Tenis

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
potter

Re: Tenis

Post autor: potter »

Za 10 dni premiera, ja czekam, 'Drive to survive' na początku dało się oglądać
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

widziałem na żywo i w życiu bym się nie spodziewał po nim takiego zagrania przy tym wzroście, shot of the week :bowdown:
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

no a dziś dopełnił formalności i se wygrał kolejny tytuł ATP
brawo Hubert
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Może uda się komuś tak ze Świątek.

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Poleci ktoś jaka rakieta dla kobiety, początkującej, do rekreacyjnego grania 2-3 razy w miesiącu?
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

popierdoleni na łeb są ci organizatorzy wimbledonu czy co? nie zamknęli dachu żeby przygotować korty na dziś, a jak dziś nie zaczną grać to będzie jakieś 90 zaległych meczów, kozak
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
zuperhero

Post autor: zuperhero »

ale jak oni mieli to zrobić, przecież tam jest ~20 kortów i pewnie 2 czy 3 mają dach, ogólnie 90 zaległych meczy brzmi jak co drugi wimbledon w tym zajebanym deszczowym londynie, trochę wpisane w koszta
Awatar użytkownika
emcess

no tak tak, chodziło mi o to, że na tych dwóch nie zamknęli dachu.

tak lubie sezon na trawie, a wimbledon zawsze musi to zjebać eh
zuperhero

mi zawsze najbardziej było żal fanów na korcie- bierzesz sobie urlop, wydajesz full kasy na bilety(chociaż na wimbledon przychodzą pewnie w większości burżuje więc nieistotne ;) ), ubierasz się w swoje preppy ubranka, po czym siedzisz kilka godzin w deszczu czekając na wznowienie gry. nawet nie możesz się zbytnio oddalać, bo ten deszcz w londynie jest jakiś pojebany XD raz pada calutki dzień, raz 10 minut i koniec, a czasem w jakichś dziwnych interwałach w stylu 30min deszczu-30min słońca i ni chvj nie wiadomo jak będzie akurat w danym momencie. swoją drogą taki szarpany mecz, rozwleczony na kilka części, to też musi być masakra dla zawodników, o tyle dobrze że każdy gra w tych samych warunkach
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

ogolnie jak patrze na mecze Igi to mam wrazenie, ze jesli tylko bedzie zdrowa, to moze zdominowac ten damski tenis jak serena, a moze nawet bardziej
oczywiscie, serenka to napierdalala i nikt nie byl w stanie przeciwstawic sie jej sile
Iga ma inny tenis, ale jesli chodzi o wygrywanie meczow 2-0 + wygrywanie tych setow do 2/1/0 to jest ten sam poziom imo, a ma 22 lata dziewczyna

zycze zdrowka piekna kobieto i pozamiataj ten tenis tam
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Odważna teza jak na zawodniczkę z totalnie przeciętnym serwisem, no ale obyś miał rację
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

no mysle, ze z biegiem czasu bedzie progres z tym serwisem
i tak juz jest, w porownaniu z tymi poczatkowymi latami to widac poprawe
niemniej, masz racje, to nie jest serwis ktory jej gwarantuje cokolwiek, ale trzymam kciuki ze bedzie tylko mocniejsza, w kazdym aspekcie
zuperhero

w temacie rankingów to od ~2010 i bezwzględnej dominacji Sereny, nie było ani jednej sytuacji żeby liderka miała, aż tak miażdżącą przewagę nad resztą stawki. dodatkowo dzisiejsza konkurencja Igi też chyba jest słabsza i wydaje mi się, że nawet nie pod względem umiejętności tylko powtarzalności na przestrzeni sezonu. Świątek tę powtarzalność ma naprawdę na zajebistym poziomie i moim zdaniem właśnie dzięki temu ma szansę zbudować swoją 'erę' w tenisie. ale ostatecznie to kobiecy tenis, więc w rok wszystko może wywrócić się o 180o :P

a jeśli chodzi o sam styl gry, to ciężko ją porównywać do Sereny, niby obie można zakwalifikować do kategorii 'tenis siłowy', ale jednak ich mocne strony się ze sobą nie pokrywają.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Jestem kompletnym laikiem tenisa i tak szczerze mam go cale życie w 4 literach, ale jeśli to prawda to szacunek.
Djokovic, Nadal i Federer w ostatnich 20 latach, razem zdobyli 65 tytułów wielkiego szlema, a wszyscy inni tenisiści z roczników 1988-2003 mają na razie tylko 5 triumfów.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
emcess

to wypierdalaj stad i nie zasmiecaj tematu oczywistosciami
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

RIVALDO111 pisze: 11 lip 2023, 3:33 Jestem kompletnym laikiem tenisa i tak szczerze mam go cale życie w 4 literach, ale jeśli to prawda to szacunek.
Djokovic, Nadal i Federer w ostatnich 20 latach, razem zdobyli 65 tytułów wielkiego szlema, a wszyscy inni tenisiści z roczników 1988-2003 mają na razie tylko 5 triumfów.
Won stąd cwelu zajebany
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Graf

Post autor: Graf »

Z tą sporą przewagą Igi to też nałożyło się na siebie kilka sprzyjających okoliczności, głównie przez zakończenie kariery przez Ashleigh Barty. Teraz jednak przewaga niebezpiecznie topnieje, jeśli Sabalenka wygra Wimbledon wyprzedzi Igę o jakieś 600/700 punktów. Za final jest 1300 punktów, za wygraną 2000. Dobrze że zaraz US Open to Iga się odkuje.
A propos progresu to bardziej niż serwis Iga poprawiła grę na trawie, w porównaniu do poprzedniego roku więc może za rok… Jak do tego dojdzie groźniejszy serwis (szkoda tych przełamań jak zaraz oddaje swoje podanie) to wtedy można myśleć o rekordach Graf/Williams.
frontkick pisze: cały kraj sie jara poza jedna jedyna wioska nieugietych galów sluchajacych belmondziarza i sentino
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

Jak się odkuje, po zwycistwie w tamtym roku może co najwyżej obronić swój licznik
Badzmy jednak powazni, z tymi rekordami, Iga dobrze się wstrzeliła w okresie po wycofaniu się Barty i brakiem konkurencji, a te które w jakis sposób mogły jej dogonić były nieregularne, a większość czołówki to zawodniczki postprime lub takie których lokata w top10 to jakaś anomalie jak top20 Magdy Linette
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Oczywiście realtalk wyżej, chociaż Barty to też nie był dominator w WTA, bo nie miała do tego warunków (ze swoim 1,66 wg wiki) i ze swoimi wynikami w kratkę.
ODPOWIEDZ