Skąd wiesz że jest gownopropagandowy? Byłeś już na filmie i widziałeś spot xD? Może wstrzymaj się z oceną do momentu aż go obejrzysz
[film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
Bisclavret
Re: [film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland
- ConeyIsland
spoko nic personalnego nie miałem na myśli, niepotrzebnie w ironię poszedłem ot co, pozdrawiambialyjelen pisze: ↑21 wrz 2023, 15:31 kumam ale to smutne ze wg ciebie nie mozna miec odmiennego spojrzenia na fundamenty naszego spoleczenstwa, ktore powielane przez x czasu staja sie turbo konserwatywne i spoleczenstwo stoi w miejscu (opcjonalnie - cofa sie jak np korea polnocna).
jesli ktos chce szkalowac niech sobie szkaluje, oprocz zjednania jakiejs grupki osob w okol siebie nic nei wskora w mysl opinii ze prawda sama sie obroni.
Nie no to zakażmy standupów co jebią bekę z kościoła i memów od żółtej mordy tego co tuszował pedofilie, bo katolicys to jest nasz fundament. Sztuka ma se robić co jej sie żywnie podoba taki jest jej cel, a chujowa jak Hollandowej sie sama zaora i nie wybroni choćby krytyka stawiała 10tki i dawała nagrody z całego świata.ConeyIsland pisze: ↑21 wrz 2023, 15:18 Myślę że należy rozróżnić wolność artystyczną, która oczywiście jest ok, od szkalowania pewnych wartości będących fundamentem naszego społeczeństwa.
No tak, ale z drugiej strony nie lubię jak z moich rodaków którzy mają naprawdę ciężką pracę robi się jakichś zwyrodnialców za których może mam pokutować jak Niemcy po wojnie. Przekaz filmu jest niepełny a idzie w świat - porównywanie tego do standupów i beki z kościoła to trochę nietrafione porównanie
wszystko opiera się na założeniach, dopuszczam również scenariusz, że nie będzie to gównopropagandowy spot - wtedy turbo beka ze mnie. wierzę w to jednak niespecjalnie, a mojej wierze nie dopomaga 8 lat rządów pis, które jasno wskazują w kierunku jakiej narracji zmierzają autorzy.Bisclavret pisze: ↑21 wrz 2023, 16:03Skąd wiesz że jest gownopropagandowy? Byłeś już na filmie i widziałeś spot xD? Może wstrzymaj się z oceną do momentu aż go obejrzysz
- ConeyIsland
No i ok, zgoda. Źle się wyraziłem z fundamentalnymi wartościami, mea culpa. Są tematy, na których ironizowanie ciężko zezwolić ale jest to kurewsko subiektywna sprawa. Dla jednych to religia, dla innych ochrona własnych granic (Państwa? rodziny?), etc.KamilNO pisze: ↑21 wrz 2023, 16:25 Nie no to zakażmy standupów co jebią bekę z kościoła i memów od żółtej mordy tego co tuszował pedofilie, bo katolicys to jest nasz fundament. Sztuka ma se robić co jej sie żywnie podoba taki jest jej cel, a chujowa jak Hollandowej sie sama zaora i nie wybroni choćby krytyka stawiała 10tki i dawała nagrody z całego świata.
No cóż: życie. Napewno są tez dobrzy policjanci, sam znam jednego równego gościa, i dlatego ze mu będzie przykro powinnismy Drogówkę Smarzola blokować? (Też służby, tam to jest jednostronny obraz jak japierdole również, już Kler był bardziej zniuansowany)mario995 pisze: ↑21 wrz 2023, 16:27 No tak, ale z drugiej strony nie lubię jak z moich rodaków którzy mają naprawdę ciężką pracę robi się jakichś zwyrodnialców za których może mam pokutować jak Niemcy po wojnie. Przekaz filmu jest niepełny a idzie w świat - porównywanie tego do standupów i beki z kościoła to trochę nietrafione porównanie
Zresztą na potwierdzenie mojej tezy ze samo się zweryfikuje i nie trzeba specjalnej obrony ze strony Państwa, jest właśnie ten film o którym tu dyskutujemy, Polacy sami zadecydowali ze to debilizm a nie kino i essa, ani wykształcona oświecona krytyka ani pisowskie spoty tego nie zmienia
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2023, 16:37 przez KamilNO, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrzej Szalawski, Michał Pluciński, Igo Sym to przedwojenni polscy aktorzy, którzy kolaborowali z Niemcami. Igo Sym, który współpracował z gestapo, został skazany przez Państwo Podziemne na śmierć.
