Quebonafide
- zemsta1camzata
Re: Quebonafide
jak ktoś chce pogadać o mixtapie to zapraszam na pw
bit spoko, quebonafide niepotrzebny
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
-
tomeczek2301
Spodziewałem się trochę więcej po tym oświadczeniu, większość informacji była już znana od jakiegoś czasu. Stworzył tajemniczą otoczkę wokół tej ostatniej trasy, szykował przełomowy twist który prawdopodobnie spłonął na panewce. Widać, że duzo sie przez ten ostatni rok/pół odwidzialo u niego, + plus doborem słów nie powiedziałbym, że definitywnie kończy karierę - czyli pożyjemy, zobaczymy. Trochę zawód ale życzę jak najlepiej
- SentoAlainDelon
zemsta1camzata pisze: ↑05 cze 2022, 16:00 jak ktoś chce pogadać o mixtapie to zapraszam na pw
Ale kozackie te ostatnie ruchy Quebo, ogólnie zauważyłem że im bardziej odcinał się od rapu (przynajmniej w deklaracjach), tym bardziej zaczynała mnie interesować jego postać, także trochę takie minięcie się. O ile wkurwiały mnie zawsze te jego rockandrollowe odpały, kolorowe włosy i przebrania, tak z tych wiejskich melanży bije więcej zajawy i szczeniackiej frajdy niż z połowy katalogu jego byłego labelu.
Niezależnie czy całe odejście jest na serio (bo mało co jest tak skuteczną promocją jak słowa koniec/ostatni, mowa już nawet nie tylko o muzyce) gość zrobił karierę i furę hajsu na własnych warunkach, na chwilę obecną zbija piątki z wszystkimi od zatwardziałych uliczników po wasze młodsze siostry i spożytkował trwający rozpęd hip-hopu jako gatunku sto razy lepiej niż koledzy po fachu, z których połowa choruje na niedobór charyzmy i jakiejkolwiek wyrazistości, a druga połowa upierdoliła sobie tę wyrazistość we własnych głowach i spędzają więcej czasu nad imagem, niż w studio.
Niezależnie czy całe odejście jest na serio (bo mało co jest tak skuteczną promocją jak słowa koniec/ostatni, mowa już nawet nie tylko o muzyce) gość zrobił karierę i furę hajsu na własnych warunkach, na chwilę obecną zbija piątki z wszystkimi od zatwardziałych uliczników po wasze młodsze siostry i spożytkował trwający rozpęd hip-hopu jako gatunku sto razy lepiej niż koledzy po fachu, z których połowa choruje na niedobór charyzmy i jakiejkolwiek wyrazistości, a druga połowa upierdoliła sobie tę wyrazistość we własnych głowach i spędzają więcej czasu nad imagem, niż w studio.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- krakowski łotr
na twitterze napisał, że wybiera się na neurobiologie na wydziale medycznym
props
props
Oczywiście props za decyzje skoro tego nie czuje juz. Od rozpoczęcia promocji Romantic Psycho mega duzo u mnie zyskal (gdzie 2013 - 2015 bylem sajko, a potem sie posypalo)
Myślę ze cos będzie jeszcze dawal, ale juz nie jako Quebonafide
Myślę ze cos będzie jeszcze dawal, ale juz nie jako Quebonafide
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- Dolarydolary
Dzięki Kubuś, a temat eklaktyki na slg to klasyyyk 
- gods bidness
Chłop pierdolnięty, w końcu prawdziwy artysta, ma swoje nastroje, dąsy, fochy i ansy jak jebany Majkel Dżekson. Dość powiedzieć, że schudł tak, że wygląda jak heroinista i codziennie się maluje, żeby zasłonić tatuaże, którymi się wcześniej upstrzył nawet na ryju.
- OmarStooleyman
Pierwszy chłop na Polskiej scenie który zrozumiał, że nie rapowanie po 30 to trochę przypał i warto jednak zająć się poważniejszymi ruchami, props.
