Ślizgery 2022 - dyskusja/komentarze

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

RIVALDO111
Zbanowany

Re: Ślizgery 2022 - dyskusja/komentarze

Post autor: RIVALDO111 »

Ale to jest dobre dla Reto,White,Zabsonów i innych Kizo, żeby trzepać na tym hajs latami, bo rap dziś jest wszystkim i nie muszą się ograniczać do prawdziwego rapu. Przez co przejęli już nawet scenę popu i disco, a obecne 12 stki mają wywalone co to jest i nie muszą spoglądać na nowe utwory Roksany Węgiel czy innej Viki Gabor. Prawda jest taka, że ta era strasznie zepsuła szyki gwiazdkom popu, bo gdyby to był stary brudny rap jak daleko dawniej to dziś te dziewczyny i wiele innych twórców za tych ,,raperów" kosili by ten chory hajs a tak psikus. Jednej biednej Sanhie udało się polecieć na giga zasiegi i dołączyć do sejfu ;)
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@RIVALDO111 Proponuję trochę poszerzyć wiedzę na temat popu i ogólnie historii muzyki bo jak widzę dalej jesteś w lesie w tej kwestii i powielasz kocopoły, obecnie pop to jeden z najtrudniejszych gatunków do klasyfikacji i możemy zaliczyć do niego np. poezję śpiewaną, gdzie była popularna w latach dwudziestolecia międzywojennego oraz praktycznie większość odłamów dźwiękowych jakie są obecnie na świecie, skąd Ty bierzesz informacje na temat poszczególnych warstw wiekowych i się cały czas wypowiadasz za wszystkich, prowadzisz jakieś badania w tej sferze, przykładowo 14latkowie czy 12latkowie to Twoi rówieśnicy?
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

wyjątkowo slaby rok dla belmondziarza

jedynie ta piekarnka, ale to za sprawą own dialecta
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
samir

Post autor: samir »

to jest najgorszy rok kurwa w historii dobrze ze mam odcinke od tej muzy
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

^word up
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

dałbym 5 punktów dla dwarzyna, ale sory nie znajdę 4 innych albumów, które by się nadawały do top5
edenmar

Post autor: edenmar »

Jak patrzycie na jakieś swoje głosowania z poprzednich lat to znajdujecie tam absurdy, które czas zweryfikował, czy sztywniutko wszystko git i nic byście w swoich topkach nie pozmieniali? Bo ja se rzuciłem okiem i w kilku miejscach to mam takie WTF!?
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Nie wiem gdzie wrzucić, więc wrzucam tutaj, bo nawet celnie i złośliwie jak na Flinta, jak na polskie dziennikarstwo rapowe to nie gryzie się w język i dostaje się Pezetom, Matom, OSTRym, Alkopoligamiom i wielu innym:

https://www.cgm.pl/felietony/10-rzeczy- ... 2022-roku/
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

edenmar pisze: 02 sty 2023, 20:41 Jak patrzycie na jakieś swoje głosowania z poprzednich lat to znajdujecie tam absurdy, które czas zweryfikował, czy sztywniutko wszystko git i nic byście w swoich topkach nie pozmieniali? Bo ja se rzuciłem okiem i w kilku miejscach to mam takie WTF!?
co prawda dwa głosowania (2019 i 2020), ale jak teraz patrzę nie mam pojęcia dlaczego wrzuciłem w 2019 stormzyego do top 10, nic z tej płyty nie pamiętam
no i może w ślizgerach dekady w plhh bym dzisiaj jednak w trochę innej kolejności ułożył top 6
a tak poza tym wszystko sztywniutko
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Chuja w uszach kiedyś miałem większego zdecydowanie. Teraz jest mniejszy a może być tylko lepiej
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

troche lipa że zgodnie z szablonem głosy są pochowane w spojlerach, przez co sie nie da rzucić okiem na to jak gawiedz głosuje
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

LWD pisze: 02 sty 2023, 23:24 troche lipa że zgodnie z szablonem głosy są pochowane w spojlerach, przez co sie nie da rzucić okiem na to jak gawiedz głosuje
można spoiler rozwinąć zawsze :dunno:

ale za rok, jak moderacja się nie ruszy, to zrobimy wg szablonu z 2019, fajny oldschool
viewtopic.php?p=147845#p147845
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ale potem się długo liczy
Awatar użytkownika
KejMart

Post autor: KejMart »

samir pisze: 02 sty 2023, 13:30 to jest najgorszy rok kurwa w historii dobrze ze mam odcinke od tej muzy
Dokładnie. Za to w USA potężny rok.
RIVALDO111
Zbanowany

@KejMart

Możesz z ciekawości napisać ksywki kto dziś rządzi w USA, bo moja wiedza USA to nic oprócz Eminema.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

RIVALDO111 pisze: 03 sty 2023, 16:33 Możesz z ciekawości napisać ksywki kto dziś rządzi w USA, bo moja wiedza USA to nic oprócz Eminema.
w dziale niżej też jest głosowanie jak cos
last.fm

Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

RIVALDO111 pisze: 03 sty 2023, 16:33 Możesz z ciekawości napisać ksywki kto dziś rządzi w USA, bo moja wiedza USA to nic oprócz Eminema.
joe biden
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
RIVALDO111
Zbanowany

Z ciekawości znalazłem sobie filmik na yt z najbardziej zasiegowymi raperami w USA w 2022 . I te cieniutkie głosiki ala Rusina czy Young igi to nie tylko przypadłość Polski, a rzeklbym nawet że tam jest tego 90 procent sceny. Jasny aniele :shock: :damn: :cry:

Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

RIVALDO111 pisze: 03 sty 2023, 22:43 Polski, a rzeklbym nawet że tam jest tego 90 procent sceny.
Przypominam że nie słuchasz tej muzyki, obejrzałeś jeden filmik, ale czujesz się już wyedukowany do ocenienia 90% sceny

Ty kurwa debilu
last.fm

Patryk233

Post autor: Patryk233 »

A propo słabego roku w PL rapie. Słuchałem podsumowania jednego typa z Niemiec i uważa, że u nich tak samo był słaby rok. Miał problem skompletować 5 dobrych płyt. Dla ciekawości sprawdzę jeszcze inne podsumowania.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
ODPOWIEDZ