Malik Montana - Adwokat Diabła (2023)
Re: Malik Montana - Adwokat Diabła (2023)
No luz. Tezy, że Malik ma najmniejszy % oddanego fanbase z samej czołówki jak najbardziej można bronić, choćby takim argumentem jakiego użyłeś.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
malika fanbase to dzieciaki w przedziale 13-17 lat i jest on spory w chuj, tak jak 15 lat temu co drugi gimb słuchał hemp gru i zapierdalal w bluzie hg, tak teraz co drugi gimb słucha malika i na tych gimbach malik zarabia i lasuje im mózgi. Co do płyty to wiadomo, gowno obesrane. Śmieszy mnie walenie konia pod jakies pseudo fity z zagranicy, kogo on kurwa zaprosił, No kogo ? chcesz się flexowac cygański naplecie jaki jesteś kozak, to załatw fity drake’a albo travisa. Swoją droga na chuj w ogóle jakies zagraniczne fity za kwity pisane na kolanie przez murzyna podczas walenia konia ? Co to kurwa wnosi ? Nie lepiej nagrać dobrą, spójną płytę na dobrych kurwa bitach? Ale to oczywiście pytanie retoryczne, bo ciapak od haram masari jest asluchalny i nastawiony jedynie na robienie hajsu i muzyki z generatora
Luciano, fivio czy nle choppa jako pseudo fity z zagranicy
Nieźle ignorancie
Nieźle ignorancie
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Puściłem ten najnowszy numer Malika i jak zwykle coś w stylu ,,robię wszystkie dziewczyny"
Cholera że na takim patencie można być tak popularnym kręcić w koło jedno i te samo zdanie.
Nic dziwnego że WH,Rusina,Vkie,Asster idą drogą bossa.
Dodano po 10 minutach 29 sekundach:
Gościu jest w grupie nielicznych co wbił ponad 1 mln na insta. Nawet White do tej pory tego nie zrobił.
Cholera że na takim patencie można być tak popularnym kręcić w koło jedno i te samo zdanie.
Nic dziwnego że WH,Rusina,Vkie,Asster idą drogą bossa.
Dodano po 10 minutach 29 sekundach:
Nie. Oczywiście że ma. Jeśli Que nigdy nie wróci. To obecnie z podobnych roczników dorównuje mu tylko Taco i Białas.
Gościu jest w grupie nielicznych co wbił ponad 1 mln na insta. Nawet White do tej pory tego nie zrobił.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
I podawanie jako przykładów kurwa Drake i Travisa Scotta, których najwięksi z Niemiec czy Francji nie mają tak łatwo ogarnąć xD
Odklejenie niektórych jest potężne, można jebać Malika za wiele, ale niektórzy to czystym polactwem plują. Jakby jakimś cudem Malik tego Drake zaprosił to i tak by pisali, że za hajs i Drake dał odrzut xD
Malik nagrał z: Fivio, Lacrim, Sofiane, Bonez MC, Millionair, NLE Choppa, Baby Gang, Luciano, Headie One, LX, MALTY 2BZ. W drodze jest kawałek z Dutchavellim.
Możecie się tu zesrać, ale jeśli chodzi o featy w Polsce to jest Malik i potem długo, długo, długo nic. Rozumiem, że nie każdego mogą jarać takie featy., może uważać te kawałki za słabe, ale po co to hejtować?
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Szkoda że nie ogarnął Eminema, bo ja w ogóle nie śledzę rynku zagranicznego i szczerze nie wiem kim są Ci ludzie.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Ja sobie słucham wszystkiego i nie wyobrażam jak można mieć z tym problem.StartedAsAYoungin pisze: ↑11 mar 2023, 19:20 Nie wyobrażam sobie, że ktoś jedzie do szkoły/pracy/uczelnie w autobusie i włącza na słuchawkach Malik Montana - robie yeah
Stary, są dzieciaki, które puszczają na głos kawałki White i inne gówna i śpiewają to. Ostatnio jakieś laski po 15, 16 lat puściły fragment Californi w pociągu, to myślałem że zapadnę się ze wstydu. Cringe.
