Skonczylem ostatnio glowny watek w najnowszych poksach (pozostalo mi pokonanie ponownie wszystkich gym leaderow ale to juz post game raczej nie?) i musze przyznac ze bardzo podobala mi sie ta gra. Nie byla bez wad (zbyt latwa na poczatku, pozniej robi sie trudniej ale co z tego jak jestes niezniszczalny bo biegajac po swiecie uzbierasz 992 revivy i 2137 max potionow, grafa tez jednak moglaby byc lepsza, raz nawet mialem crasha i trzeba bylo od nowa wlaczyc gre

, te glowne watki i cala otoczka imo zbyt dziecinna i nudnawa troche ale to chyba nigdy w poksach nie bylo wyszukane, chyba ze w mystery dungeonach gdzie fabula juz nie byla szczatkowa byleby byc tylko jednak byla motywem przewodnim i byla przynajmniej logiczna i pewnie dla niektorych "ciekawa" w jakis sposob) ALE wolne bieganie wsrod pieknej przyrody i stworkow, fajne walki i nowe poksy wynagrodzily mi w 100% wszystkie wady. Kiedys nie bylem zwolennikiem multi expa nowego, ale od tej gry juz jestem bo pieknie mi sie levelowalo tym razem wiecej niz 6 glownych poksow i robienie roznych teamow, szukaniu jak ktoregos poksa ewoluowac, itd... Musze tez przyznac ze koncowka fabuly tez props, w sumie do samego krateru to watek fabularny byl tylko po to zebys mial co robic, ale koncowka jednak troche zaskoczyla i bylem zdziwiony ze byly takie plot twisty a nie ze juz wszystko bylo wiadomo od dawna i bylo linearnie. Szkoda ze dopiero w koncowce sie tego wszystkiego dowiadujemy, mysle ze gdyby to rozlozyc na cala gre moznabylo jakos bardziej zaciekawic gracza glowna fabula.
Fajnie tez ze shiny pokemony mozna od razu zauwazyc bez walki z nimi, na plus tez ze rozne formy poksow tak samo jak rozmiary sa odzwierciedlone w open worldzie, niby taki drobiazg ale jak w koncu znajdziesz tego Taurosa z innymi rogami i czupryna albo biegajac po polanie widzisz dziwnego koloru lechonka to sie jarasz jak dziecko

Ja dzieki temu przez przypadek 2 shiny poksy znalazlem, w tych klasycznych starych odlonach to byloby przeciez jak wygranie w totka
e: dodaje tez propsa dla artykulow/ksiazek z akademii, laboratorium i tych budynkow ze strefy 0, mala pierdola ale ja lubie takie pierdoly