Transfery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Piters

Re: Transfery

Post autor: Piters »

Mietek pisze: 21 cze 2023, 16:22 Nie mam bladego pojęcia czy się jarać Havertzem za 65 mln, ale jako kibic Arsenalu mam taką optykę, że Arteta zapracował w 3 lata na takie zaufanie, że jak kogoś chce to ten ktoś po prostu jest dobry.

W ogóle płacenie dużo za gości, których każdy uważa za kozaków to łatwa sprawa, ale największą sztuką jest znaleźć właśnie kogoś takiego za kogo raczej nikt nie chce zapłacić i udowodnić, że reszta była w błędzie. Przykład dla mnie wzorowy transfery Cazorli i Giroud, oboje za kilkanaście milionów od sztuki. Wtedy mogła być beka, że co ten Arsenal robi i to nie są poważne wzmocnienia, a z punktu widzenia ekonomicznego dojebane transfery.

Cazorla to w sumie był turbo transfer nawet nie z perspektywy czysto ekonomicznej, ale ogólnie, tamten Cazorla na dzisiejsze warunki to imo taki grajek typu 80 mln cena.
Jak pytają mnie o ulubionego grajka w historii odpowiadam Cazorla, chłop był cudowny. Ale czy był uwazany jako błąd? Cena i hype na podobnym poziomie, okazał się po prostu o 3 klase lepszy niz sie kazdy nieobeznany spodziewał (bo moze obeznani znali klasę)

Co do Havertza to widziałem 50 + 15, powiedzmy że przeżyję

Za to poszło info, że Arabia sypnie 40 mln za Parteya :bowdown:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Tak samo, Cazorla mój ulubiony piłkarz, niesamowite to jest dla mnie i niezrozumiałem, że go żadne Reale czy Barcelony nie chciały. Jakby mu prawie stopy nie urwało to przecież on jeszcze spokojnie by z 3-4 lata piłki na najwyższym poziomie Arsenalowi dał.
szoumidelej

Post autor: szoumidelej »

jak dla mnie najbardziej ryzykowny transfer artety i srednio mi się podoba, chyba że się zerknie która pozycja sie zwalnia w składzie i gdzie grał w leverkusen to można rozkminić że będzie 8/10 razem z odegaardem tak jak kevin z gundoganem. sie zobaczy
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

no 8/10 w miejsce xhaki
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
2do5

Post autor: 2do5 »

a jak będzie trzeba to i za Jezuska wskoczy jako fałszywa 9, przy dobrze funkcjonujących skrzydłach w postaci Saki i Gabiego/Trossarda to też może być spoko opcja, nie dygajta
szoumidelej

Post autor: szoumidelej »

no opcji jest sporo do rotacji i obiecujaco zaczyna to wygladac. ciekawe kto czesciej bedzie zaczynal w bazie zinchenko czy timber jesli wbije, @RIVALDO111 moglbym cie poprosic o pomoc w rozpisaniu drzewka?
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Zajebiscie, jaranko
Kalom

Post autor: Kalom »

[David Ornstein] Newcastle close to agreement with AC Milan to sign Italy international Sandro Tonali for fee in region of €70m. Subject to final negotiations for 23yo, NUFC would be landing Eddie Howe’s top midfield target.

:shock:
zuperhero

Post autor: zuperhero »

jak milan go sprzeda za 70m to kurwa przestaje im kibicować
2do5

Post autor: 2do5 »

zrozumiały wkurw, on i Leao to są piłkarze Milau over 100 easy
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Czyli wychodzi na to że w newsie z Barella pewnie chodziło o Tonaliego tylko ktoś przekręcił o którego pilkarza chodzi, no to rzeczywiście jest duzo bardziej prawdopodobny ruch.

W ogóle środek pola w Milanie w przyszłym sezonie zapowiada się imponująco :lol:
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Mietek pisze: 21 cze 2023, 16:22 największą sztuką jest znaleźć właśnie kogoś takiego za kogo raczej nikt nie chce zapłacić i udowodnić, że reszta była w błędzie. Przykład dla mnie wzorowy transfery Cazorli i Giroud, oboje za kilkanaście milionów od sztuki. Wtedy mogła być beka, że co ten Arsenal robi i to nie są poważne wzmocnienia
Ziomek, co Ty tutaj dałeś.