Dostkowo nakręca to wszystko tik tok. Stary, ile było piosenek, w których laski tańczą do piosenek Malika. Chłop ma dużą popularność.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
No i co te fity z tymi pseudo gwiazdkami dają ? Co taka wysrana z dupy zwrotka za hajs, jakiegos pelikana lucziano czy innego enel czopy, którego przeciętny, polski słuchacz rapu w zyciu nawet nie słyszał ? Chyba tylko ego malisia wypierdala bardziej w górę i typy z zagranicznego rapu na tym forum sobieoldschool pisze: ↑11 mar 2023, 21:25I podawanie jako przykładów kurwa Drake i Travisa Scotta, których najwięksi z Niemiec czy Francji nie mają tak łatwo ogarnąć xD
Odklejenie niektórych jest potężne, można jebać Malika za wiele, ale niektórzy to czystym polactwem plują. Jakby jakimś cudem Malik tego Drake zaprosił to i tak by pisali, że za hajs i Drake dał odrzut xD
Malik nagrał z: Fivio, Lacrim, Sofiane, Bonez MC, Millionair, NLE Choppa, Baby Gang, Luciano, Headie One, LX, MALTY 2BZ. W drodze jest kawałek z Dutchavellim.
Możecie się tu zesrać, ale jeśli chodzi o featy w Polsce to jest Malik i potem długo, długo, długo nic. Rozumiem, że nie każdego mogą jarać takie featy., może uważać te kawałki za słabe, ale po co to hejtować?![]()
A nawet jeśli nic nie dają i jest to spełnienie marzeń Malika, że sobie nagrał z takimi gośćmi, to czemu musisz to wyśmiać jak zawistny Polak i deprecjonować na siłę?
Jeszcze Malik z Lil Toe miał niezły bengierek. Malik jest jaki jest, ale przynajmniej istnieje poza krajową sceną.
Taki Quebo ogarnął sobie tego wlocha, KRSa i Tommy'ego Casha, na którego hype zdążył minąć, zanim ten kawałek o banzie został puszczony
Taki Quebo ogarnął sobie tego wlocha, KRSa i Tommy'ego Casha, na którego hype zdążył minąć, zanim ten kawałek o banzie został puszczony
to kurwa forum rap, nie wizaż
Akurat nie ma co też umniejszać (jakby co to nie odbieram twojego posta tak, tylko mówię), że jakiegoś tam Włocha Quebo ogarnął, bo Sfera ma 6 mln słuchaczy miesięcznie na Spotify czyli 3 razy więcej niż jakikolwiek polski raper 
Nie no, szanuję za ten feat, tylko po prostu sam nie śledzę włoskiej sceny to i mi ksywa uciekła. To, że to wyczyn to zdaję sobie sprawę.
Po prostu porównuje Malika do innego czołowego artysty z Polski i jak widać, to co u Queby było czymś wow, to dla Malika staje się standardem
Po prostu porównuje Malika do innego czołowego artysty z Polski i jak widać, to co u Queby było czymś wow, to dla Malika staje się standardem
to kurwa forum rap, nie wizaż
@Patryk233 Poruszasz sytuacje, gdzie ktoś odtwarza treści w komunikacji miejskiej bez użycia słuchawek to zupełnie inny kontekst i tu się zgodzę, że powinno być to dość ukrócone, ale jak ktoś sobie odpala na słuchawkach w domu w samochodzie na sprzęcie i sobie jeszcze śpiewa nie wiem przy ognichu co mu się podoba to co to komu do tego?Niech sobie dupeczki tańczą do czego chcą i w jaki sposób chcą to ich życie(a małolatki mają od tego rodziców) nie oglądaj tik toka i masz problem z głowy, widzisz jak nawet nie mam - no i dobrze, że Malik jest popularny, zarabia, realizuje się biznesowo, czerpie z życia ile wlezie, pewnie nie jeden zgrzyta zębami i chciałby być tam gdzie on - sam słucham White bo lubię i ma dobre albumy.
