Zagraniczne trendy rapowe a Polska

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: Zagraniczne trendy rapowe a Polska

Post autor: baqlashan »

Moltisanti pisze: 26 kwie 2021, 1:24 słuchasz niszowej muzyki
trap niszowy? może w 2012 jak robili to tylko ALC
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

ja rozumiem to komercyjne uproszczenie do bycia modnym gdzie 99% słuchaczy i tak ma wyjebane w jakikolwiek background
i gdzie dla nich to tylko kwestia brzmienia bitu, ale to trochę tak jakby pana Henia zapierdalającego na składaku nazywać kolarzem
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Czyli wracamy się jakieś 8 lat wstecz i odtwarzamy trueschoolowy ból dupy w newschoolowej wersji i mówimy co jest hiphopem, trapem, drillem, a co nie jest (pozdro pih).
99% słuchaczy i tak ma wyjebane w jakikolwiek background
i gdzie dla nich to tylko kwestia brzmienia bitu
Waszym dziwnym tokiem rozumowania jeśli chcę się dumnie nazywać raperem to muszę sprawdzić o czym nawijali Afrika Bambaata i rozkminić czy moje treści są zgodne z tym co oni nawijali bo jak nie to chuj nie robie rapu :lol:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Moltisanti pisze: 26 kwie 2021, 18:05 Waszym dziwnym tokiem rozumowania jeśli chcę się dumnie nazywać raperem to muszę sprawdzić o czym nawijali Afrika Bambaata i rozkminić czy moje treści są zgodne
nie, i nie wiem skąd u ciebie ta chęć systematyzowania czyichś rozkmin, gdzie to są elementy ruchome, a nie zasada któa oddziałowuje na wszystko

rap - to jest opis tylko i wyłącznie formy

drill - jego definicja przewiduje hardkorowe rzeczy w treści, podobnie jak jakiś horrorcore, który musi mieć zawsze w treści horrorowe rzeczy aby nim być, czyli np nie jest tak że bierzesz bity od necro, nawijasz pod nie lowsonga i to jest horrorkor (wg twojej pogracznej logiki) - chyba proste jak jebanie

wykazujesz błędy logiczne ziomuś, ale pozdro
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

instinkt pisze: 26 kwie 2021, 8:54 to trochę tak jakby pana Henia zapierdalającego na składaku nazywać kolarzem
pieknie wyjasnione i nie rozumiem czemu chlop tam jeszcze probuje wzniecac dyskusje
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

po przytuleniu przez polskich obywateli milionów sympatycznych przedstawicieli bratniego narodu jakim są Ukraińcy - pojawią się pewne możliwości dla polskiego rapu, pojawi się pewien nowy żywioł. czekam na efekty.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Polecam sobie poczytać od początku te temat i rozkminy o ukraińskim drillu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

no ta rozmowa o ukraińskim drillu jest powodem dla któego zapostowałem tutaj, a nie w temacie "czego ci brakuje w pl rapie"
jasny wracaj na forum
Szalony82

Post autor: Szalony82 »

I jak tam ukraiński drill?? Kto ma go robić, dzieciaki których matka pracuje na kasie w biedrze, a ojciec jest kierowca pks
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

teraz kurw małolaci wygladaja jak wave,drip playboy carti i żabsony z iqosem w łapie i nowa płytą uziego na airpodsach, na nogach maja bandy, zamiast kajdanów mają łańcuszki a co niektórzy perły (oczywix fejkowe). Niektory z charakteru sa spoko znaczy przyjemni nastawieni pozytwnie a nie jak kurwa osiedlowe akcje elo tps intruz, a drillowcy to kurwa są w gimnazjum i uliczniaki z nich beke mają i kurwa nie ma drillowców w polsce co stoją jaraja kurwa zioło w bramie albo walą ścierwo na murku. EWENTUALNIE jest ich 5% lub na tych klipach'

nie wiem cyz chodzi o trendy muzyczne czy stritłer no ale napisałem kurwa stritłer XD
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ja chodze full kappa wloska styluwka zwiazane wlosy, skoki ktorych nie ma nikt w polsce i elo
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
fisstech

Post autor: fisstech »

Szalony82 pisze: 04 lip 2023, 10:48 I jak tam ukraiński drill?? Kto ma go robić, dzieciaki których matka pracuje na kasie w biedrze, a ojciec jest kierowca pks
Tylko że jeszcze trochę i z wojny przyjedzie wujek, kuzyn czy znajdzie się w otoczeniu inny członek społeczności ukraińskiej który z bratanami weteranami będzie tu robił co będzie chciał i wtedy zobaczymy jakie młode Ukraińcy będą chłonąć wzorce
ODPOWIEDZ