[serial][HBO] The Last of Us (2023 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] The Last Of Us (2023)
Ogólnie nie interesuje mnie gierka, więc oceniam jedynie kino jako osobny byt i jak dla mnie drugi epizod to udany i dobry materiał, ładna scenografia i przede wszystkim utrzymany klimat, no co by nie pisać snujące się postaci wśród zgliszcz postapokaliptycznego krajobrazu z reguły robią wrażenie i tutaj dostajemy to z nawiązką.
Spoiler
Znam jedynie początek historii i gdzieś tam środek, ale nawet dla nieobeznanego widza łatwo można się domyśleć, że Tess zostanie odstrzelona w tym epizodzie
Nie grałem w grę, ale widać jak niektóre kadry i ruch kamery jak cutscenki z gier, aż mam dysonans poznawczy, bo takiego czegoś się raczej w filmach nie widuje. Anyway, bardzo mi się podoba, czekam na kolejne epizody 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Luxair pisze:Holy Spider jest od miesiąca na torrentach, jbc
Depresyjny i brudny film; jako czysty thriller/kryminał nie prezentuje nic ciekawego - nie ma np. żadnych twistów - za to dużo ważniejszy w nim jest kontekst społeczny, reperkusje zbrodni, no i oczywiście irański patriarchat. A ostatnia scena z dziećmi to brrrrrrrr....
PS. Scenariusz powstał na motywach prawdziwego seryjnego mordercy który grasował w 2000-2001 w Mashhadzie.
EDIT
Na fali serialu pograłbym sobie w jakieś TLOU DLC. Poza Left Behind coś wyszło? Warto? (PS4 here)
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Świetnie się to ogląda, nawet gdy grę przeszedłem już dawno. Klimat i emocje zachowane. Fajnie sobie przypomnieć tą zajebistą historię.
Pyknąłem sobie to Left Behind na PS4 Pro. 3h zabawy, silnik TLOU1 remastered - graficznie bez podjazdu do TLOU2. Fabularnie pół na pół teenage les drama ze zwiedzankiem vs. tradycyjne (dość oklepane) zagadki typu "podłącz kabel i znajdź ropę do generatora" + bitwy. Takie tam. Chociaż napuszczanie grzyboludzi na FEDRĘ całkiem satysfakcjonujące...
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
we gre nie gralem, ale drugi odcinek jest bardzo faj ny
jestem chłodny jak gucci la flare, z ciebie żaden la flame
dead problem - la flare
dead problem - la flare
- con shonery
- Moderator
Będzie drugi sezon
Jeszcze pierwszego nie dali całego a już mącenie
^ kogo to chuj obchodzi?
Niby uderzają od razu w fabułe z TLOU2, pod względem akcji to może być pierdolony majstersztyk jak się postarają
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
3 odcinek kurwa dla mnie nudny, ale to dlatego, że
Spoiler
Abstrahując od tego, że jest głównie średnio ciekawą obyczajówką o pedałach, to uśmiercili mi jedną z ulubionych moich postaci z gry, a sam wątek poszukiwania tej baterii przez miasto pelne grzybiarzy w grze został wypierdolony. Fajnie, że więcej backstory Billa, no ale liczylem na cos troche innego i myslalem, ze ten watek zajmie 1/4 odcinka czy cos, a nie praktycznie caly
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
nudny odcinek rzeczywiście, sporo przewijałem
Spoiler
najfajniejsza część jak Bill budował ten swój świat, lubię takie rzeczy, lipa że relacji z Frankiem zrobili ciepłe kluchy trochę, wolałbym żeby byli bardziej zadziorni no i szkoda, że usunęli jego relacje z Ellie tym bardziej, że ta aktorka zajebiście by pasowała do tych ich rozmów, imo nawet
lepiej niż postać z gry
lepiej niż postać z gry
xD
zmieniono fabułę (wątek Ellie z bohaterem z dziś), Joel z Ellie w tym odcinku prawie nie istnieją, a cały wątek, który można było zmieścić w 15min rozciągnęli na długość prawie pilota
.
To ja już wolę Ricka z TWD, który sadzi pomidory.
No i oczywiście jedną rzecz HBO/Druckmann (zero zdziwienia) musi mi wkładać głęboko w gardło aż do samego dupska.
A spierdalać.
zmieniono fabułę (wątek Ellie z bohaterem z dziś), Joel z Ellie w tym odcinku prawie nie istnieją, a cały wątek, który można było zmieścić w 15min rozciągnęli na długość prawie pilota
To ja już wolę Ricka z TWD, który sadzi pomidory.
No i oczywiście jedną rzecz HBO/Druckmann (zero zdziwienia) musi mi wkładać głęboko w gardło aż do samego dupska.
A spierdalać.
Ja naprawdę nie wiem co was boli? Zrozumiałbym gdybyBardzo dobry odcinek o prawdziwej miłości.
Spoiler
zmieniono orientacje wzgledem gierki ale wszystko jest na swoim miejscu, nie jest to zrobione w stylu netflix pt
Spoiler

I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
nikt tu się nie pruje, że
tylko sam wątek można było poprowadzić o wiele lepiej (w sumie tak jak @koniec pisze) + solidnie go skrócić
Spoiler
Bill jest pedałem, bo tak było implikowane w grze więc spoko
plus w ogóle motyw przygotowywania tego miasta, albo tego ile wnosi jego partner to naprawdę fajne rzeczy
plus w ogóle motyw przygotowywania tego miasta, albo tego ile wnosi jego partner to naprawdę fajne rzeczy
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
z tym skracaniem to nie wiem bo jakby tak robili to do zawarcia całej fabuły z gierki by wystarczyły ze 3-4 odcinki, muszą trochę porozciągać, stąd też rozciągnęli ten wątek o którym mówiłem i pewnie to nie ostatni taki rozciągnięty odcinek będzie
- con shonery
- Moderator
Nawet spoko odcinek lecz szkoda, że zmarnowano okazję i nie pokazali sceny seksu
Przecież dobry epizod z nutką uśmiechu i smutku.