Arcydzieło polskiej kinematografii. Perła rodzimego kina. Absolutny klasyk. Genialny thriller erotyczny z Bogusiem Lindą.Młoda kobieta z prowincji, znana jako „Włoszka” (Iwona Petry), rozpoczyna studia w krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej. W pobliżu dworca poznaje asystenta akademickiego, antropologa Michała (Bogusław Linda). Mężczyzna oferuje kobiecie wynajęcie mieszkania, które właśnie opuścił jego brat, ksiądz homoseksualista. Bardzo szybko dochodzi do kontaktu seksualnego między dwójką głównych bohaterów.
Michał ma wziąć ślub z córką ordynatora szpitala psychiatrycznego, ale zafascynowany „Włoszką”, zatraca się coraz bardziej w namiętnym związku.
[film] Szamanka, reż. Andrzej Żuławski (1996)
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
SochaczefskiGrad
[film] Szamanka, reż. Andrzej Żuławski (1996)
Re: [film] Szamanka, reż. Andrzej Żuławski (1996)
Srogie gówno. Pamiętam, gdy oglądałem to dzieło po raz pierwszy, gdyż oglądałem je będąc nieco wstawionym. Do połowy kompletnie wytrzeźwiałem, a na końcu marzyłem o tym, aby zapić się i zapomnieć o tym, co zobaczyłem.
- scam_sakawa
Nadawałby się na seansik na cytube?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- gonny_trebor
- Moderator
przecież oglądaliśmy już i zasnąłeś gdzieś na samym początku czubku
ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #108 - Sampel
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Dużo w życiu gówna widziałem. Czasami artystyczny wykrętas mimo swojego ewidentnego spierdolenia potrafi czymś oczarować.
To NIE JEST ten przypadek. Syf jakich mało i turbo gówno obesrane. Tym co nie widzieli, szczerze zazdroszczę
To NIE JEST ten przypadek. Syf jakich mało i turbo gówno obesrane. Tym co nie widzieli, szczerze zazdroszczę
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground