Ziomcy - HHARMIDERR EP (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Ziomcy - HHARMIDERR EP (2022)

Post autor: clockers »

Nadcohdzi nowa EPka od undergroundowego składu Ziomcy.

singiel:
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Re: Ziomcy - HHARMIDERR EP (12/08/2022) [Zapowiedź]

Post autor: Suseł »

Jest odsłuch. Ziomcy dobre ziomki, szczery rapik od chłopaków. To dla wszystkich pierdolonych zamkniętych głów.

Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
filipthekiddo

Re: Ziomcy - HHARMIDERR EP (2022)

Post autor: filipthekiddo »

dobre bity i hujowy rap, czyli standardowy setup w polskim hip hop
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

nie kumam czemu tak cisza tu. bardzo dobry (choć dość ciężki i mroczny lirycznie) materiał, dużo stylowych wjazdów, opór klimatyczne, dobrze brzmiące i niosące bity. o taki neo-boombap nic nie robiłem. jedna z najmocniejszych rzeczy w podziemiu ostatnimi czasy i zjada ten album większość z mainu w tym roku. 7 PH / OBOJĘTNE potężny numer. :bowdown:
grijol

Post autor: grijol »

Świetny, brudny materiał. Mega gęsty klimat, przez co jakieś niedociągnięcia wcale nie przeszkadzają a nadają surowości. Nie spodziewałem się, że będzie tak dobrze.
Popi

Post autor: Popi »

Wpadłem zostawić propsa, nieprzystępny dla nowoszkolnego ucha materiał, ale broni się klimatem i pada parę fajnych wersów. Trochę unda vibe, rap na wyjebce. Życzyłbym sobie więcej takich wygrzewów od młodszego pokolenia nawijaczy
Popi.jaku
bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

Post autor: bronek »

Tez przyszedlem zostawic propsa, bardzo przyjemne w odsluchu moze czasami sa jakies wypadania z bitu albo troche przekombinowane momenty ale ogolnie uwazam ze artystom udalo sie bardzo dobrze dobrac nawijke i teksty do tych bitow, czuc dobre polaczenie
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużego
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

parę dni temu na facebooku rapmaterac w poście o klasykach tej dekady wymienił dollę. w temacie kawałek, który cię rozpierdala teraz E-42 wrzucił tytułowy kawałek z tego mixtapu i skłoniło mnie to do odpalenia sobie ziomców. i jak zgadzam się, że dolla to naprawdę dobry materiał (a w tym ziomcowo/tonfowym stylu to nawet bardzo dobry) tak po wróceniu do harmidru chyba uważam, że jest jeszcze lepszy niż dolla. zwłaszcza druga połowa od drewniane etui na nieboszczyka jest kapitalna. gdyby jeszcze na tej epce był ten singiel motłoch, to już w ogóle nie miałbym problemu z wyborem lepszego albumu.

więc no, temat podbity, słuchajcie dobrego ciumciok rapu xd
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

7ph/obojętne wybitny utwór szkoda, że ostatnio ruchy ich średnio przemawiają do mnie ale co dobrego dali to już nie da się im zabrać
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
ODPOWIEDZ