Kosi x Szczur JWP - To Wydarzyło Się Naprawdę - Oprócz Tego, Co Zmyśliłem (2023)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SiNi

Re: Kosi x Szczur JWP - To Wydarzyło Się Naprawdę - Oprócz Tego, Co Zmyśliłem (12.05.2023) [Zapowiedź]

Post autor: SiNi »

@clockers Chyba śnisz, skoro ruszyłeś kwestie bitów to na osobnym dodatku utwory otwierają się i pojawia się przestrzenność, jakościowo brzmi to znacznie lepiej niż podstawa, to, że Ci się nie podoba nie zmienia faktu jakości nagrania, nie mowa tu o kocopołach lirycznych bo pewnie tylko na tym się skupiasz, pomijam całą kwestię "Palę więcej, niż mój czarny diesel" czy inne tego typu głębokie, śmieszne przemyślenia jak u większości raperów, koncentrując się na podkładach dodatek jest lepiej zrealizowany i czy to są odrzuty czy nie to akurat mało istotne tak samo czy te bity są lepsze bądź gorsze po prostu są o wiele lepiej wymasterowane, włącz sobie dajmy na to taką Brodkę z linią od 1998 to, aż chce się słuchać takich realizacji.
Awatar użytkownika
scarz

Re: Kosi x Szczur JWP - To Wydarzyło Się Naprawdę - Oprócz Tego, Co Zmyśliłem (12.05.2023) [Zapowiedź]

Post autor: scarz »

Szkoda trochę, że tyle featów, ale mam nadzieje, że nie wszystkie będą składały się z całych zwrotek. Ciekawe, że tym razem zero gościnek JWP/BC, ale może to wprowadzi trochę świeżości.

Single wszystkie dają radę, choć To Wydarzyło Się… zdecydowanie najlepsze.
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

Kawałek otwierający :bowdown:

Cały album :bowdown: Rozpierdol. Kosi i Szczur wielcy, goście poza Nadzią nie przeszkadzają. Znowu zrobiłeś to kurwa Kosi zuchu, zamawiam fizyka. No i Szczur co za bity se napierdala, jak to buja, wspaniały producent.
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Kosi nic się nie postarzał, wygląda jak 25 latek
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

single niespecjalnie mnie zachęciły ale po całym odsłuchu jest naprawdę dobrze. Kosi w ogóle pasuje do tych bitów, które btw są kurwa tłuste i niecukierkowe, niezły kontrast z gównem z mejna. podbijam to wejście; podoba mi się też przewózkowy Z mąki tort, Hitman i jego zwrota w Falach na ulicach - konkretnie jego, bo Sydoz trochę męczy na tej płycie. nie ma tragedii znowu żeby go skipować

nadzialolo :bag:
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

dojebany album oczywiście :bowdown:
Ogród :bowdown: :bowdown:
Awatar użytkownika
Hersk

Post autor: Hersk »

Kosi 5 dych zaraz na karku, a ciągle progres. Szkoda, że Eros się zatrzymał w rozwoju 10 lat temu, ale i tak jest kozakiem.
"Ego nie dokarmiam kopaniem okopanych
to nie walka – pokonywanie pokonanych"
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

Nowy klipon:

Też zajebisty numer. Dla mnie album bez skipów.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

jak cały album na poziomie tego numeru wyżej, to nie ma sensu sprawdzać
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Sprawdzilem dwa trzy kawauqi Bo spotek nie Dal wiecej I brzmi to bardzo fajne I ciekawie
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Hersk pisze: 12 maja 2023, 7:29 Kosi 5 dych zaraz na karku, a ciągle progres. Szkoda, że Eros się zatrzymał w rozwoju 10 lat temu, ale i tak jest kozakiem.
Ale Ci wejdzie do tego tematu Sini, który słucha każdego gówna od Palucha czy innego Avi Słonia i będzie krytykował jednego z najbardziej wyrazistych i sensownych gostków w tym grajdole. No ale gusta i guściki. :)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Hersk

Post autor: Hersk »

Słuchacze Palucha powinni mieć bana na opinie o muzyce
"Ego nie dokarmiam kopaniem okopanych
to nie walka – pokonywanie pokonanych"
Awatar użytkownika
Usemq

Post autor: Usemq »

Spoko ten album, ale po kilku kawałkach zaczął mi się nudzić. Produkcyjnie jednak siadło mocno ;d
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

nadzia lolo strasznie kwadratowa tak to spoko nutki ale raczej nie będę wracał jakoś namiętnie mimo że kosiego bardzo lubię
Awatar użytkownika
SiNi

Do mnie dopiero przyszło ta okładka na żywo nie wyglada tak źle jak na zdjęciu.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo ciekawa opcja w tym roku. Nie jest to album, który byłby mocno zróżnicowany pod względem bitów, i tego co Kosi tu nawija, natomiast on nawet będąc lekko monotematyczny nawijkowo robi to na tak dobrym poziomie, że to dalej jest godne polecenia, i w zalewie chujni, która wychodzi w Polskim meju, to jest taka fajna odbitka. Bity trochę całościowo się zlewają ze sobą, mało w nich takiego kopa. Natomiast nadal jest to płyta godna polecenia, i jedna z lepszych jakie w tym roku miałem okazje odsłuchać. 4-/6
Awatar użytkownika
SiNi

W sumie już wszystko zostało napisane produkt klimatyczny, spójny z surowymi bitami, mało zróżnicowanymi i niektórymi jakościowo niezbyt wykwintnymi przez co może wydać się męczący (jest to niestety odczuwalne na lepszej klasie sprzętowej), ale i tak ładnie wchodzi i słucha się tego bardzo dobrze, warto podkreślić pracę Wojciecha Długosza, który przyłożył dłoń do produkcji. Ogólnie elegancki krążek z dowalonym klimatem, Sydoza imo za dużo na tej płycie, wolałbym Łajzola, Erosa bądź całą ekipę JWP, jak użytkownik wyżej napisał brakuję mięcha na większości bitach i to czuć.
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

czemu tam na ig kosiego jest napisane wechikół
milford966

Post autor: milford966 »

no dobra jednak zajebista płytka, single zmyłkowe ale zyskały z całością
ODPOWIEDZ