EMAS - TUTTO PASSA (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: EMAS - TUTTO PASSA (2022)

Post autor: clockers »

no słucham se od paru dni regularnie, no i kapitalny jest to album. w ogóle co się rozpisał Emas :bowdown: selekcja bitów jedna z najlepszych w tym roku (a z płyt gdzie jest więcej niż jeden producent myślę, że najlepsza). świetne cuty i skrecze, co warte podkreślenia, bo to ostatnio rzadkość w polskim rapie, do tego naprawdę udane hooki gospodarza (bo niestety gości już gorsze). swoją drogą ciekawe jak Pezetowi z tym, że jedyny raper, którego wydaje, wjeżdża z mocniejszym materiałem niż on sam (a nie mam wątpliwości, że odzwierciedlą to także podsumowania końcoworoczne).

mega świeży, zwarty, dojrzały i konkretny materiał, a nade wszystko charakterny i stylowy, przede wszystkim w języku i w sposobie opowiadania. słychać, że doskonale wie Emas, co chce powiedzieć i jak powiedzieć. już to pisałem, ale po tych paru dniach spędzonych z tym krążkiem podtrzymuję i utwierdzam się - ścisła topka roku.

Maryjka, 100K, D.T.C.N.W. i tytułowy numer - ulubione.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Fajny materiał, jakoś bardzo szybko mi przeleciał. Props za Reno.
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

O fuck, kawałek Gniazdo kozak. Szkoda, że taki krótki.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Marekk

Post autor: Marekk »

Dobry material, plus za numer z Kometami. Emasa nie kojarzylem wczesniej, cos jak mix Crank All i Halastry.
Marcin_

Post autor: Marcin_ »

Jestem wielkim fanem Emasa od Zapomniałem podlać kwiaty, świetne są również jego gościnne zwrotki w Amber Gold Pezia czy na płycie Małolata i Auera.

Nie będę się rozposywał - Tutto Passa jest najzwyczajniej w świecie dobrym albumem. Co jest największym atutem Emasa? Nie chcę zabrzmieć, jak Mes w szczycie grafomanii, ale... TREŚĆ.

Emas po prostu ma o czym rapować, robi to w dobry, charakterystyczny sposób. Treści jego zwrotek są spójne z jego wizerunkiem, wypowiedziami w wywiadach a nawet wyglądem.

Wierzę w tego typa, chętnie sprawdzam to, co od niego wychodzi, ten nieco osiedlowy (acz inteligentny) styl bardzo do mnie dociera.
Chętnie poszedłbym na koncert.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

siema emas co tam
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

xD

nie no dobra płyta, ale te 10 numerów to przelatują nawet nie wiem kiedy
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Marcin_

eddy_wata pisze: 17 lis 2022, 12:03 siema emas co tam
XDDD
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ciekawostka. EMAS ma akurat na imię Marcin :lol:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Marcin_

Kurde, cały nikczemy plan promocji mojej płyty poszedł właśnie w pizdu.

Dobra, chłopaki, nie będę się więc ukrywał. Kupujcie to, streamujcie, ja tym samym idę wypić sobie kawkę, bo jak wiecie z płyty - wódki już nie pijam.
EM do AS!
8es

Post autor: 8es »

Troszkę dziwne wyszło hehe ale na luźno płyta zajebista słucham sobie jej bardzo mi się podoba u mnie podium jeśli chodzi o ten rok stylowo speflcyficznie nawinięta tekstowo wszystko się zgadza bity wyborne i pięknie dobrane bardzo przyjemnie słucha się tej płyty polecam każdemu props Emas raz jeszcze zajebista płyta
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master »

EMAS ft. Reno - Vaporizer :bowdown:
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Kurwa 45 zl za 10 nimerow plus 11zeta przesylka. To juz cena jak za winyl prawie do chuja pana.

Gdzie te czasy kiedy dostawalo sie plyte za 35 zeta
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

Dlatego lepiej teraz czekać na promki.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Podbijam zebyscie tez wrocili, polecam pieknie sie tego slucha w ta pore roku no. No i musze jeszcze raz to podkreslic ale bity na tej plycie sa przemocarne :bowdown: Do tego bardzo dobrze sie komponuja z nawijka i glosem EMASa, ta plyta to jedna z moich ulubionych pozycji z ostatnich X lat.

Na socjalach chyba przewijal ze nowe rzeczy sie robia, ja czekam z reka wiadomo gdzie i mam cicha nadzieje ze znowu bedzie cos z podhajskim bo na poprzedniej plycie bity tez byly kozackie, ale nawet jak nie bedzie to chyba od tej strony nie musze sie martwic bo czego gosc nie wybierze to zawsze trafia w moj gust
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

oczywiście, że sobie wrócę
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

2rzyn pisze: 23 lis 2022, 15:36 Kurwa 45 zl za 10 nimerow plus 11zeta przesylka. To juz cena jak za winyl prawie do chuja pana.

Gdzie te czasy kiedy dostawalo sie plyte za 35 zeta
wiem ze post z przed roku turzynos ale no teraz za mniej niz 50 ziko to można w media markt spróbować coś zakupic, pojebane czasy
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Marcin_ pisze: 17 lis 2022, 12:03 Jestem wielkim fanem Emasa od Zapomniałem podlać kwiaty, świetne są również jego gościnne zwrotki w Amber Gold Pezia czy na płycie Małolata i Auera.

Nie będę się rozposywał - Tutto Passa jest najzwyczajniej w świecie dobrym albumem. Co jest największym atutem Emasa? Nie chcę zabrzmieć, jak Mes w szczycie grafomanii, ale... TREŚĆ.

Emas po prostu ma o czym rapować, robi to w dobry, charakterystyczny sposób. Treści jego zwrotek są spójne z jego wizerunkiem, wypowiedziami w wywiadach a nawet wyglądem.

Wierzę w tego typa, chętnie sprawdzam to, co od niego wychodzi, ten nieco osiedlowy (acz inteligentny) styl bardzo do mnie dociera.
Chętnie poszedłbym na koncert.
Co tu się wydarzyło xD
nic na potem
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

A co jest nie tak?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Wszystko kurwa w porzadku przeciez.

@FruitOffTheWall jo sprawdzilem nawet allegro i z przesylka najtaniej ok 50zl kurwa a liczylem ze trafie na jakas uzywke za 25 :D
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