Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Nie no, Koledzy, proszę Was.
Tak, jak spędziłem sporo czasu z warszawskim rapem, który powstał mniej więcej w tamtym czasie (99 - Nastukafszy, 00 - Światła Miasta, 01 - S.P.O.R.T., 01 - Opowieść..., 02 - Klasyczna Pezeta i Noona) tak i Fenomenu i innych wybryków typu Mor W.A. nigdy zdzierżyć nie mogłem. Na tle bardziej uzdolnionych kolegów po fachu już wówczas za wiele nie mieli do zaproponowania.
Tak, jak spędziłem sporo czasu z warszawskim rapem, który powstał mniej więcej w tamtym czasie (99 - Nastukafszy, 00 - Światła Miasta, 01 - S.P.O.R.T., 01 - Opowieść..., 02 - Klasyczna Pezeta i Noona) tak i Fenomenu i innych wybryków typu Mor W.A. nigdy zdzierżyć nie mogłem. Na tle bardziej uzdolnionych kolegów po fachu już wówczas za wiele nie mieli do zaproponowania.
nie no, morwa to było gówno pierwszej klasy, najwieksza hujnia jaka tylko była. ale fenomen spoko.
jasny wracaj na forum
jedyny kawałek morwy jaki doceniam to dla słuchaczy - ale tylko dlatego że jest nierozerwalnie związany ze mną odkąd wyszedł, a byłem wtedy w pierwszych klasach podstawówy
Morwa wrocilem rok temu do ich plyt.
Ja jebie co to byla za katorga dla uszu kurwa mac
Za to dwa pierwsze fenomeny na propsie z naciskiem na pierwszy
Ja jebie co to byla za katorga dla uszu kurwa mac
Za to dwa pierwsze fenomeny na propsie z naciskiem na pierwszy
morwa idz za ciosem klasyk straszny, zwrotka włodka
Dla słuchaczy i Uliczne esperanto troche słuchałem w podstawówce, ale no oprócz Wigora to ten peperone i gruby wielki łysy dawali raczej chujnie
widzisz rece uniesione teksty nawijane wyciągane dłonieeee

Dla słuchaczy i Uliczne esperanto troche słuchałem w podstawówce, ale no oprócz Wigora to ten peperone i gruby wielki łysy dawali raczej chujnie
widzisz rece uniesione teksty nawijane wyciągane dłonieeee
odpierdol sie od pelsona
nie no nie mogę, nie daję rady z tym kubusiem puchatkiem ulicznikiem od siedmiu boleści zdissowanym przez własną dupę której robił minetę w okres a potem przez ryszarda peję do którego niepotrzebnie podskakiwał z kolegami, słuchałem trochę jego solówek i na płytce molesty tej z 2005 czy 2006, ale całokształt postaci rozpierdala mnie
- OmarStooleyman
Chyba najlepszą miarą chujowości Pelsona jest fakt, że zakończył karierę w czasach wypuszczenia filmu o Moleście i ogólnego trendu przypominania sobie o dinozaurach rapu z nostalgii. Peja mu zniszczył karierę tak jak Michael Jordan zniszczył karierę Muggsy Boguesa jednym krzyknięciem podczas meczu.
pelson sapał kiepskie gówna
jasny wracaj na forum
- Oportunistycznyebaka
Pelson w utworze „Lubię się włóczyć”, (pomijam fakt, że pomysłodawcą utwory był śp. Pjus), to chyba kwintesencja napisania zwrotki zupełnie odbiegającej od tematyki kawałka.
Ciekaw jestem wieku użytkowników, którzy deprecjonują jakość pierwszej Molesty. Jak to mowilem znajomym jakieś 10 lat temu, to każdy mnie palcem wytykał.
Ciekaw jestem wieku użytkowników, którzy deprecjonują jakość pierwszej Molesty. Jak to mowilem znajomym jakieś 10 lat temu, to każdy mnie palcem wytykał.
10 lat temu to był 2012, to było niedawno
jasny wracaj na forum
Pelson sensi bardzo fajna płytka przecież
-
wklz
Tymczasem tantiemy poszły... na zapiekanki (anki anki anki)
To mi się na Autentyku podobało
To mi się na Autentyku podobało
Spoiler
"Sensi" takie se, ale już "Autentyk 2" świetna, bardzo zapomniana płyta.
Ostatnie solo Pelsona też nawet ok.
Ostatnie solo Pelsona też nawet ok.
Polska scena jebie hujem.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
dla mnie Sensi i wszystkie autentyki + dwie pierwsze epki są spoko, nie wiem może poprostu lubie jego głos
no i napewno mam duży sentyment do pelsona bo na Moleście i autentykach się wychowałem, ale mimo to dla mnie jest mocno niedoceniony. Jednak każdy ma swoje zdanie i już dawno temu na forum ślizg istniał niekończący się hejt na niego wiec wszystko rozumiem:D
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Przeciez pelson nagral super te wszystkie solowki. Ostatnia moze najslabsza chociaz dalej trzyma niezly poziom. Jego akurat szkoda z tych wszystkich dinozaurow bo od poczatku kariery zaliczyl duzy progres chociaz wiem ze leniwa nawijka nie kazdemu pasuje.
Ode mnie props.
"Wlacz sensi Pelsona i pieprznij browar!"
Ode mnie props.
"Wlacz sensi Pelsona i pieprznij browar!"
no rap jako taki spoko, ale postać tego gościa rozpierdala prawie tak bardzo jak eldoki uszatego filozofa narodowca muzułmanina, no śmieszy mnie w chuj
Myślę, że gdyby nie Peja to ich odbiór dzisiaj byłby zupełnie inny. Ale no beef ośmieszył cały Parias, jakby byli żeńską drużyną w piłkę nożną, która będąc mistrzyniami świata domaga się równych płac, po czym Pener się wpierdala po królewsku jak drużyna U15 i klepie ich dziewięć do zera
cztery żubry i dwie kurwy