Ziomcy - HHARMIDERR EP (2022)
Ziomcy - HHARMIDERR EP (2022)
Nadcohdzi nowa EPka od undergroundowego składu Ziomcy.
singiel:
singiel:
Re: Ziomcy - HHARMIDERR EP (12/08/2022) [Zapowiedź]
Jest odsłuch. Ziomcy dobre ziomki, szczery rapik od chłopaków. To dla wszystkich pierdolonych zamkniętych głów.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
- filipthekiddo
Re: Ziomcy - HHARMIDERR EP (2022)
dobre bity i hujowy rap, czyli standardowy setup w polskim hip hop
nie kumam czemu tak cisza tu. bardzo dobry (choć dość ciężki i mroczny lirycznie) materiał, dużo stylowych wjazdów, opór klimatyczne, dobrze brzmiące i niosące bity. o taki neo-boombap nic nie robiłem. jedna z najmocniejszych rzeczy w podziemiu ostatnimi czasy i zjada ten album większość z mainu w tym roku. 7 PH / OBOJĘTNE potężny numer. 
Świetny, brudny materiał. Mega gęsty klimat, przez co jakieś niedociągnięcia wcale nie przeszkadzają a nadają surowości. Nie spodziewałem się, że będzie tak dobrze.
Wpadłem zostawić propsa, nieprzystępny dla nowoszkolnego ucha materiał, ale broni się klimatem i pada parę fajnych wersów. Trochę unda vibe, rap na wyjebce. Życzyłbym sobie więcej takich wygrzewów od młodszego pokolenia nawijaczy
Popi.jaku
Tez przyszedlem zostawic propsa, bardzo przyjemne w odsluchu moze czasami sa jakies wypadania z bitu albo troche przekombinowane momenty ale ogolnie uwazam ze artystom udalo sie bardzo dobrze dobrac nawijke i teksty do tych bitow, czuc dobre polaczenie
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- bloooodtrail
parę dni temu na facebooku rapmaterac w poście o klasykach tej dekady wymienił dollę. w temacie kawałek, który cię rozpierdala teraz E-42 wrzucił tytułowy kawałek z tego mixtapu i skłoniło mnie to do odpalenia sobie ziomców. i jak zgadzam się, że dolla to naprawdę dobry materiał (a w tym ziomcowo/tonfowym stylu to nawet bardzo dobry) tak po wróceniu do harmidru chyba uważam, że jest jeszcze lepszy niż dolla. zwłaszcza druga połowa od drewniane etui na nieboszczyka jest kapitalna. gdyby jeszcze na tej epce był ten singiel motłoch, to już w ogóle nie miałbym problemu z wyborem lepszego albumu.
więc no, temat podbity, słuchajcie dobrego ciumciok rapu xd
więc no, temat podbity, słuchajcie dobrego ciumciok rapu xd
7ph/obojętne wybitny utwór szkoda, że ostatnio ruchy ich średnio przemawiają do mnie ale co dobrego dali to już nie da się im zabrać