Obaj przechodzili z klubów będących rewelacjami w swoich ligach. Malaga pierwszy raz w swojej historii awansowała do LM zajmujac 4 miejsce, a jej największą gwiazda był właśnie Cazorla (już do samej malagi przeszedł za 21 m euro), będący już mistrzem Europy z drużyną narodową. Kurde, super się oglądało tę Malagę pellegriniego.
Montpellier to już w ogóle hit, bo zostali mistrzem ligii, a Giroud był królem strzelców Ligue 1
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

O ile z Giroud to 100% racji, o tyle wlasnie wydaje mi sie że Cazorla był takim cichym bohaterem. W sensie jak ktos oglądał La Liga i Malage to pewnie wiedział, że dobry typ, ale tak ogolnie nie kojarzę hypu. Ale możesz mieć rację, nie mowie ze nie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

To zależy co masz na myśli. Dla mnie w pewnym momencie był ścisłym top na swojej pozycji i to takim wąskim top. Myślę, że przekroczył oczekiwania większości, ale też w momencie przyjścia myślę, że miał lepsza pozycje niż Giroud, który miał tylko jeden dobry sezon i to nie jakis kosmiczny jeśli chodzi o liczby.
No i finalnie okazał się lepszym zawodnikiem od Giroud (oczywiście każdy na swojej pozycji), to była czysta przyjemność oglądać jak gra i co widzi, doceniony chyba dopiero pod koniec kariery w Arsenalu, o wiele za późno.

Dodano po 1 minucie 34 sekundach:
Kurde, tak to napisałem... Chodzi o to, że myślę, iż wiele osób uważalo ten transfer za bardzo dobre wzmocnienie, ale przekroczył te oczekiwania.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

No ale inne kluby nie chciały za tych zawodników zapłacić większych pieniędzy, więc Arsenal miał rację, a reszta była lub w błędzie lub niepotrzebowała tych piłkarzy. Z punktu widzenia rynku byli to nisko notowani piłkarze, co widać po cenie.

W tym momencie Havertz idzie oczywiście za sporo większą kwotę, ale jako odrzut, który się nie sprawdził, na którego Chelsea ciężko byłoby znaleźć kupca. No i zobaczymy czy Arsenal miał rację, czy się mylił.

Natomiast jeżeli nie jesteś wybitnie bogatym klubem i musisz się wzmacniać możliwie ekonomicznie, to właśnie jesteś skazany na inteligentne kupowanie takich piłkarzy, których raczej mało kto chce, w momencie kiedy kwota za nich jest zaniżona. Havertz jest takim zawodnikiem, może wypalić i być sporo więcej warty, może nie wypalić i okazać się flopem.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Kuźwa jeśli to prawda że Partey i Bernardo Silva są blisko Arabii to serio trzeba sobie zadać pytanie czy jesteśmy świadkami czegoś wielkiego, bo żeby takie nazwiska już tam kopały piłkę.

Serio żeby Bernardo Silva już miał kopać piłkę w Arabii, gość którego pewnie dużo osób brałoby do swojego top 15 tego sezonu.

Niektórzy wypisują że to padnie jak Chiny, ale tutaj nie jestem taki pewny i jeszcze będziemy z ciekawości oglądać mecze ligi Arabskiej jeśli oni tylko w parę dni zaraz wykupią z 10 graczy ligi angielskiej a okno jeszcze długie w cholere.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Powoli trzeba zadać to pytanie xd wiadomo do kiedy TVP ma wykupione prawa transmisji? Bo nigdzie nie mogę się doszukać.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

a tak się wszyscy smiali ze kto będzie ogladal farmerow tylko żeby zobaczyc ronaldo...
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Przecież na dłuższą metę i tak nikt nie będzie tego oglądał, tak samo jak nikt nie fascynuje się jakimś audi cup, klubowymi mistrzostwami świata ani nawet Liga Narodów. Po prostu nie da się ot tak stworzyć interesujących rozgrywek tylko dlatego że grają tam niezlii zawodnicy. Może za 15 lat nabierze to jakiegoś prestiżu, na razie to będzie przez długie lata miało łatkę ciekawostki
ODPOWIEDZ