Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
Dajcie jakieś ćwiczenia na klatę ale bez sztangi (mam w domu tylko hantle, kettle i jakieśtam gumy/sprężyny).
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- ConeyIsland
Wyciskanie hantli pod kątem (ujemne, dodatnie) i ww. rozpiętki w zupełności wystarczą
Możecie jakieś obrazki poglądowe podlinkować, bo nie ogarniam tego słownictwa?
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
W jakims atlasie ćwiczeń proponuje podejrzec, np
https://www.fabrykasily.pl/cwiczenia/na ... -piersiowa
https://www.fabrykasily.pl/cwiczenia/na ... -piersiowa
Pompki (w różnych wariantach: wąsko, szeroko, z uniesionymi nogami; możesz obciążyć wzorzec pompki gumą o tak)
Floor press (różne rodzaje chwytu)
Przenoszenie hantli/kettle za głowę
Rozpiętki (tu też poza ciężarem możesz wykorzystać gumy)
Technikę znajdziesz w necie, jak będziesz miał wątpliwości to daj znać, ogarniemy.
Super chłopaki, dziękuję!
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Jak to jest z posiłkiem potreningowym? Koncze treningi zazwyczaj wieczorem i w sumie to juz mi sie czesto nie chce jesc, musze na siłe w siebie wrzucać?
Zakładam ofc ze jestem w stanie zrobic dzienne zapotrzebowanie już szybciej
Zakładam ofc ze jestem w stanie zrobic dzienne zapotrzebowanie już szybciej
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- rozklad_gaussa
nie musisz, oczywiscie przy zalozeniu o ktorym pisales
https://physiqonomics.com/post-workout-protein
https://physiqonomics.com/post-workout-protein
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Nie musisz, ja jak kończę późno to tylko szejka z białka i owoców sobie piję (no chyba że kończę trening np. o 23, to nie jem nic, ale raczej tak nie robię bo ciężko mi zasnąć później o jakiejś sensownej porze).
Jak nic nie jesz na noc po treningu to rano bym zaczął od białka i sporej ilości węgli, żeby odbudowywać zapasy glikogenu.
Czytne sobie to jeszcze co podrzuciłeś @rozklad_gaussa, ale tak wstępnie to dzięki panowie, nie ukrywam że cieszy mnie ta informacja bo często wciskałem na siłę wieczorem, a wcześniej głodowałem z lekka - teraz inaczej to sobie ustawie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
jest sens wykupić sobie kilka treningów z trenerem personalnym? strasznie drogie to, ale nie miałem nigdy styczności z siłownią, i wolałbym żeby ktoś mi pokazał co i jak (głównie chodzi o prawidłową technikę ćwiczeń). wiem, że jest internet, ale zdecydowanie wolałbym żeby ktoś mi to wszystko na żywo pokazał i korygował ewentualne błędy. jest sens sobie wykupić taką minimalną ilość (3-4 treningi?), czy to tylko wyciąganie kasy?
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Trener trenerowi nierówny ale przy wykonywaniu ćwiczeń jest masa detali i rzeczy do których bez pomocy trenera będziesz dochodzil czasem latami albo dopiero jak zacznie cię coś boleć to uświadomisz sobie że coś robisz źle. Także u dobrego trenera który kuma różnice między szkieletami ludzkimi i jak to zaaplikować w danym momencie do podopiecznego jest sens na pewno, wydajesz kasę ale oszczędzasz czas i z duzym prawdopodobienstwem zdrowie.
Do tego wyprostowana postawa robi dużo większe wrażenie, niż same dojebane mięśnie, a to już trochę bardziej skomplikowana zabawa dla początkującego
Są zajebiste ćwiczenia np. martwy po których od razu czujesz się dosłownie jak lepsza, wyprostowana wersja siebie, tylko no wlasnie, trzeba wiedziec jak robic
Do tego wyprostowana postawa robi dużo większe wrażenie, niż same dojebane mięśnie, a to już trochę bardziej skomplikowana zabawa dla początkującego
Są zajebiste ćwiczenia np. martwy po których od razu czujesz się dosłownie jak lepsza, wyprostowana wersja siebie, tylko no wlasnie, trzeba wiedziec jak robic
Squat na maszynie smitha - robić czy nie robić? Bo innej opcji na mojej siłowni nie ma xD
No nowa siłownia i jeszcze całego sprzętu nie ma, też byłem zdziwiony
a wyczytałem gdzieś że z tą maszyną nie robi się przysiadów tak jak się powinno robić i można sobie kuku zrobić
no ale żeby zrobić przysiad to jedyne co potrzebujesz to kawałka podłogi i sztangi, ciezko sobie wyobrazic siłownie na której jest maszyna smitha a nie ma sztangi, taka troche lygrysowa silownia
Sztangi są, ale nie ma tego takiego stojaka że podchodzisz tyłem i sobie na plecy zarzucasz