Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Decks i magiera tez nigdy nie byli, W USA masz ikony pokroju pete rocka premiera dooma tipa czy kanyego w Polsce tak naprawde tylko dwóch, których wymieniłem wyżej mógłbym postawić na topie. Steez jest jeszcze i najlepszy album rapowy wyprodukował ale obecnie wogóle mnie jego bity nie grzeją.
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
No a kiedy był? Ty z tego co kojarzę jesteś mega fanem Pei i myślę, że przy okazji jesteś dość nieobiektywny w tym temacie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
jaja se robię, spokojnie, ile my mamy lat
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Ja jestem mega fanem mobb deep a od hell on earth nie jestem w stanie od nich czegokolwiek sluchać. Podobnie mam z peją, szanuje za wczesne slu ale chlop jest obecnie asluchalny. Nie ma bitu nie ma techniki. Jedyne co go na powierzhchni trzyma to fakt, że ludzie mają sentyment i przymykają oko na jego ewidentne niedociągnięcia w warsztacie bo ma status ikony i w sumie nie odbieram mu tego statusu.
No jw i to jest wiedza ogólna tak jak to kim jest robert m
Peja do zwykłej codzienności to taki nagły atak spawacza ino że gorszy i mniej bekowy. Na legalu to jebany klasyk, noja była zajebista, beef z tede to kanon, wywiad u wojewodzkiego mainstream kurwa. Do tego blokersi widziane po milion razy. No legenda i nie ma co ukrywać ale od lat nie nagrał dobrej płyty i wiekszosc swojej kariery był chujowym i nudnym rapperem.
I nie zmienia się nic, dalej trzeba żyć. Także nie płaczcie.
Peja do zwykłej codzienności to taki nagły atak spawacza ino że gorszy i mniej bekowy. Na legalu to jebany klasyk, noja była zajebista, beef z tede to kanon, wywiad u wojewodzkiego mainstream kurwa. Do tego blokersi widziane po milion razy. No legenda i nie ma co ukrywać ale od lat nie nagrał dobrej płyty i wiekszosc swojej kariery był chujowym i nudnym rapperem.
I nie zmienia się nic, dalej trzeba żyć. Także nie płaczcie.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2022, 1:06 przez Sialala, łącznie zmieniany 3 razy.
Niby jest to wiedza ogólna ale są tu ludzie co targają skurą do tej pory do Peji i jego obecnej twórczości. Tede starzał się zdecydowanie lepiej rapowo.
kto, bez strzałów w powietrze blendzior
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Nie no nie wplatujmy w to tdfa bo ten to też się nadaje do krecenia karuzeli od wielu lat. Się dziwię ze z peja nie są najlepszymi ziomkami.
Tede jak mu sie zachce to czasem coś nawinie jak za starych lat. Formą się bawi z lepszym lub gorszym (to częściej) skutkiem. Peja to mc typu syntezator iwona pod bit za 50zł od jakiegoś producenta typu pełen etat w firmie: Step Records. A nicków ludzi propsujących rycha za black album czy ar15 nie bede przytaczał, odsyłam do tematów o ostatnich albumach jakie spusty leciały nad "drugą młodością" penera poznanskiego.
nieładnie tak obmawiać kolegów za plecami blendzior
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Żabson jest bardzo dobry technicznie. Udowodnił w wielu tekstach, że potrafi pisać nieoczywiste, wielokrotne rymy, ale większość jego fanów i ogólnie dzisiejszy słuchacz nie ogarnia i ma to w dupie.
- yungXpaproch
kurwa no i zero kontrowersji bo to sa fakty. najgorsze jest to, ze zabson jest odbierany jako kolorowy raperek bo wszyscy sie opieraja na dwoch hitach tiktokowych, a reszty dyskografii nie znaja, przeciez to jeden z niewielu naprawde dobrych raperow w mainie
Zabson na propsie wiadomo, i paproch tutaj raczej kazdy zna jego cała dyskografie - od vivalabragga przez to co widzę - aż do teraźniejszości, tylko ja to nic od niego nie sprawdzam ani albumów tez nie słucham ale niektóre kawałki ma spoko
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
- yungXpaproch
co to znaczy? kazdy zna ale nikt nie sluchal?
poza tym nie mowie o tutaj tylko ogolnie tez, w tym momencie to ciezko znalezc osobe, ktora pamieta "to ziomal", nie mowiac o starszych rzeczach, chociazby "passion fruits", albo w ogole wiekszosc kojarzy go z tych hitow, ktore wydaja sie basic ludziom najwyzej smieszne albo zalosne albo glupkowate, a to kocur techniczny i ma pelno dojebanych numer i no nie wiem jak ty ale ja sie po prostu czesto spotykam z taka ignorancja na jego temat
dobra, na poważnie teraz, doniu i waco > noon i 1988
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Może dlatego że Żabka to dziś robi jeden z większych shitów w mejnie, ale ogólnie nie będę się wypowiadał bo z jego kariery miałem z 2 kawałki na pętli, więc nie znam typa zbytnio
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Słabe prowo z tym doniu. Waco strasznie nierówny i swiezy materiał przeplatają tracki wybitne z takimi co sie obecnie nie nadają do słuchania bo sie strasznie zestrarzaly. Noon praktycznie od początku do końca każdy album na którym robił bity w swoim prime od deski do deski łykane są i nie ma słabego momentu i do tej pory brzmią swiezo.
to nie prowo blendzior, wystarczy zaledwie przesłuchać debiut hg albo pokusy życia żeby się ze mną zgodzić
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- Oportunistycznyebaka
Szpaku to Vince Staples polskiej sceny.