OG Olgierd

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
d3nt

Re: OG Olgierd

Post autor: d3nt »

oldschool pisze: 20 sty 2023, 13:06 Real OG, PDW JP
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
2ps__

Post autor: 2ps__ »

prawdziwy og, szacunek
niuskultonowytruskul

Post autor: niuskultonowytruskul »

No cóż. Pozostaje tylko życzyć długiej odsiadki za sprzedawanie śmierci i niszczeniu ludzi.
Awatar użytkownika
d3nt

To wyzej to czyjeś multikonto na bank co loguje raz na jakiś czas żeby wylać hejt z frustracji, kazdy wpis to samo pierdolenie
CAŁE ŻYCIE MAM

Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

Sialala pisze: 21 sty 2023, 14:48 :bag:
Opowiedz mi o blokach dj bobo :lol:
Typ tyle co z puchy wyskoczył i se siedzi na minie 40kg różnego sprzętu uśmiechnięty i pewnie jeszcze goni to na worki "na blokach". Wyłącz tego balagana bo ci się za dużo wydaje.
wariacie jak na Tobie takie akcje robią wrażenie to może nie słuchaj keefa tylko maty :bag:
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
d3nt

@Sialala nie odpisuj temu kasztanowi nawet
CAŁE ŻYCIE MAM

Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Gdzie ja napisałem że ta sytuacja robi na mnie jakiekolwiek wrażenie :lol: idze idze na kukurydze
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

zapowiada się fajna licytacja prawdziwych uliczników specjalistów od bloków
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

rada gitow rozkmini co i jak
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
niuskultonowytruskul

d3nt pisze: 22 sty 2023, 10:22 To wyzej to czyjeś multikonto na bank co loguje raz na jakiś czas żeby wylać hejt z frustracji, kazdy wpis to samo pierdolenie
Tak, to prawda. Jestem sfrustrowany. Ciekawe czy ty też będziesz jak taki olgierdzik czy jego wannabe zapozna twoją córkę z narkotykami. Powiesz, że chcącemu nie dzieje się krzywda? Albo, że "na pewno nie twoja córka bo ona ma własny rozum"?

Niech zdycha w więzieniu ścierwo dilerskie. I następni po nim.
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Jak będzie dobrym raperem to ja bym oddał córkę
LuckyStrike

Post autor: LuckyStrike »

niuskultonowytruskul pisze: 25 sty 2023, 8:29
d3nt pisze: 22 sty 2023, 10:22 To wyzej to czyjeś multikonto na bank co loguje raz na jakiś czas żeby wylać hejt z frustracji, kazdy wpis to samo pierdolenie
Tak, to prawda. Jestem sfrustrowany. Ciekawe czy ty też będziesz jak taki olgierdzik czy jego wannabe zapozna twoją córkę z narkotykami. Powiesz, że chcącemu nie dzieje się krzywda? Albo, że "na pewno nie twoja córka bo ona ma własny rozum"?

Niech zdycha w więzieniu ścierwo dilerskie. I następni po nim.
Ale Ty wiesz, że nikt nie zmusza ludzi do kupowania dragów, tylko sami podejmują decyzję?

Czy może, kurwa, wierzysz w mitycznego dillera, który stoi pod szkołą i rozdaje dragi dzieciakom? :crazy:
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

pierwsza działka za darmo wiadomo
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Sam sie skusilem I do dnia dzisiejszego pale trawke Bo diler mi zaproponowal to oraz oczym nawijaja afroamerykanscy raperzy oraz np. Taki OG Olgierd albo inny Belmondo ktorzy tylko promuja spozywania narkotykow
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

Mnie wkręcił Adam O.S.T.R. Ostrowski. On wyszedł z tego syfu ja jednak nie daje rady :////
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
LuckyStrike

Post autor: LuckyStrike »

no dobra, dałem się złapać :lol:
niuskultonowytruskul

Ale Ty wiesz, że nikt nie zmusza ludzi do kupowania dragów, tylko sami podejmują decyzję?

Czy może, kurwa, wierzysz w mitycznego dillera, który stoi pod szkołą i rozdaje dragi dzieciakom? :crazy:
Zgadzam się z Tobą, że nikt ludzi nie zmusza do żadnego nałogu. Ale są ludzie naiwni i podatni na manipulacje albo presję otoczenia np. dzieci. Jak każdy będzie ćpał towar od takiego Olgierdzika to twoje dziecko też będzie chciało, inaczej wypadnie z towarzystwa. Ale nie zawężałbym problemu jedynie do dzieci. Przecież są też osoby z problemami życiowymi, dla których ucieczka w narkotyki jedynie pogorszy sprawę jeszcze bardziej i dołoży im kolejny kłopot, a dla wielu w konsekwencji śmierć.

I oczywiście problem narkotyków jest szerszy. Bo jeśli będziemy mieć falę narkomanów i nadużyć to również to wszyscy poniesiemy tego konsekwencje jako społeczeństwo. Będzie więcej ludzi skłonnych do przestępstw za działkę towarów oraz więcej osób, które przedawkują. A chcesz, czy nie chcesz, opieka zdrowotna w Polsce jest publiczna i finansowana także przez ciebie (jeśli pracujesz), albo twoich rodziców (jeśli jeszcze się uczysz). Wzrost liczby osób uzależnionych doprowadziłby do wzrostu kosztów ich leczenia.

Dlatego warto okazać trochę empatii i spojrzeć bardziej całościowo na problem narkomanii niż "mój wybór, chcącemu nie dzieje sie krzywda". I korzystać z innych źródeł, a nie tylko tego co polscy raperzy na ten temat uważają (a wielu się flexuje promując narkomanię).
Awatar użytkownika
d3nt

niuskultonowytruskul pisze: 25 sty 2023, 8:29
Tak, to prawda. Jestem sfrustrowany.
Widać
CAŁE ŻYCIE MAM

Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

@niuskultonowytruskul dlatego walka w taki sposób z narkotykami jest bezsensowna, bo na jego miejsce wejdzie pięciu nowych olgierdów i koło się zamyka. To samo z banowaniem nowych dragów. Wiesz co to daje? Nic, bo wchodzi nowy z trochę innym wzorem strukturalnym, ale za to mocniejszy lub z dużo gorszymi skutkami ubocznymi.
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

jest szerszy i tylko to się zgadza, tobie proponuje skorzystać z innych źródeł, dowiesz się kto i dlaczego się uzależnia, że wojna z narkotykami nie działa, sprawia że dragów / przedawkowań / przestępstw jest co raz więcej a łatwiejszy i kontrolowany do nich dostęp - wręcz przeciwnie, że są ucieczką od cierpienia, nie pogonią za szczęściem i że to konsekwencją działań społeczeństwa, są osoby skłonne do uzależnień.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2023, 18:51 przez ogkush, łącznie zmieniany 3 razy.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
ODPOWIEDZ