OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
- the badman
- Artysta
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Randomowo szukając serial włączyłem Orphan Black, oceny niezłe, fabuła ciekawa dość. Warto czy to jakieś takie kobiece gówno?
- ConeyIsland
Odradzam.
Zdążyć przed zmrokiem / Dublin Murders (2019). Wczoraj skończyłem, 8 odc., Viaplay. Opis zachęcił, bo mamy jakieś "rozliczanie się z przeszłością" aka sprawa z dziś vs sprawa sprzed lat. Mamy Irlandczyków więc subiektywny plusik, gdyż słucha się mi ich w kutas przyjemnie. Mamy thriller, są detektywi, całość oparta na bestsellerowej powieści. Główną rolę gra gość z zajebistego Damnation. No bierę. No i kurwa żałuję. Ostatni odcinek po części zrekompensował co prawda kilka fatalnych imo godzin gdzieś pomiędzy odc. 3 a 7 podczas których chciałem się poddać ale mimo wszystko jako całość nie kupuję tego serialu. Za dużo sci-fi w do bólu wydawać się mogło rzeczowym serialu. Być może winowajcą jest fakt, że w jeden serial wrzucono fabułę dwóch książek (z trzech) z serii.
Zdążyć przed zmrokiem / Dublin Murders (2019). Wczoraj skończyłem, 8 odc., Viaplay. Opis zachęcił, bo mamy jakieś "rozliczanie się z przeszłością" aka sprawa z dziś vs sprawa sprzed lat. Mamy Irlandczyków więc subiektywny plusik, gdyż słucha się mi ich w kutas przyjemnie. Mamy thriller, są detektywi, całość oparta na bestsellerowej powieści. Główną rolę gra gość z zajebistego Damnation. No bierę. No i kurwa żałuję. Ostatni odcinek po części zrekompensował co prawda kilka fatalnych imo godzin gdzieś pomiędzy odc. 3 a 7 podczas których chciałem się poddać ale mimo wszystko jako całość nie kupuję tego serialu. Za dużo sci-fi w do bólu wydawać się mogło rzeczowym serialu. Być może winowajcą jest fakt, że w jeden serial wrzucono fabułę dwóch książek (z trzech) z serii.
Obejrzałem ostatnio dwa sezony Rojst i bardzo dobrze się bawiłem, fajny serial.
ale pierwszy sezon zdecydowanie lepszy od drugiego
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2023, 12:06 przez mateko, łącznie zmieniany 1 raz.
- ConeyIsland
s01 rojsta zapamiętałem głównie z tego, że do ostatniego odcinka miałem wrażenie, że to najlepszy polski serial a może i do osobistej topki seriali ogółem się załapie. I potem wjechał ostatni odcinek, który zjebał cały sezon. Zrobiony jakby na odpierdol.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
O kuźwa wysokobudżetowy serial o Godzilii.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
I jak, włączaliście? Zaskakująco dobry pierwszy odbiór ludzi
Ja kończę The Afterparty: https://m.imdb.com/title/tt12614214/?re ... 2520afterp , bo niedawno wyszedł drugi sezon. Bardzo przyjemna rzecz, taki pastiż true-crimeów, gdzie w każdym odcinku dostajemy epizod związany z podejrzanym, ale w jego stylu czyli raz mamy rom-kom, raz musical itd. Jak komuś się podoba Only murders in the building np to i ten mu się spodoba na taki lajtowy seans.
Ktoś już zaczął Belfra trzeci sezon?
Pierwszy był spoko, drugi oprócz zgadywania miejscówek z Wrocławia mierny.
Pierwszy był spoko, drugi oprócz zgadywania miejscówek z Wrocławia mierny.
Miałem okazję widzieć już w całości Belfra 3. Dla mnie to powtórka z rozrywki; zespół scenariuszowy wziął skrypty z 1. sezonu, poczytali, coś tam pozmieniali, nadali ciut inne akcenty i gotowe, pora na CSa. Miejscami aż za bardzo widać inspirację jedynką. I nie jest to tak dobre. Aczkolwiek na dużym propsie młoda obsada, dzieciaki dają radę.

-
RIVALDO111
- Zbanowany
Jak? Skoro są tylko 3 odcinki.
Jesteś zawodowym recenzentem?
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
dobre chłopaki już widziały całość
ty nie jesteś gitem więc będziesz czekać
ty nie jesteś gitem więc będziesz czekać
ja nie będę się wykłócał, bo pierwszy Belfer był siedem lat temu i nie pamiętam, ale mam tylko taki obraz że jak ktoś samodzielnie myśli to i pierwszy sezon uważa za chujowy
Tak, oglądałem serial przed zrobieniem wywiadów z odtwórcami głównych ról uczniów.
Swoją drogą, CANAL+ wrzuciło za darmo pierwszy odcinek Belfra 3 na YouTube.

-
RIVALDO111
- Zbanowany
Ja jeszcze nawet 1'sezonu nie widziałem bo nie oglądam w ogóle polskiego kina - łącznie może z 6 filmow- Trylogia Sami swoi ,Kiler i Znachor oraz Miodowe Lata i to wszystko ale dziś jest taka bieda światowa że po Twin Peaks chce właśnie odpalić pierwszy sezon który ma wszystkie odcinki powyżej 8 i zrobię wyjątek.
- MalkoNTENT
Myślicie, że jeśli jeszcze nie oglądałem soprano a widziałem z 500 innych seriali, to spodoba spodoba mi się? Czy nie te czasy?
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
nie zastanawiaj się tylko odpalaj
warto chociaż raz, świetny serial