Nie wiesz, że Mes jest niemodny w podstawówce? Teraz się mówi, że to wack
Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (27.09.2019) [Zapowiedź]
Bit
. Przez te napierdalanie głównego motywu, jak zmienny by nie był, cała różnorodność tła (i samo tło jako takie) się zatraca. Imo poroniony pomysł, tak dominujący i wkurwiający dźwięk wykorzystać na dłuższy posse cut
.
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
- KillerCroc
Nie spodziewałem się że dam kiedykolwiek jeszcze propsy KęKę ale tutaj naprawdę dobrze poleciał, Mes ma momenty które są bardzo spoko no ale to jest minutowa gościnka także momenty to za mało. U Młodych tylko Oki, spodziewałem się dużo więcej po całym kolabo. Ten beat jest zajebisty na krótki kawałek ale jest tak monotoniczny na dłuższą metę że ciężko się tego słucha, nie dziwię się że Pezet to rozbił na dwa różne numery.
No ogólnie na minus w chuj, cieszę się że nie wziąłem preordera bo jeśli to jest jedyne czym się różni od podstawowej wersji to niestety ale
No ogólnie na minus w chuj, cieszę się że nie wziąłem preordera bo jeśli to jest jedyne czym się różni od podstawowej wersji to niestety ale
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Paluch nic ciekawego, taka jego standardowa zwrotka, Kękę powyżej przeciętnej, raczej spodziewałem się, że poleci najgorzej. Sokół nawet nawet, lepiej niż Kciuk. No i Mes wskazał reszcie miejsce w szeregu, choć odnoszę wrażenie, że trochę przekombinował. Wkurza mnie jeszcze, jak chamsko zostały wklejone zwrotki Palucha i Kękę.
Zawiodłem się Okim - nie wpasował się w kawałek Otsochodzi i Jan średnio, a Osa imo nie siadł zupełnie.
Podsumowując - starzy > młodzi.
Zawiodłem się Okim - nie wpasował się w kawałek Otsochodzi i Jan średnio, a Osa imo nie siadł zupełnie.
Podsumowując - starzy > młodzi.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

kękę najlepiej
Nazywanie mesa łakiem
gdy poleciał najlepiej, Paluch jak Paluch, keke na + w końcu jakieś normalne linijki np. Ta o nosie, a na swoje płyty rzucaj takie jakby się bał co ludzie powiedzą. Sokół nuda zwrotka jak odrzut z nowej płyty. Z młodych ten 1 mimo że nie znam, otso i Jan nuda kto by się spodziewał lol Ten ostatni ciekawostka jakieś wybitne to nie jest.
Przy młodych mogl innych ludzi zaprosić.
I ogólnie połowy słów nie zrozumiałem#balagane
Przy młodych mogl innych ludzi zaprosić.
I ogólnie połowy słów nie zrozumiałem#balagane
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Mes ulany jak w 2009. Ze starych Paluch, Kękę dobrze, Mes i Sokół trochę gorzej, ale to wszystko bez szału jakoś tak na 5-7/10. Z młodych Otso i Jan słabiutko, Oki mnie zachęcił do przesłuchania jego płyty, ale rozpierdolu nie wyczuwam, a ten osa całkiem ciekawie, on coś nagrał fajnego już?
A i ten bit się na posse-cut nie nadaje, jeszcze tak to zmixowane jest, że zagłusza wokal i części zrozumieć nie idzie.
A i ten bit się na posse-cut nie nadaje, jeszcze tak to zmixowane jest, że zagłusza wokal i części zrozumieć nie idzie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
No ja doceniam warsztat, skilla czy co tam było w cenie w 2009, no ale kurwa, przecież on z tym podśpiewywaniem, zmianą tempa i flow brzmi po prostu groteskowo, tak jakby piłkarz dojebał 10 zajebistych zwodów, najebal tricków jak w fifie a metr przed pustą bramką wykurwił gałe za trybuny po drodze zabijając nią gołębia. Pretensjonalne wersy o upijaniu się w spatifie słuchając jazzu to już pomine całkiem
- Korben Dallas
Fatalni ci młodzi, starych da się słuchać. Szybko to wleciało na YT.
Anybody else want to negotiate?
co kurwa, najgorzej właśnie, zwrotka z generatora bez uwzględnienia tematyki utworu

Spoiler
Whtn pisze: ↑23 wrz 2019, 19:25No ja doceniam warsztat, skilla czy co tam było w cenie w 2009, no ale kurwa, przecież on z tym podśpiewywaniem, zmianą tempa i flow brzmi po prostu groteskowo, tak jakby piłkarz dojebał 10 zajebistych zwodów, najebal tricków jak w fifie a metr przed pustą bramką wykurwił gałe za trybuny po drodze zabijając nią gołębia. Pretensjonalne wersy o upijaniu się w spatifie słuchając jazzu to już pomine całkiemmyślałem, że już znudziła mu się faza na bycie bukowskim polskiego rapu
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Ale ten bit jest gówniany, boże swiety.
W zasadzie, nie ma sensu brać preorderu skoro bonus tracki są normalnie na jutubie przed premierą, zdziwiłem się, że nikogo to conajmniej nie rozbawiło.
