalam wam rymami ze łba
Twardego jak Kevlar, JWP
Bez Cenzury okrutna ekipa
Plus kilkunastu typa wypas versus ogólnopolska lipa
Sucha cipa u sztuk, gdy słyszą wasz przechujowy śrut
To nasz syf zaspokaja głód z nut pierwszej klasy
Jedno wielkie pozdro dla słuchaczy"
szczególnie mocarnie to współgra z teledyskiem gdzie wchodzi na bit rzucając workiem kartofli w kamerę
"Kręce przejebane filmy niczym ten zgred George Lucas"
Ogarnijcie się kurwa, bo zachowujecie się jak ludzie z Pudelka, którzy pierdolą kocopoły totalne.
Ogarnijcie się kurwa, bo zachowujecie się jak ludzie z Pudelka, którzy pierdolą kocopoły totalne.
Jeżeli dla Ciebie taki wers zapada w pamięć i jest tobaqlashan pisze: ↑06 paź 2019, 1:24 lato w getcie to życiówka, bardzo sobie cenę takie kawałki jak dziwko zabiore cie na dno albo moje zycie to surwiwal albo policja mnie ściga dziwka mnie rzuciła bo to są szczere kurwa prawdziwie nawinięte historie życiowe do ktorych moge sie tez odnieść i sie z nimi w jakiś sposób identyfikować, ale w beefie miedzy innymi liczy się właśnie błyskotliwość i zawieranie całych zjawisk i zagadnień w jak najlepszej najprecyzyjniejszej najbardziej przystępnej formie a w tym Poldon jest mistrzem świata, z takich zabiegow lirycznych to z lata w getcie zostal mi w pamięci tylko wers "kurwa, cofnęliśmy się w czasy średniowiecza" a innych wersów powodujacych banan na ryju nie przypominam sobie, pozdro
Przedupcony zabieg liryczny to się nie dziwie, ze dziś rapu słucha tyle kretynow
To jest ciekawy wątek, może warto jakieś zbiorcze coś gdzieś dla zainteresowanych? bo czy jest jakiś jeden zbiorczy artykuł, albo coś ze wszystkimi rzeczami tych świrów z Ćpajstajl i jakimś słowem komentarza? [mention]przedszkolanek[/mention] ?dogmeat pisze: ↑13 sie 2019, 14:01 Wydaje mi się, że chłopaki troszkę rozmieniają się na drobne tą mnogością kanałów, fanpejdży i innych. Rozumiem, że chcą oddzielić jeden projekt od drugiego, ćpajstajle, ufocore od szaleństwa etc. Jednak Latem w Ghettcie pokazali się od zajebistej strony i sądzę, że wiele osób które LwG przesłuchało nie ma nawet w świadomości istnienia ich pobocznej muzyczki. Choć może jest to działanie celowe, aby stale pozostać w niszy.
-
frontkick
imo nic nie będzie z tego beefu, przynajmniej nie dla słuchaczy, przecież Hewra jest pojebana na punkcie tego że mordo to to nie przed kamerą i w ogóle to w wywiadzie z nimi Wini po raz pierwszy musiał cenzurować niektóre wzmianki, w wywiadzie na tym samym kanale na którym kiedyś opowiadał Kartkiemu o tym jak ratował się przed złapaniem syfa po zamówieniu trzech dziwek po kolei
ćpaj stajl to taki sklad bez charyzmy
Ale moze cos w stylu cosy mogli by daćfrontkick pisze: ↑06 paź 2019, 13:35 imo nic nie będzie z tego beefu, przynajmniej nie dla słuchaczy, przecież Hewra jest pojebana na punkcie tego że mordo to to nie przed kamerą i w ogóle to w wywiadzie z nimi Wini po raz pierwszy musiał cenzurować niektóre wzmianki, w wywiadzie na tym samym kanale na którym kiedyś opowiadał Kartkiemu o tym jak ratował się przed złapaniem syfa po zamówieniu trzech dziwek po kolei
- przedszkolanek
tego jest za dużo żebym to ogarnął, chyba że nie robiłbym nic innego, to może wtedy tak
polecałem na forumku tape Załaza, wspominałem o jakimś projekcie Grabka (chyba nie ĆS, ale Kraków i jakoś tam się przecinają), ale nawet nie miałem od tego czasu chwili żeby to przesłuchać
na forumku można by założyć temat "[scena] Kraków" i może coś by się z tego urodziło, ale chyba nikt z zewnątrz nie ogarnia tego wszystkiego co się dzieje w podziemiu w KRK, ja bym nawet chętnie to porobił, bo uważam że KRK to taka polska wczesna Atlanta, ale nie mam czasu niestety
No last denca, który pimpował dziwki, zdecydowanie warto sprawdzic jakby ktos czytal ten temat
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 03 paź 2020, 6:24 przez Aka M, łącznie zmieniany 1 raz.