Popkillery 2022

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Krynew

Re: Popkillery 2022

Post autor: Krynew »

Sokół będący na gali i nie wychodzący odebrać ostatniej nagrody podsumowuje tę galę xD
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

- sokol spierdalajacy w polowie gali przez co nie odebral nagrody za album roku (xD) od cugowskiego
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

SWN pisze: 26 kwie 2022, 22:15 Filipek i Kamil Bednarek robiący tribute dla obrońców Mariupola
Kinny też w sumie zrobił tribute dla obrońców mariupola
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

ocena 1/10, ale mozecie sie zrehabilitowac i powolac mnie do przyszlorocznych popkillerow
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
manieq

Post autor: manieq »

Statystyka - na 22 nagrody odebrało je zaledwie 6 osób (DJ Falcon1, ziom od beatboxu, @atutowy, Kinny Zimmer, Sokół, Liroy)
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Obrazek
Awatar użytkownika
banger

Post autor: banger »

Piękna gala, nieźle się uśmiałem, daję 9/10
edenmar

Post autor: edenmar »

Bez kitu, Sokół olewający główną nagrodę, mimo obecności na gali, trudno chyba o lepsze podsumowanie :lol:
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

w sumie nie dziwie sie ze kazdy ma wbite w ta gale, pomijajac nawet chujowa oprawe i gosci to wyniki to jest niezla kurwa parodia
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

bedoes wygrywający w kategorii "najlepszy kontakt z fanami", który nie przyszedł osobiście po tę nagrodę to jeden z moich ulubionych momentów tej gali. peja nagroda fair play xD ja wiem że on teraz hujnie wydaje, ale jakby mnie tak popkillerzy zgnoili to bym na jego miejscu zarzucił 10minutowy diss w starym, dobrym, rysiowym bitewnym destructo-stylu. czuję żenadę, czuję wielką żenadę
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Kinny Zimmer odkrycie roku Rapu publiczności i...gremium.

On jest chyba największym popowcem od lat w meju, aż byłem w szoku że gremium dało mu 1 miejsce.

:rotfl:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Kalom

Post autor: Kalom »

Obrazek

\o
pieschrodingera

Post autor: pieschrodingera »

Eminem?
tbc
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Ale to wszystko jest dziwne, mam wrażenie że w pewnym momencie w muzyce zabkrakło nowej subkultury która wchłonęłaby ten nowy rap, bo teraz w sposób kuriozalny mamy połączone dwa światy które usilnie chcą wierzyć że do siebie pasują, bo oba mają w tym interes. Ja czuję na sobie ciarki wstydu tych 50 letnich rondlarzy którzy słuchają Kinnego Zimmera i nie wiedzą gdzie się znajdują i co tu robią. A pośród tego wszystkiego Mateusz Natali który chyba wie że jedynym sposobem na to żeby młodzi zaczęli odbierać nagrody jest zaproszenie Friza na galę, ale rondel na głowie nie pozwala mu na to i żyje w tragicznym zbłądzeniu.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

Moltisanti pisze: 27 kwie 2022, 0:59 Ja czuję na sobie ciarki wstydu tych 50 letnich rondlarzy którzy słuchają Kinnego Zimmera i nie wiedzą gdzie się znajdują i co tu robią
dokładnie, i tak samo zresztą w drugą stronę, jak siedzi tam jakiś kolorowy dredziarz wychowany na uzim wercie i przychodzi mu słuchać czegoś takiego:

ja pierdole :lol: dwoistość tej "muzyki" w Polsce jest faktem niezaprzeczlnym, nie wiem czemu niektórzy na forum się upierają żeby to wszystko szczepiać na siłę jako jedną kulturę, tylko dlatego, że oba nurty zawierają się w ramach jednego makro-gatunku. po huj? co mają beach boys z black sabbath?
Moltisanti pisze: 27 kwie 2022, 0:59 mam wrażenie że w pewnym momencie w muzyce zabkrakło nowej subkultury która wchłonęłaby ten nowy rap
niezwykle trafne
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

imo do tych popkillerów trzeba podchodzić jak do DJmaga w świecie muzyki elektronicznej. Ta też przeszła spore odżycie w ostatnim czasie, wskrzeszając wiele gatunków, tworząc nowe, a #1 didżej według DJmaga to nadal David Guetta xD. Dla mnie największą pomyłką jest to, że można żyć z opiniowania rapu w tak chujowy i odrealniony sposób w 2022, nawet wchodząc na ich stronę czujesz się jak w 2012. Glamrap chociaż zczaił co jest 5 i zamienił się w portal plotkarski i aferkowy. Ten rak zwany popkiller już dawno powinien umrzeć razem z falą "prawdziwości dla gry i dobrego przekazu" w rapie, a za obecną galę powinni zostać rozliczeni za zbędne generowanie CO2 do atmosfery.
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

Ciężko się słuchało prowadzących, kasta z wdową to za mocnyi duet na późny wieczór. Cała gala do wyjebania a Mateusz powinien w końcu przestawić się z rondla na głowie na wpierdolke
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

właśnie wszedłem na popkillera i 4 ostatnie posty poświęcone ich własnej gali nie zostały skomentowane tam przez nikogo. dosłownie 0 komentarzy pod każdym postem.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
kosciey

Post autor: kosciey »

Jaki mocny był ślad węglowy na tej imprezie?
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

8na10 pisze: 27 kwie 2022, 2:52 dokładnie, i tak samo zresztą w drugą stronę, jak siedzi tam jakiś kolorowy dredziarz wychowany na uzim wercie i przychodzi mu słuchać czegoś takiego:

ja pierdole :lol:
Rozjebało mnie ujęcie na letargicznie cichą salę po skreczu "make some nooooise"

Edit a nie dobra zaczęli klaskać jednak nie obejrzałem do końca :rotfl: szkoda
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Nie wiem skąd w was taka plemienna potrzeba określenia czy to jest hip hop czy ty nie jest hip hop
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
ODPOWIEDZ