Wspaniałe te wrzutki z festiwalu masła
Wielka szkoda, że odbija od muzyki, ostatnio akurat włączyłem Somę i o dziwo weszło jak nigdy wcześniej, chociaż odbiłem od niego jakoś w 2016. No i ten kawałek z dzisiaj całkiem całkiem
-
tybdo_yntogliw
JAKIE TO JEST KURWA LAMUSIARSTWO, co sie tuttaj dzieje
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
kameal super
kłebo nie przeszkadza
kłebo nie przeszkadza
Usunięto...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2023, 7:13 przez Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
piękny jest ten refrenmacias pisze: ↑05 cze 2022, 15:01Spoiler
,,Wieści, wieści, wieści
Jest ich całkiem sporo, więc skupmy się dzisiaj na dwóch najważniejszych dla mnie komunikatach.
Postanowiłem sprzedać część moich udziałów wytwórni QueQuality. Udziały trafiły w najlepsze ręce - mojego wspaniałego wspólnika Dawida Szynola, któremu korzystając z okazji chciałem bardzo podziękować za wsparcie i pełne zaangażowanie nie tylko w projekcie wytwórni, ale również w wielu moich solowych oraz prywatnych sprawach. Wiem, że zawsze mogę liczyć na Twoją pomoc.
Od długiego czasu nie czuję się wydawcą i zdecydowanie wolę skupić się na swoich własnych poczynaniach, których mam w planie całkiem sporo. Oddanie kontroli nad QueQuality mojemu wspólnikowi jest według mnie rozwiązaniem „fair” w stosunku do wszystkich. Dawid Szynol nadal pozostaje moim menadżerem, w tej kwestii nic się nie zmienia.
Prezentowany singiel „Refren trochę jak Lana Del Rey” jest jednym z kilkunastu utworów, które powstały w okresie po wydaniu "Romantic Psycho". Nie chcę składać deklaracji, że to być może jeden z ostatnich singli Quebonafide, ponieważ zeszłe 24 miesiące spędziłem głównie na spotykaniu się z zagranicznymi artystami oraz producentami i robieniu muzyki, więc całkiem sporo się tego uzbierało.. Nie mam na ten moment pomysłu na to, w jakiej formie mógłbym opublikować nagrane numery i nie za bardzo potrafię to ubrać w coś sensownego, więc najprawdopodobniej będziemy je publikować w luźnej, mixtape’owej, nieco niechlujnej formie.
Jeżeli chodzi o dalsze ruchy Quebonafide - nie mam w planach niczego związanego z muzyką jako ta postać, być może w przyszłości się to zmieni. Trasa koncertowa, którą zagraliśmy faktycznie była ostatnią trasą koncertową. Nie jest moim definitywnym pożegnaniem ze sceną ponieważ planuję dalej - hobbystycznie uprawiać performance i w tej sferze mam jeszcze kilka marzeń. Koncertów jako Quebonafide - poza kilkoma letnimi oraz finałowym, póki co dalej ukrytym w naszej rozpisce raczej bym się nie spodziewał. Myślę, że więcej wyjaśnień przyniesie ten finał finałów. Tak jak pisałem wcześniej: od września zamierzam rozpocząć studia medyczne, poświęcić się pracy naukowej, produkcji zdrowej żywności oraz konceptowi MISS TI 蒂小姐, graniu na pianinie i przede wszystkim sklejeniu całego tego konglomeratu pozycji w całość. Mam nadzieję, że długość tego komunikatu Was nie przeraziła, bo mam wrażenie, że to jeszcze nie jest wszystko.
Dziękuje Wam bardzo. Quebo"
-
tybdo_yntogliw
A, tak, beat ka-meala SUPER, nie śledziłem chłopa od czasów cloud rapowych instrumentali, a rozwinął się w juhc jak widać
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Kozak track. Props za decyzje
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
freeRivaldo
musicie byc pierdolnieci hejtujac ten track
- przedszkolanek
tak, wszystko się zgadza przecież
Dodano po 39 sekundach: