Kanye West - Yeezus (2013)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Finesta

Re: Kanye West - Yeezus (2013)

Post autor: Finesta »

pamiętam jak musiałem tłumaczyć ludziom doskonałość tego albumu zaraz po premierze
piękne to były czasy
pamiętam, że jakoś pół roku przed premierą złapałem zajawke na francuską elektronikę z gesaffelsteinem na czele
może dlatego ten album był od samego początku łatwo przyswajalny i od razu poczułem :oops:
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

piekna era w muzyce to byla ehh
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Wyciekła wersja albumu z maja 2013, zanim do pomocy wkroczył Rick Rubin, album nazywał się wtedy Thank God For Drugs.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

ciężko to nazwać wersją albumu przez to że numery są niedokończone i jest dużo mumblowania
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Co to za leaki kurde wszystkie? O co tu biega?
Promocja przed czymś nowym czy niekontrolowane?
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

100gb :lol: ciekawe co się stało bo nigdy takiego dużego chyba nie było nowe wersje albumów teledyski wszystko co się da :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Sha6e

Post autor: Sha6e »

Czekam na film z Yeezus Tour

Awatar użytkownika
gawi

instinkt pisze: 26 wrz 2023, 18:57 ciężko to nazwać wersją albumu przez to że numery są niedokończone i jest dużo mumblowania
Ale nadal jest to wersja albumu, którą Kanye prawdopodobnie przedstawił Rubinowi, a ten pomógł mu dokończyć faktycznego Yeezusa :dunno:
Tak samo jak wersją albumu jest Donda 2, mimo nieskończonych

Can't Get Over Me jest super sztosem :oops:

@Parlae
Nie wiadomo skąd te wycieki, od kilku dni wyciekło grubo ponad 100 kawałków, większość to różne reference tracki czy inne wersje kawałków które już wyszły, czy jakieś freestyle, ale jest spora ilość grailów jak np. Mama's Boyfriend, Throw Money Everywhere, cały album Jesus Is King 2 (ten zremiksowany przez Dr Dre) i kupa innych, sam jeszcze tego nie ogarnąłem w pełni.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Plus jego damon dasha papiery na child support też zleakowaly :lol:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2023, 19:31 przez Groszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
gawi

Moim zdaniem najlepsze co dostaliśmy na ten moment to 2,5 godzinny dokument

Dodano po 2 minutach 4 sekundach:
A, no i album With Child (coś co przerodziło się w Dondę) również świetna rzecz, oczywiście we wczesnej fazie, ale nadal warto sprawdzić

Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

@gawi pewnie juź to wrzucałeś ale nie widzę, gdzie mogę posłuchać tej pierwszej wersji yeezusa która Rubin dostał?
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

https://krakenfiles.com/view/ocoOGvyfJY/file.html nie jest to nic ciekawego tbh
było kilka fajnych wersji rzuconych "luzem" ale ta konkretna kompilacja która jest niby wczesną wersją albumu jest mid
bo albo niewiele się różni, albo jest mumblowanie
mam dużo leaków zebranych które lubię i często słucham, ale ten akurat wyjebałem w całości do kosza od razu pod sprawdzeniu

ta wersja I AM A GOD https://krakenfiles.com/view/uXjYG9rLxD/file.html jest fajna
Travis zajebał z tego część bitu na Utopie :lol:

Groszek pisze: 26 wrz 2023, 19:17 ciekawe co się stało
jest kilku ludzi którzy mają te pliki w community, była chyba jakaś spina o podział hajsu z resellu i jeden z gości wjebał wszystko na hosting żeby inni nie mogli zarobić - tak by to wychodziło częściami przez najbliższe 10 lat pewnie jako jakieś "bonusy" do ciekawszych plików pewnie :lol:
nie wiem jak te pliki się rozchodzą w kilka miejsc, prawdopodobnie haker ma wyjebane i sobie piszę do kilku bardziej znanych ludzi z community żeby zarobić x kilka - dlatego np Can U Be nie lata mimo że kilka osób ma do tego dostęp bo próba sprzedaży takiego traczka bez zgody innych ludzi którzy mają te pliki się kończy tym że goście ci wrzucą na hosting całe archiwum które masz ty ale też oni i nikt z tego nie zarobi hajsu - a mówimy tutaj o grubych tysiącach $ szczególnie przy gościach typu Juice WRLD którego nudne leaki for some reason potrafią latać po $20k+ nawet

mi się nie chce w tym grzebać już ale jak rzuciłem okiem no to nic wielkiego nie zleakowało
praktycznie wszystko już było dostępne w podobnych wersjach albo może w troszkę gorzej jakości
tak naprawdę to tylko ten album z Dre jest świeży, szkoda że średni
no i kilka gościnnych zwrotek typu Clipse było świeżych też głównie dlatego że oni nie mumblują jak Kanye który nagrywa finalne zwrotki dzień przed oddaniem albumu + te dokumenty, ale to tyle
Awatar użytkownika
gawi

Eh marudny ten @instinkt trochę, ale już się przyzwyczaiłem :lol: .
TGFD faktycznie niewielkie zmiany, świadczy to o dobrym wyborze Rubina na pomocnika w ogarnięciu tego bajzlu, ale ciekawe moim zdaniem zobaczyć jak to faktycznie wyglądało, zresztą warto sprawdzić chociażby dla samego Can't Get Over Me, piękna wersja imho, szkoda że nie dokończyli tego tracka i nie wleciał na jakimś albumie.
Tak na szybko z ostatnich leaków, inne poza wyżej wspomnianym , kawałki które najbardziej mi się spodobały (niektóre to mumble i reference tracki, ale to nic, i tak lubię) to Bad People, Blood Of The Lambs (ft.Pusha), Down Town (czasy Good Ass Job 2009), Heartbreaker (też te czasy), Throw Money Everywhere (też 2009), Fighting Fires (kilka wersji, uwielbiam ten kawałek, chociaż już jakieś leaki były dawno), Glory ze Snoopem, God Level, I Get Lost V1 (prod. Beach House), In God's Country, Jesse, Keep It Burning ref. The Game, Maintenance, Serving God, Thank You (Marsha Ambrosious), Tom Cruise (instrumental, ale ktoś już zrobił fajny edit ze zwrotką), Mama's Boyfriend (to już wyciekło jakis czas temu), Lonely, Stop Lookin At This. Oprócz tego bardzo fajnie wyszedł (nieskończony) album With Child.

Niektóre z powyższych wyciekły pewnie już wcześniej, jakieś inne wersje czy coś, ale podejrzewam że i tak większość tego nie śledzi więc polecam powyższe rekomendacje sprawdzić, traktować jako dema oczywiście. Moim zdaniem jest tam sporo dobrych rzeczy, Kanye trzymał na dysku takie fajne rzeczy, że aż żal że wiele z nich porzucił całkowicie.

Dodano po 29 minutach 44 sekundach:
:cool: Zapomniałem dodać, że jeszcze Hybrid bardzo fajne

Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

nie wiem czy ściągać szukać odpalać, czy się tylko finalnie wkurwie jak na to, że City in the Sky nigdy nie wyszło i nigdy nie wyjdzie
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

no właśnie mnie by interesowało yandhi przed przerobieniem go na jesus is king
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
gawi

Wszystko macie na trackerze. Fajnie podzielone na kategorie, przejrzyste. Można odsłuchać, można ściągnąć.

Dodano po 10 minutach 38 sekundach:
https://krakenfiles.com/view/8HO3paRzff/file.html - wrzucę jeszcze fajny remix Black Skinhead z Miley Cyrus i Travisem Scottem, nie wiedziałem że coś takiego istnieje, właśnie trafiłem :)

Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Super ten tracker. :bowdown: Dzięki @gawi
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

piernikowyskoczek pisze: 28 wrz 2023, 14:10 mnie by interesowało yandhi
https://mega.nz/folder/KBonmKxL#BAIXngU4bGKgK_fB4PfZ3g
tu masz kompilacje którą zrobiłem rok temu i której słucham dość często nadal
imo najlepsze wersje numerów które zleakowały z sesji, jest trochę mumblowania ale ogólnie ma ręce i nogi całość
ODPOWIEDZ