Westside Gunn - AND THEN YOU PRAY FOR ME (2023)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Groszek

Re: Westside Gunn - AND THEN YOU PRAY FOR ME (2023)

Post autor: Groszek »

3 kawałek Benger za bengerem :bowdown: kostas :bowdown:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

po pierwszym odsłuchu to prawdopodobnie najgorszy jego album i to tak by far
jego flow totalnie nie pasuje do wielu z tych bitów i po prostu chujowo to brzmi :lol:
prawdopodobnie przez to że nawija takim dziwnym tempem na nich
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Nie strasz bo przesłuchałem 4 pierwsze i nie mam teraz czasu na więcej :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

Numery ze snippetów zajebiście zapowiadające album są zajebiste IMO, ale całość nie trzyma tego poziomu, where fajne sampelki
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

gunn na trapie jest najgorszy, rapuje gorzej niz zmutowani gucci mane i waka floka
chuj no slcuham dalej

ale i tu kostas i na poprzednim albumie numer na bicie syna trapowe byly najgorsze

1989 :bag:
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

1989 nie miało prawa się udać, ale stove god swoim nosowym fałszowaniem i moja ulubiona charyzma w podziemiu jakimś cudem wychodzi z tego… obronna ręka, a przedziwny trapowy bit z mocnym synthem i dość cicha perkusja bardzo mi tam pasuje. nie wiem która to już płyta WSG gdzie stove jest najjaśniejszym punktem

Za to nigdy nie słyszałem gunna w tak słabej formie, jest po prostu nudny, pomijając to ze na trapach ewidentnie nie czuje się swobodnie. A zrujnowanie bitu zycia denny’ego laflare i świetnego featuringu ty$ długo nie wybaczę, gunn nawijąjący o ruchaniu jest absurdalnie obrzydliwy xdd

podoba mi się zapewne celowy zabieg oparcia tych trapowych bitów w większości na synthach a nie 808ach, jakby formula touch drumless bitów miała zostać przeniesiona na bity w nowocześniejszej formule
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
enjoy1g

Post autor: enjoy1g »

////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:48 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

Pamietam tę nutę, coś strasznego i tam tez zmarnowany został super bicik ala
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
jesse7

Post autor: jesse7 »

Liczyłem na nie wiadomo co i dostałem nie wiadomo co. Gdzie sampelki? :bag:
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

uwaga pierwsze w Polsce rzetelne pierwsze wrażenie z odsłuchu nowej płyty WSG w całości (boom boom boom)

Mamas PrimeTime - klasycznie, Griseldowo, fajnie, dobry opening
Kostas - Gunn spierdolił kawałek, szkoda że jest w środku. Tay Keith i goście klasa
1989 - ale gówno. fajny bas, chujowe zwrotki. zbędny efekt na wokalu Gunna, najgorszy typ gościnki Stove'a to jak drze pizdę off key
Suicide in Selfridges - najlepszy typ bitów dla gunna, kozak. Dj Drama zamknij mordę proszę
Kitchen Lights - piękny sampel, drugi najlepszy typ bitów dla gunna. śpiewanie Stove'a akurat znośne no i klasyczna zwrota brr pa pa. kwintesencja Griseldy. Nie zdziwiłbym sie, gdyby to oryginalnie miało być na niewypuszczonym (jescze?) ITKWCT Stove'a
FLYGOD 2x - ależ kurwa bit, co za run trzech kawałków, klasa
DunnHill - wziąć Rossa na projekt Griseldy i dać mu trapowy bit to jest tak kurwa zmarnowana okazja, że szkoda gadać. Fajnie dał, ale gruby powinien częściej wlatywać na sampelki. Westside nie umie rapowac na tych bitach, daj se spokój typie wiem że to czytasz
House of GLORY - gdzie jest bas? brzmi jakby nie dokończyli robić tego bitu. zjebane śpiewanie, chociaż przy 'bejbiii why u leave me, I only fucked you a 100 times... but I love you' zaśmiane
JD Wrist - ciekawy bit NA KTÓRYM GUNN NIE UMIE NAWIJAĆ. kurwa, przeciąga te sylaby byleby zdążyć do werbla, fatalnie to brzmi. Ktoś rozumie co Nack tam pierdoli? za długi kawałek, będzie skip
Disgusting - disgusting to jest kurwa flow Gunna na takich bitach
Chloe - kawałek typu o ruchaniu czyli wiadomo jak to wygląda u Gunna, Ty Dolla Sign nuda, generalnie gówno
LL BOOL GUNN - już wy wiecie co ja o tym myślę
Babylon Bis - to jest ta perkusja i ten sampel, przez które pokochałem Griseldę. Jebać eksperymenty, gdyby trzymali się takiego vibe'u to by była płyta roku. Oczywiście Stove poziom wyżej od gospodarza. Keisha Plum kozak - 'im a genius, im a god, im a priceless piece of art'
Ultra GriZelda - :|
Jalen Rose - bit przepiękny, Boldy bezbłędnie, Gunn o dziwo lepiej poradził sobie z tym bitem niż z poprzednimi, ale i tak zjedzony przez gościa
Steve and Jony - szit
MR EVERYTHING - dobra tu już trochę więcej kombinowania z flow, ale to jeszcze nie jest to. mam wrażenie, że te kawałki były nagrywane w kolejności w jakiej pojawiły się na płycie i Gunn powoli oswajał się z tempem bitów, do którego nie jest przyzwyczajony. Jeezy spoko
Freddy Js - znowu to samo wrażenie co wyżej. Gunn zaczyna coś kombinować, zmienił flow kilka razy. Gdyby tak było na Kostas, DunnHill to byłoby znośnie. Z drugiej strony nie wiem jak mu nie wstyd zostawić tu zwrotkę Peezy, który leci na tym bicie jak pojebany
The Revenge of Flips Leg - naczelny Griseldowy nudziarz Rome Streetz z typową dla siebie zwrotką cośtam cośtam on the pavement, coś tam favourite, słyszałem to z setkę razy od niego i to tylko w tym roku. Konduktor fajnie, ale bez szału. Wreszcie coś pozytywnego można powiedzieć o WSG, co nie zmienia faktu, że najlepszy z tego kawałka jest tytuł.
AND THEN YOU PRAY FOR ME - nie trawię KayCyy, nie wiem co on tu robi, to powinien być posse cut kończący album