Ale ten track z starymi chujami, byłby lepszy na normalnym bicie, albo chociaż dobrym. Liczę na jakieś instrumentale i wokale, to ktoś w pół ogarnięty zmontuje z tego coś słuchalnego.
W zasadzie, nie ma sensu brać preorderu skoro bonus tracki są normalnie na jutubie przed premierą, zdziwiłem się, że nikogo to conajmniej nie rozbawiło.
Ale ten track z starymi chujami, byłby lepszy na normalnym bicie, albo chociaż dobrym. Liczę na jakieś instrumentale i wokale, to ktoś w pół ogarnięty zmontuje z tego coś słuchalnego.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Ale wlasnie akurat tutaj to jest wedlug mnie dosc dobrze zrobione, mam wrazenie, że Mes to jeden z niewielu raperów w Polsce, który ma świadomośc, że nie tylko słowa muszą być w tempo bitu, ale również same sylaby. Wedlug mnie ta zwrotka jedna z lepszych Mesa w ostatnim czasie, bo ostatnio tez coraz mniej mi siadał. Dziwi mnie też ten zarzut o kombinowaniu w momencie gdy polowa sceny kombinuje w znacznie gorszy sposób, często slabo używając nawet tego autotune - i to zbiera pochwały. I nie wiem co pretensjonalnego jest w upijaniu się słuchając jazzu. Ale pozwole sobie na jeszcze jedną obserwację, bo wielu tego nie czai, a dla mnie to jest bardzo proste - żeby nawijać inaczej niż inni, musisz być też inny niż wszyscy. Dlatego nie dziwi mnie, że Mes wyróżnia się tak nawijką jak i sposobem bycia, bo dla mnie to zawsze powinno iśc w parze - jakie życie taki rapWhtn pisze: ↑23 wrz 2019, 19:25No ja doceniam warsztat, skilla czy co tam było w cenie w 2009, no ale kurwa, przecież on z tym podśpiewywaniem, zmianą tempa i flow brzmi po prostu groteskowo, tak jakby piłkarz dojebał 10 zajebistych zwodów, najebal tricków jak w fifie a metr przed pustą bramką wykurwił gałe za trybuny po drodze zabijając nią gołębia. Pretensjonalne wersy o upijaniu się w spatifie słuchając jazzu to już pomine całkiemmyślałem, że już znudziła mu się faza na bycie bukowskim polskiego rapu
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2019, 20:38 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
-
3rzypo3rzy
Aaa to spoko loko, no problemo.mario995 pisze: ↑23 wrz 2019, 17:14A nie nie ziomeczku, ta uwaga mnie rozbawiła troszkę ze względu na Toncia i to że pasuje do narkotycznego klimatu3rzypo3rzy pisze: ↑23 wrz 2019, 16:38 NO, ale beka, że co? Że Tonciu, no na pewno bardziej pasowałby od Jana R. I nie że jakieś fanbojstwo, bo tylko jeden kawałek tego Tonciu mi się podobał, ten gdzie się Zioło bujał w tle klipu.( Jak wiadomo, raper Tonciu to członek narko społeczności z Wrocławia
)
Także to bardzo celna uwaga, zaśmiałem z natury bo faktycznie pasowałby tam jak ulał![]()
- syrop klonowy
Obie wersje nudne i asłuchalne, jest to oczywiście wina Pezeta, że zaprosił gości na taki pseudo-ambitny, a w rzeczywistości w ogóle niebanglający bit. Miksem też się zresztą Smoleń nie popisał, bo przez większość czasu trzeba się wsłuchiwać, aby dosłyszeć słowa. Rozumiem, że taki dobór bitów to chęć bycia wizjonerem i specjalne stawianie na "coś innego", ale ja osobiście nie czuję produkcji w singlach promujących ten album.
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
-
coldpu55lick
fajny bicik jest
mlody osa dobrze zajebal
reszta młodych sztywno jak sokół
a ze starych mes i paluch najlepiej
mlody osa dobrze zajebal
reszta młodych sztywno jak sokół
a ze starych mes i paluch najlepiej
O kurwa jak Sokół nie pasuje na ten bit. Mes jak zaczął to mówie zajebiste, ale jednak potem zaczął mnie wkurwiać strasznie - mega przekombinowane. Pezet jak ma tylko zwrote to w sumie spoko jest, Paluch jak to Paluch - niby spoko, no ale w sumie nuda. Kę jak na niego to zajebiście, ale to też za bardzo jako komplement nie można traktować. Chociaż dał w sumie ok.
Oki - no kurwa jedyna zwrota o której nie wiem co sądzić. Raz jest zajebista, raz chujowa. Tak czy tak, oryginalny więc spoko. Otsochodzi nie wie o co chodzi, Jan-Rapowanie gówno, Osa w sumie też
Oki - no kurwa jedyna zwrota o której nie wiem co sądzić. Raz jest zajebista, raz chujowa. Tak czy tak, oryginalny więc spoko. Otsochodzi nie wie o co chodzi, Jan-Rapowanie gówno, Osa w sumie też
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Jak dla mnie Mes > Paluch=Keke > Sokół
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Keke>Pezet>Paluch>Oki>Mes>Osa>Auer>Otso>Jan>Sokół