Niby tak, ale to i tak dla PiSu piłka do rozegrania końcówki kampanii. Ten film to ogólnie praktycznie same szkody. Tym bardziej, że gdyby teraz ktoś chciał nakręcić coś pokazującego sytuację z drugiej strony to pewnie byłby zjedzony przez postępowe mediaKamilNO pisze: ↑21 wrz 2023, 16:29 Zresztą na potwierdzenie mojej tezy ze samo się zweryfikuje i nie trzeba specjalnej obrony ze strony Państwa, jest właśnie ten film o którym tu dyskutujemy, Polacy sami zadecydowali ze to debilizm a nie kino i essa, ani wykształcona oświecona krytyka ani pisowskie spoty tego nie zmienia
-
Bisclavret
No i dobra, tylko jak pisałem posta którego parafrazujesz to miałem na myśli narrację kłamliwą, szkodliwą dla Polski i po propagandowej linii Białorusi i Kremla. Powiesz nam jaką narrację ty masz na myśli w powyższym poście?clockers pisze: ↑21 wrz 2023, 16:27 wszystko opiera się na założeniach, dopuszczam również scenariusz, że nie będzie to gównopropagandowy spot - wtedy turbo beka ze mnie. wierzę w to jednak niespecjalnie, a mojej wierze nie dopomaga 8 lat rządów pis, które jasno wskazują w kierunku jakiej narracji zmierzają autorzy.
https://natemat.pl/512056,kina-helion-n ... ej-granicy
https://www.rp.pl/polityka/art39144681- ... jalny-spot
no, czyli wszystko gicik, służby zdały egzamin, bezpieczna polska pod rządami pis, wszystko gicik, pora na csa"W 2021 roku rozpoczęła się operacja hybrydowa wymierzona w Polskę. Służby podległe MSWiA zdały egzamin i powstrzymały szturm na naszą granicę. Kilka miesięcy później dla zwiększenia bezpieczeństwa naszego kraju na granicy powstała nowoczesna zapora. Bronimy polskiej granicy - bezpieczna Polska" – opowiada narrator.
https://www.rp.pl/polityka/art39144681- ... jalny-spot
no ci co widzieli film mówią, że jest dokładnie odwrotnie, także najprawdopodobniej znowu okłamywanie opinii publicznejWiceminister przekonywał, że film Agnieszki Holland powstał "w kontekście kampanii wyborczej" i w momencie wojny na Ukrainie. - Pomija najważniejszy element, jakim była operacja hybrydowa prowadzona przeciw Polsce, która poprzedzała rosyjską agresję na Ukrainę - dodał.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2023, 18:08 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bisclavret
Kurde no to rzeczywiście niezła propaganda, w rzeczywistości przepuścili wszystkich jak leci i nie zbudowali żadnego fizycznego ograniczenia, cała akcja nie była żadną operacją hybrydową wymierzona w Polskę tylko po prostu biedni uchodźcy wojenni chcieli uciec przed bombami spadającymi im na głowę, a faszystoski reżim z czystej złośliwości powodowanej rasizmem chciał zatrzymać ich na granicy na pewną zgubę.
ale założyć się nie chciałeś xD
https://www.onet.pl/film/onetfilm/stowa ... x,681c1dfa
krótko"Stowarzyszenie Kin Studyjnych w ramach prowadzonej działalności zrzesza 241 instytucje prywatne i samorządowe prowadzące kina studyjne na terenie Polski. Kina zrzeszone w Stowarzyszeniu prowadzone są przez niezależne od Stowarzyszenia Kin Studyjnych podmioty, które we własnym zakresie decydują o wszelkich aspektach swojej działalności, w tym o repertuarze filmowym i wyświetlanych spotach reklamowych" — brzmi oświadczenie stowarzyszenia po decyzji MSWiA ws. filmu "Zielona granica" Agnieszki Holland.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
co za debile
xD
czemu debile, bo myślą inaczej?
nie, bo protestują przeciwko czemuś, czego nie znają i prawdopodobnie nie zamierzają poznać
czytałeś biblię? :P
-
Bisclavret
Albo mein kampf?