Three 6 Mafia - Chapter 2: World Domination (1997)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Yayo

Three 6 Mafia - Chapter 2: World Domination (1997)

Post autor: Yayo »

Spoiler
Obrazek
1."We Are Waiting"
2."Studio Time"
3."Will Blast"
4."Hit A Muthafucker"
5."Are You Ready For Us?"
6."Prophet Posse"
7."Motivated"
8."I Ain't Ya Friend"
9."Whatcha Do"
10."Spill My Blood"
11."Who Got Them 9's"
12."Gunclaps"
13."3-6 In the Morning"
14."Tear The Club Up '97"
15."Late Night Tip"
16."Body Parts 2"
17."Flashes"
18."Neighborhood Hoe"
19."N 2 Deep"
20."Anyone Out There?"
21."Land Of The Lost"
22."Weed Is Got Me High"
Spoiler
U mnie miejsce drugie w ich dyskografii, uważam, że lepsze wydawnictwo niż "The End". Przede wszystkim mroczniejsze. Brak słabego numeru.
Nigdy nie katowałem tego albumu, więc teraz podchodzi jeszcze lepiej. :twisted:
Ktoś wie czemu "Late NIght Tip" znalazło się zarówno tutaj jak i na poprzedniej płycie?
Awatar użytkownika
sebring

Re: Three 6 Mafia - Chpt. 2: "World Domination" (1997)

Post autor: sebring »

HIT A MUTHAFUCKA HIT A MUTHAFUCKA HIT

Dodano po 34 sekundach:
infamous wpierdala tutaj wszystkich, może poza gangsta boo
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
Awatar użytkownika
lygrys

Re: Three 6 Mafia - Chapter 2: World Domination (1997)

Post autor: lygrys »

Ostatnio słuchałem sobie i dla mnie nadal numerem jeden jest "When the Smoke Clears: Sixty 6, Sixty", bo tam według mnie dopracowali komercyjnie swoje brzmienie.

Na tym albumie jest wiele tragicznych kawałków które brzmią za bardzo w stylu Bone Thugs N Harmony

Motivated
Spoiler
Spill My Blood
Spoiler
Co przy możliwościach głosowych 3-6 Mafii (nawet najbardziej melodyjnego Koopsta Knicca) wypada dosyć słabo.
Dobrze, że potem sobie odpuścili sobie takie wolne kawałki, bo zawsze najlepiej wypadali przy tych szybszych i bardziej hypnotycznych.

Jak byłem dzieciakiem i 1997 w piątek między 00:00 o 02:00 zobaczyłem teledysk do

Three 6 Mafia - Tear da Club Up '97 (Official Video)
Spoiler
To mnie zaintrygował (pewnie też przez maskę luchadora), ale kompletnie nie chwyciło jak Master P i jego "Make Em Say Uhh".

Podobnie było też z

Three 6 Mafia - Hit Em VIDEO (Dirty Version)
Spoiler
też tylko zaciekawiło nawiązanie do wrestlingowej federacji ECW w teledysku i nic po za tym.
Chociaż "Hit Em..." bardziej lubię niż "Tear Da Club' 97", a nawet uważam, że wersja z 1995 jest fajniejsza, bo ma świetne piszczały.

6661 jest dla mnie zbyt ważnym albumem, dlatego jest mi trudno kupić Three 6 Mafie przed 1999-2000 i po.
Dla mnie brzmieniowo Mafia to zawsze będzie 1999-2000.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
Yayo

Mi to nie przypomina Bone Thugsów. I w czym te numery są tragiczne? Zajebiście klimatyczne są.
"Hit A Muthafucka" jeden z największych bangerów Mafii, a jest tu jeszcze wymieniony przez Ciebie "Tear Da Club Up '97", "Prophet Posse" i najlepszy solowy numer Lorda Infamousa "Anyone Out There", ciary zawsze przy słuchaniu.
"When The Smoke Clears" też uwielbiam, jak wrócę sobie do niego to założę temat.
Awatar użytkownika
Paul
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: Paul »

Yayo pisze: ↑14 sie 2022, 13:08 Ktoś wie czemu "Late NIght Tip" znalazło się zarówno tutaj jak i na poprzedniej płycie?
The End było dystrybuowane wyłącznie przez Mafię pod szyldem Prophet Entertainment jako niezależne wydawnictwo. Paul i Juicy podpisali pierwszy kontrakt z majorsem dopiero w 1997 roku z Relativity Records i na życzenie tejże wytwórni do Late Nite Tip powstał klip, a sam numer wyszedł jako singiel i trafiła ponownie na World Domination. Stąd też nazwa płyty, było to pierwsze Mafijne wydawnictwo, które trafiło na półki poza Stanami.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Scratche w Anyone Out There? to jest jakiś kosmos, zawsze ciary przy nich mam :bowdown:
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Yayo

Dzięki za ciekawostkę Paul! :)
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

najlepszy album grupy. niczego nigdy nie pomijam, poziom niezwykle równy, żadna inna ich płyta nie daje mi takiego kopa. chciałbym móc przenieść się do tamtego roku i pójść na world domination tour
Spoiler
do swojego blendtape'a użyłem najwięcej instrumentali właśnie z niej, porównując z innymi. do scratchy na swoim bicie wykorzystałem ten sam sampel co w anyone out there. to wydawnictwo potężnie siadło mi na banię i przez kawał czasu słuchałem go dzień w dzień. swoją drogą od niego zacząłem przygodę z t6m, która trwa do dziś i końca nie widać.
uwielbiam zwrotkę gangsta boo na "body parts 2", tę wersję "n 2 deep" względem tej z "the end", infamousa wszędzie, energię zwłaszcza na "hit a muthafucka", "prophet posse" i "tear the club up". "late night tip" bardzo często włączałem podczas wieczornych przejażdżek

podobno spośród dyskografii grupy, ta jest ulubioną płytą dj paula, i ja się mu wcale nie dziwię

@Paul giga props za wiedzę w temacie

Dodano po 23 godzinach 43 minutach 15 sekundach:
przesłuchałem dziś całość i stwierdzam, że to dzieło jest w moim rapowym top5 bezapelacyjnie
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
wklz

Post autor: wklz »

Leci całość właśnie u mnie, gruby materiał.
Awatar użytkownika
DoubleB

26 lat
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
Awatar użytkownika
f0rsaken

Post autor: f0rsaken »

i połowa składu poszłą weg :cry:
pamiętam jak miałem gdzieś screena ze zrobienia milionowego wyświetlenia pod najpopularniejszy upload Anyone Out There (jakiś czas później zdjęli cały kanał, 6Skinny6Knicca6 aka 6WeedBlazin'6BlackCaucasian6 pamiętamy, w ogóle chujnia z tym zdejmowaniem kanałów jak BROO666 co te zajebiste grafiki robił i w chuj dobrego undergroundu wrzucał i starego memphisu zanim mu się pętla zawinęła dobrych kilka lat temu a w tym roku wyjebali mu kanał kurwy no ale mniejsza bo odbiegam)

mniej ulubiony krążek niż dwa wcześniejsze (The End jest dla mnie ich magnum opus), ale nadal pełen klasyków - Hit a Muthafucka, Aintcha Friend, Late Nite Tip, Body Parts dwójka wchodzą przeokrutnie
6
Obrazek
lygrys pisze: ↑04 lis 2023, 14:29zawszę piszę tak by nie było przypału.
Awatar użytkownika
DoubleB

27 lat 🥳
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
ODPOWIEDZ