Quebonafide

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
syrop klonowy

Re: Quebonafide

Post autor: syrop klonowy »

Wolę, żeby Quebo dostawał diamenty niż Donatan i szczucie cycem w ludowych strojach.
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
Rhubarb

Post autor: Rhubarb »

no i super, można nie lubić, ale nie widzę chyba żadnego innego rapera, który by na to bardziej zasługiwal
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

syrop klonowy pisze: 25 wrz 2019, 11:06 Wolę, żeby Quebo dostawał diamenty niż Donatan i szczucie cycem w ludowych strojach.
Dokładnie to, chociaż płyta bardzo średnia, w ogóle do niej nie wracam i cały hype opierał się na jej koncepcie, a nie faktycznej zwartości, czego nienawidzę. Gówno w ładnym opakowaniu, to przecież dalej gówno.
Spoiler
Obrazek
No ale fajni tej płyty to tacy ludzie :lol:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Koleś napisał że jakaś piosenka mu się podoba, ale śmieć
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

też żadnej beki nie widzę, aż się zdziwiłem, bo wyciągnąć zajebiste kwiatki od fanów quebo to nic trudnego xd
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Mnie śmieszy ten fragment o "Bollywood", wybaczcie
Awatar użytkownika
syrop klonowy

No tak, bo każdy inteligentny człowiek wie jak jest w Indiach i już dawno to przemyślał... Myślę, że znakomita większość ludzi ma wypierdolone w to co dzieje się w ich własnym kraju, a co dopiero w kraju innej kultury na innym kontynencie. Mnie, prawdę powiedziawszy, w czasach powszechnego ogłupienia, gdy nie czyta się książek, ani nie ogląda filmów dokumentalnych, lecz memy, słodkie kotki, pranki na YouTubie i modelki na Instagramie (w porywach seriale na Netfliksie), ani trochę nie dziwi, że ktoś dowiedział się czegoś nowego o świecie słuchając "Egzotyki".
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

no bo kiedyś wszystko ludzie wiedzieli, a teraz przyszły memy i już koniec świata
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Spoiler
Obrazek
Śmieszy mnie po prostu takie wynoszenie na piedestał tej muzycznie i tekstowo przeciętnej płyty (z przebłyskami). Przemyślenia typu w Indiach absurdalnie bogaci nie przejmują się tymi, którzy żyją w skrajnej biedzie dla przeciętnego człowieka nie powinny być raczej niczym niesamowitym. Jeśli serio to zmienia życie tych ludzi, to ok, ale ja po prostu tego nie rozumiem. Mam wrażenie, że 90% hypu tej płyty to sam koncept, a potem już tacy przeciętni słuchacze się spuszczali, no bo przecież czegoś takiego jeszcze nie było.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Ale czy to źle? Ja np. mam wszystko w dupie i nie wiem też czy to dobrze czy źle. Ale ja w sumie inaczej odbieram świat i jak typ nie nawija czegoś co bym mógł odnieść do siebie to nigdy nie powiem że płyta jest świetnie liryczna czy coś. No chyba że chodzi o bengery to oby bujalo i elo.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
moxxi

Post autor: moxxi »

Props [mention]oldschool[/mention] takiego normictwa dawno nie widziałem, polecam też większość komentarzy :bowdown:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

Nie ma sensu krytykować takich ludzi skoro nie są fanami rapu.
Influencer.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja mam wszystko w dupie i tę płytę też bo jest nudna

Ale i tak Queba w pierwszej 20 raperów, którzy zasługują na diament
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

jak w Polsce nie ma kurwa dwudziestu raperów dobrych, to nic dziwnego
cztery żubry i dwie kurwy
radioaktywnyodpad

Post autor: radioaktywnyodpad »

Zorza to dla mnie arcydzieło, Bollywood najlepsze linijki dal Czesław, quebahombre chyba najbardziej propsowany i słusznie kawałek, Madagaskar dobry na koncert ale lirycznie gówno, luis nazario gówno, to z tajlandi gówno straszne, selawi okropne, szejk asluchalny, między słowami ciekawe i przyjemne, reszta co nie wymieniłem nudy, odyseusz fajnie podsumowane ale też nic specjalnego.

Wiec ogólnie płyta miała momenty, ale niestety niedopracowana pod względem muzycznym, bo pod każdym innym odjebana perfekcyjnie.
Słucham tylko polskiego rapu, jebią mnie wasze bożki ze Stanów.
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Wczoraj w ogóle wyskoczył mi w propozycjach od YT klip do "To nie jest hip-hop", który oczywiście znam, ale przypomniałem sobie i naszła mnie taka refleksja, że naprawdę duża część tego albumu oraz jego otoczki powstawała na zasadzie "jakoś to będzie". Klipy były kręcone, gdy Quebo miał ledwie zarysy piosenek, przez co często ruchy ust nie zgadzają się z audio, czasem jest sama gestykulacja, a duża część ujęć w klipach polega na tym, że Quebo se gdzieś chodzi lub robi jakieś wygibasy. Część tekstów też jest niedopracowana, słychać, że czasem zabrakło pomysłu, więc dopisał cokolwiek, żeby dopisać (choć trzeba przyznać, że niedopracowane teksty Queby to poziom nieosiągalny dla wielu raperów).

Żadna z tych rzeczy nie przeszkodziła w tym, by album okazał się jednym z największych sukcesów polskiego rapu, bo tak jak kolega tu wcześniej wspomniał, sama koncepcja tej płyty oraz fakt, że udało się ją zrealizować jest czymś NIESAMOWITYM i nie można tego nie docenić.
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

oldschool pisze: 25 wrz 2019, 15:12 Mam wrażenie, że 90% hypu tej płyty to sam koncept, a potem już tacy przeciętni słuchacze się spuszczali, no bo przecież czegoś takiego jeszcze nie było.
czyli to samo co pisałeś o równonocy xd?
Obrazek
daveyo

Post autor: daveyo »

Taconafide Soma diamencik. :twisted:
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

pierwszy w Polsce diamentowy mixtape (skoro jeden kawałek to instrumental)
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
syrop klonowy

piernikowyskoczek pisze: 27 wrz 2019, 20:20 pierwszy w Polsce diamentowy mixtape (skoro jeden kawałek to instrumental)
O czym Ty mówisz człowieku
ODPOWIEDZ