Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
93
57%
Split
44
27%
Inny
25
15%

Liczba głosów: 162

Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Re: Siłownia

Post autor: ART »

to zerchery rob
lygrys pisze: 18 lis 2022, 19:01 w chuju mam przecenę, mogę pełną cenę zapłacić.
d3nt pisze: 27 paź 2023, 10:42 mogę nie ruchac cały dzień ale jak porucham przed snem to potem jak wstanę to tez musze
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Zmienie siłownię raczej
lygrys pisze: 23 sie 2022, 21:13 🎶 Polska gotowa na na duragi 🎶
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Rób bez obaw, większość kulturystów których znam robi siady na smithie albo używa suwnicy. To pierdolenie o tym, że tor ruchu jest nienaturalny to mit. Ja sam wolę zrobić wyciskanie na smithie albo jakieś bułgary.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Aa to git, dzięki, świeży jestem i czasem mózg mnie boli od czytania o ćwiczeniach w internecie
lygrys pisze: 23 sie 2022, 21:13 🎶 Polska gotowa na na duragi 🎶
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

jak chcesz kulturystycznie to pewnie ze sie sprawdzi bo latwiej wyizolowac wtedy miesien, jak robisz ogolnorozwojowo to nie zastapisz tak latwo
lygrys pisze: 18 lis 2022, 19:01 w chuju mam przecenę, mogę pełną cenę zapłacić.
d3nt pisze: 27 paź 2023, 10:42 mogę nie ruchac cały dzień ale jak porucham przed snem to potem jak wstanę to tez musze
hwjsk

Post autor: hwjsk »

no tak bez obaw to bym nie robił, bo tam sztanga cię nie przeważy i możesz ustawiać stopy dowolnie przód/tył i przeciążać kolana i chyba z tym jest największa różnica w stosunku do normalnego siadu bo reszte np. ledzwia mozna przeciazyc tak samo i tu i tu

jak ktoś ma obcykany przysiad ze sztangą to jest świadomy jak powinno wszystko mniej wiecej pracować, na pierwszy raz chyba tak srednio się jest swiadomym czegokolwiek. Ale też popróbować ze samą sztangą albo malymi ciezarami to nic sie nie stanie raczej
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Możesz też spróbować bułgary z hantlami, wymagające ćwiczenie, ja mam w nim problemy z utrzymaniem równowagi więc wolę to robić na smithie.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

ja robiłem przysiady na wolnej sztandze ale pod pięty podkładałem dwa cienkie talerze, pięty miałem wyżej i mogłem lepiej wyizolować czwórki, tak mi się wydaje. na suwnicy z kolei lubię od czasu do czasu robić front squaty, super sprawa.
I pull out my piece and I pop you, Papi
You prolly want peace like Mahatma Ghandi
Fuck peace, I'm a beast bitch
I pop pellets in the person, I'm a piece of shit, P!

---
viewtopic.php?p=730021#p730021 :dunno:
Awatar użytkownika
kociao

Post autor: kociao »

hwjsk pisze: 20 lis 2023, 20:06 Trener trenerowi nierówny ale przy wykonywaniu ćwiczeń jest masa detali i rzeczy do których bez pomocy trenera będziesz dochodzil czasem latami albo dopiero jak zacznie cię coś boleć to uświadomisz sobie że coś robisz źle. Także u dobrego trenera który kuma różnice między szkieletami ludzkimi i jak to zaaplikować w danym momencie do podopiecznego jest sens na pewno, wydajesz kasę ale oszczędzasz czas i z duzym prawdopodobienstwem zdrowie.

Do tego wyprostowana postawa robi dużo większe wrażenie, niż same dojebane mięśnie, a to już trochę bardziej skomplikowana zabawa dla początkującego

Są zajebiste ćwiczenia np. martwy po których od razu czujesz się dosłownie jak lepsza, wyprostowana wersja siebie, tylko no wlasnie, trzeba wiedziec jak robic

Dzięki za posta, to teraz jeszcze trzeba znaleźć dobrego trenera
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
strobe

Post autor: strobe »

demon pisze: 20 lis 2023, 22:02 Możesz też spróbować bułgary z hantlami, wymagające ćwiczenie, ja mam w nim problemy z utrzymaniem równowagi więc wolę to robić na smithie.
To w drugą stronę działa, masz problem z utrzymaniem równowagi bo używasz maszyny smitha, a co za tym idzie nie pracują twoje mięśnie stabilizacyjne i w ten sposób tylko pogłębiasz dysproporcje (które mógłbyś zniwelować rezygnując z tego smitha i dodając ćwiczenia stabilizacyjne).
insane

Post autor: insane »

mi na poczatku sporo pomogly filmiki od alana thralla i nagrywanie swoich powtorzen, zeby wylapywac bledy.

strobe

Post autor: strobe »

też dawno temu się uczyłem mc i siadów z materiałów Alana, polecam ofc wielkie 5 dla niego
Awatar użytkownika
ConeyIsland

sean nalewanyj, davis diley - mocne polecanko ode mnie tychże Panów

---
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

ja na masie panowie, przybierać z głową jest ciężej niż se po prostu chudnąć:/ ale jeszcze dam se parę miesięcy zanim porzuce marzenia o kulturystyce
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Ano, ile g białka dziennie wcinasz i ile kcal w sumie przy Twojej wadze?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Właśnie nie wiem, od stycznia liczyłem kcal, jadłem 2500-2000 kcal i zrzucałem powoli, teraz po prostu popuściłem pasa bez kontroli i wg moich obserwacji dostarczam za mało białka i za dużo paliwa XD wg mojej wiedzy (jak sie myle to poprawcie) powinienem dostarczać minimum 1.5-2g białka na kilogram masy ciała i wokół tego będę budował dietę, kcal będę dodawał powoli i patrzył co się dzieje. Po redukcyjnych doświadczeniach jestem dobrej myśli, bo wiem, ze jak juz rozkminie dietę na kilka dni, to bede mogl jesc to samo przez kilka miesięcy i nie będzie mi się to nudzić :cool: Do tego kupiłem na spróbowanie Huele (wczoraj, więc jeszcze nie mam) i jak mi wejdą to jeszcze łatwiej będzie kontrolować makro, zachowując jakąś większą różnorodność.
insane

Post autor: insane »

dzis mi sie wyswietlil ten wariacik i bardzo przyjemnie sie oglada to luzne gadanie o silkowym broscience, vibe jak stary youtube :oops:
Awatar użytkownika
ConeyIsland

sam sulek za te swoje niepełne powtórzenia jest tak propsowany jak i hejtowany ;)

---
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

insane pisze: 29 lis 2023, 22:38

dzis mi sie wyswietlil ten wariacik i bardzo przyjemnie sie oglada to luzne gadanie o silkowym broscience, vibe jak stary youtube :oops:
Nom, daje mu max dwa lata i chłopa zalicza zgona od sterydów. Chłop już ledwo oddycha, cera rozpierdolona jakby walił krokodyla.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Może jakiś instagramowy/tik tokowy świr kiedyś widział i zapisał. Potrzebuję filmik, w którym gość mówi że jesteś silny jeśli podnosisz swoją wagę na klatę, 1,5 masy w przysiadzie i 2x w martwym. Różne wersje były bo swego czasu często wyświetlało mi się na instagramie. Byłbym wdzięczny bo za żadne skarby nie mogę znaleźć.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem

Ja to nowy Sub Zero
a to że jestem chuj
Za to mogę podziękować ździrom
ODPOWIEDZ