Gospodarz brzmi na tej płycie jak boomer, który próbuje poszerzyć horyzonty a wychodzi kutos. Słuchając tych wypocin byłbym w stanie uwierzyć w to jego "im not a rapper" :bag:
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

wyjebac piosenki typu trap i fajne
chociaz kurwa dla beki moga zostac bo komicznie gunn brzmi np na disgusting
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Gunn na trapach brzmi trochę jak upośledzony Gucci :lol:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

^no właśnie rano to samo pisałem xd
(a gucci już brzmi jakby miał ciężki stopień upośledzenia)
okropne są te trapowe numery

gunn na takich bitach nie przykryje swoją ekscentrycznością, adlibami i innymi gimmickami nieumiejętności rapowania jakichś obleśnych bezbecznym i mało interesujących rzeczy. zawsze był najsłabszym MC z Grisledy ale nadrabiał tymi wszystkimi rzeczami wyżej, otoczką i krulowością życia, niosło go też brzmienie które poniekąd wykreował.

a tu Trap- nie działa to za chuj, na poprzednim albumie numer trapowy też był najgorszy

kompletnie na to nie czekałem a i tak się zawiodłem, zdecydowanie jego najsłabszy album z tych co słyszałem

upadek
ale no już na grupkach grisledowych piszą że dajcie tydzien i znowu będziecie na jego kutasie i wychwalać bo wniósł bumbap do trapu ( :rotfl: )
Awatar użytkownika
mosad

Post autor: mosad »

nigdy sie nie spodziewalem ze ken carson wyda lepszy album od westside gunny xddd co on kurwa myslal z tymi trapowami bitami to nie mam pojecia
pare trakow w stylu pray for paris naprawde fajnych niestgety wszystko to pod ta kurwa gora chujowizny i dziwnych ruchow na tym albumie szkoda szkoda w chuj :damn:
Awatar użytkownika
jesse7

Panowie pytanie poza tematem. Czy każdy z Griseldziarzy wyłapał kulkę ostatnio? Benny na bank gdzieś tam pod Walmartem, Conway na wózku po scenie zadupca nie jestem w temacie więc o co tam chodzi? Są plusy tego albumu. Zwrotka Benn'ego na Kostas cudowna a bit na Kitchen Lights to arcydzieło. :oops: Boże czemu ten album nie jest cały w takim klimacie.
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Bardzo podoba mi się kawałek Chloe z Ty $
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

jesse7 pisze: 13 paź 2023, 22:01 Conway na wózku po scenie zadupca nie jestem w temacie więc o co tam chodzi?
Conway miał jakiś wypadek z pół roku temu, złamał piszczel i coś z kolanem jeszcze
a Boldy miał poważny wypadek samochodowy w styczniu po którym miał problem z kręgami
Benny dostał kulke ale to było ze 3 lata temu

Dodano po 50 minutach 34 sekundach:

Dodano po 1 dniu 8 godzinach 19 minutach 7 sekundach:

tutaj dość ciekawa wypowiedź w sumie
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

Mamas Primetime i Kitchen Lights są wspaniałe (bo typowo griseldowe), dwa highlighty albumu
Awatar użytkownika
jesse7

Panowie jak tam po paru odsłuchach? Zyskał coś ten album? Peace Flygod imo było o niebo lepsze. Gunn powinnien utrzymać ten materiał w klimacie Kitchen Lights które pomijając całość może z wyjątkiem Kostas jest przepiękne :oops:
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

liczyłem że przypierdoli 3 i Gunn się obrazi a tu niespodzianka
:lol:
ODPOWIEDZ