- Moltisanti
-Kupujesz w ciemno nie wiesz nawet co
-za 450zl
- od zadeklarowanego przestępcy
Malik prawdziwy OG, wyjebał frajerów na siano i nawet rąk sobie nie pobrudził
-za 450zl
- od zadeklarowanego przestępcy
Malik prawdziwy OG, wyjebał frajerów na siano i nawet rąk sobie nie pobrudził
Dokładnie tak. Warto też dodać, że nawet jeśli to zwrotki za pieniądze i były pisane na kolanie, to i tak dają ekspozycję na miliony zagranicznych fanów tych raperów i dla muzyki Malika otwierają nowe rynki "zbytu". Nie mówię, że Malik dzięki któremuś z tych featów stanie się popularnym raperem np. w Niemczech, bo moim zdaniem jego muzyka jest zbyt daleka od tego czego dzisiaj się tam słucha, ale featy z topowymi raperami z Niemiec dają mu przynajmniej taką szansę.oldschool pisze: ↑11 mar 2023, 21:25I podawanie jako przykładów kurwa Drake i Travisa Scotta, których najwięksi z Niemiec czy Francji nie mają tak łatwo ogarnąć xD
Możecie się tu zesrać, ale jeśli chodzi o featy w Polsce to jest Malik i potem długo, długo, długo nic. Rozumiem, że nie każdego mogą jarać takie featy., może uważać te kawałki za słabe, ale po co to hejtować?![]()
Ja przesłuchałem płytę i mam wrażenie, że rap Malika w 2023 to takie solidne wyrobnictwo. Niczym ciekawym mnie nie zaskakuje, ale też niczym nie odstrasza. Wracał nie będę, bo na jego content jestem chyba już za stary i zbyt zamoży, ale gdybym znów miał 18 lat i wydawałoby mi się, że będę kiedyś gangsterem-biznesmenem, to pewnie bym się jarał.
Jestem jedynie zaskoczony, że ktoś tak profesjonalny jak Malik odjebał taką amatorkę z boxami oraz, co chyba jeszcze gorsze, że tak źle ją rozwiązał. Naprawdę, rzucanie tekstami w stylu "miało być drogo, bo to nie dla wszystkich", "nie podoba się to zawróć" żeby potem zrzucić winę na jakichś bliżej nieokreślonych "ludzi, którzy się tym zajmowali", to to jest akcja w stylu jego niedoścignionego muzycznie braciaka co przyjechał z Niemiec i dwoma nielegalami ukształtował polski gangsta rap na dekadę po ich premierze. Chyba już bym wolał żeby Malik chodził w tej jebanej pelerynie przeciwdeszczowej i przekonywał wszystkich, że nie można mieć większego dripu
Ostatnio zmieniony 12 mar 2023, 1:26 przez Picasso, łącznie zmieniany 2 razy.
@Picasso Malik twierdzi, że żadna zwrotka na płycie nie była za hajs, no ale to mówię jako ciekawostkę, bo sam nie wiem czy mu wierzyć.
W przypadku featów z Niemiec to nawet w to wierzę. Malik ma kontrakt z niemieckim Sony więc featy typu Farid czy LX mógł załatwić chociażby przez Lieberberg-Eulera. Zresztą, dla niemieckich raperów feat z topowym polskim raperem też ma jakąś tam wartość. Co innego dla NLE Chopy.
Ja gdybym był raperem z Polski z pierwszej ligi i poprosił by mnie o feat. jakiś topowy raper z nie wiem Rumunii czy Litwy to bym mu się dograł za friko. Pewnie by mnie ugościł jak króla podczas kręcenia klipu czy jakiegoś spotkania, a całość by mi zajęła kilka dni max. (gdzie bym jeszcze pozwiedzał za darmo), do tego sama zwrotka na odpierdol może 30-60 minut.
Zawsze bym myślał w ten sposób, że może x osób z tego kraju się zajara moim flow i pozna moją muzykę, a każde odtworzenie na Spotify = hajs, do tego podbiją mi licznik słuchaczy.
Zawsze bym myślał w ten sposób, że może x osób z tego kraju się zajara moim flow i pozna moją muzykę, a każde odtworzenie na Spotify = hajs, do tego podbiją mi licznik słuchaczy.
ja to bym wolal, zeby nagral po prostu pare kawalkow na poziomie i zrobil z tego solidne EP nawet solo ew. z featem jednym/dwoma zza granicy niz mial mnie zalac gownem, ktore musze propsowac, bo "czarnuch nawija z malikiem zoba kozak fajne to!!! a taco quebo co z krs one feat??". huj mnie featy zza oceanu albo z europy skoro musze skipowac gospodarza, a i tak gosc nie zachwyca
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels