Mata

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Re: Mata

Post autor: OmarStooleyman »

jajca pisze: 14 lip 2022, 11:28 w wyborach prezydenckich w tym momencie zero, bo kandydat musi miec skonczone 35 lat, zreszta wiekszosc jego targetu jest niepelnoletnia
To uczucie gdy 25 lat temu ktoś przewidział powstanie internetowych influencerów i zabezpieczył nas przed zagłosowaniem na prezydenta Matę albo Friza dla beki
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

make polska great again mata
edenmar

Post autor: edenmar »

DoubleB pisze: 14 lip 2022, 11:38 jeszcze nie przekminiłem co miałby mieć na celu
No ale co może mieć na celu? Zrobienie trochę szumu, bo nagłówek "Mata chce kandydować na prezydenta" sam w sobie to dobry bait i łakomy kąsek dla mediów, a co jakiś czas będzie można z tego skorzystać, żeby przypominać o swoim istnieniu. Utrwalenie antyrządowego wizerunku i przekazu, no bo ile jeszcze można lecieć na patencie zjaranego imprezującego małolata, więc na kolejnych płytach jaranko będzie miało jakąś ideologiczną podbudowę, a jego fani jasne wytyczne, że powinni iść na wybory. Promocja tych pozostałych inicjatyw. Fundacji, przez którą pewnie będą robione jakieś polityczne ruchy, bo walka o depenalizację hehe ziółka to max co on jest w stanie w tej chwili zaproponować. No i tej strony przez którą Solar będzie zbierał pomysły na nowe biznesy. I chyba tyle. Przecież nie o jakąś 18-letnią kampanię wyborczą.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

nie wiem, ja się wszędzie doszukuję ukrytych celów w takich akcjach, bo nie wierzę że to ma tylko narobić szumu. to są duże wpływy, duże zasięgi, sztab ludzi i zaplecze matczakowskie z zapędami do władzy. bywa że sam się zastanawiam czy to nie aby paranoja z mojej strony, ale kilka razy moje przeczucia były słuszne
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💎 PTP VS DJ TOOMP 💎-> https://youtu.be/CcYuD6a4EiI
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Wszystko co gada Mata to bajki , bo może być skazany i już po prezydenturze. Z resztą on musi mieć 35 lat a dziś skończył 22.

Mnie tylko ciekawi czy zrobi te 33 płyty do 2040 i tyle mnie z tego orędzia interesuje . :joint:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

kiedyś w prezydenckich zagłosowałem na Brauna więc Mata przy nim to jest zajebisty wybór xD
nic na potem
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Dobrze kropka że zostałeś trzeźwym człowiekiem
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

kurwa ale młodzi mają teraz fajnych raperów i ciekawe akcje promocyjne, za moich czasów to nic nie było i już nie będzie

ogólnie się cieszę, że ten rap teraz tak wygląda i jestem dumny z raperów, ale kurwa czemu ja musiałem mieć naście lat w czasach truskulowych głupot i biedy (często udawanej), czuję się tak jak wtedy, gdy wybudowali orlika po tym jak odszedłem z gimbazy, niby se mogę przyjść pograć i chodzę, ale to nie to samo, bo na głowie milion spraw i mało kto w moim wieku już chce grać
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

toć miałeś Tedasa, zawsze jakiś szum wokół siebie robił i dodawał kolorytu
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
aleksy

nie mówię, że nie bywało śmiesznie w jakimś małym hermetycznym gronie, do dzisiaj w sercu mam polski hiphop vs youtube <3

żeby nie było offtopu: jeżeli dożyję do 2040 i dalej będę polakiem, to mata ma mój głos
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

ten ogór na pewno zagłosuje:
OmarStooleyman pisze: 28 wrz 2021, 14:33
yytr pisze: 27 wrz 2021, 23:57 Tylko to pokolenie w przeciwieństwie do poprzednich o nic nie walczy.
A o co niby walczyło moje pokolenie 90-00? O listę rekrutacyjną na studiach? O podwyżkę 50 gr netto za roboczogodzinę? O chwałę Wielkiej Polsce krzycząc najebany po szpachlowaniu gładzi w Southampton? O kurwa Korwina w sejmie? Pokolenie Maty oferuje nam większą rewolucję społeczną, odejście od polityki wstydu i paradygmatów religijnych, walkę z fałszywymi wzorcami męskości i kobiecości zakorzenionych jeszcze w latach 50 ubiegłego wieku. Dziś mogę wyjść na ulicę ubrany jak ostatni cieć z fryzurą na Mostowiaka i nikt nic nie powie, dawniej bałbym się, że obskoczę wpierdol, a chłopaki z klasy nie dadzą mi żyć, bo nie stać mnie na plecak Enrico Benetti.

Mata już teraz mógł pomóc większej ilości młodych facetów z kompleksami niż wszystkie te prawilne mordeczki wcikające ci kit, że trzeba być twardkim nie mientkim. Później takie Magiki czy Chady skaczą z okien bo jednak psycha siada.

Przestańcie już nawijać o Matczaku w kategorii rapu, bo on dawno ten gatunek zostawił za sobą, złamał szyfr.
Spoiler
czyli po prostu jest do bólu normalny
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Nie będę się wypierał swoich słów, które nadal uważam za aktualne, ale sugerowanie, że od razu oznaczałoby to mój głos na niego jest już sporym uproszczeniem. Mata w tym momencie przekracza tą cienką granicę między sztuką a polityką, a ja nadal szukam jakiegoś głosu politycznego w moim pokoleniu wcześniej wspomnianych 90-00, jak na razie bez skutku. Silent generation, tylko że chujowe
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

ale tu rozkminki co niektórych, skończy się to jakimś revivalem ***** *** po liftingu może przed wyborami na jesień w przyszłym roku i tyle
mbunt

Post autor: mbunt »

nikogo ta generacja nie obchodzi bo:
a. nie jest zbyt liczna
b. partycypacja w wyborach nie jest za wysoka

gdyby nie to to wielu zaangazowaloby sie w polityke, z drugiej strony jesli jestes mlody obrotny to to jest najgorsza mozliwa sciezka kariery, caly kraj nawet jak Cie kocha to w koncu zacznie oblewac Cie szambem, pieniadze to jakis zart a wszystko gdzies rozchodzi sie po pociotkach i innych kuzynach ktorych trzeba przekupic, stresujace ze nie moge do tego i zawsze jakis fanatyk moze Ci kose sprzedac

mobilnosc miedzy krajami tez raczej niewielka

korpo, IT >>> polityka
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

No tak, moje pokolenie wybrało hajs, obrotność i owocowe czwartki. Minęło jakieś 15 lat, gówniarze podrosły i mają z nas bekę do tego stopnia, że farbowany blondyn z fruzyrą od garnka, który byłby dziesionowany w czasach mojego gimnazjum ma większy pogłos niż cała armia korposzczurów 20k b2b.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

skoro się trochę socjologicznie zrobiło...
obaj koledzy zdecydowanie przeceniają sam konstrukt pokolenia, o rzekomych cechach dystynktywnych jego członków nie wsponiając
Awatar użytkownika
Korben Dallas

Post autor: Korben Dallas »

Będzie wspólny numer?
Spoiler
Anybody else want to negotiate?
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

Karol "1 lajk i się zabijam" Poziemski z kolejną rewelacyjną akcją promocyjną
Awatar użytkownika
aleksy

haha stonoga też wbił, lubię jak różne rzeczywistości się ze sobą przecinają
Spoiler
Obrazek
dla nich jesteś nikim
mbunt

Post autor: mbunt »

OmarStooleyman pisze: 14 lip 2022, 17:11 mają z nas bekę do tego stopnia, że farbowany blondyn z fruzyrą od garnka
Zobaczymy kto z kogo bedzie mial beke, jak to pokolenie co rzuca studia zeby strajkowac klimatycznie i martwi sie kwestiami tego czy mowic osoby wyborcze czy wyborcy obudzi sie w wieku 30 lat z jeszcze mniejszym bogactwem niz ich starzy

Wolę mieć spłacone mieszkanie przed 30 niż watpliwej jakosci satysfakcję z młodzieńczej podpałki rewolucyjnym wywracaniem stolika do gory nogami z ktorej wyjdzie to samo co zawsze czyli mega profity dla tych na gorze bedacych liderami ruchu i poczucie bycia wydymanym dla calej reszty naiwniakow co wespra taka kampanie swoimi datkami

Patrz Holownia, Strajk Kobiet, Kukizy, kazdy ruch ktory chcial cokolwiek tu zmienic
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
ODPOWIEDZ