Popkillery 2022
Re: Popkillery 2022
Sokół będący na gali i nie wychodzący odebrać ostatniej nagrody podsumowuje tę galę xD
Kocham, pozdrawiam
ocena 1/10, ale mozecie sie zrehabilitowac i powolac mnie do przyszlorocznych popkillerow
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Statystyka - na 22 nagrody odebrało je zaledwie 6 osób (DJ Falcon1, ziom od beatboxu, @atutowy, Kinny Zimmer, Sokół, Liroy)
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

Piękna gala, nieźle się uśmiałem, daję 9/10
Bez kitu, Sokół olewający główną nagrodę, mimo obecności na gali, trudno chyba o lepsze podsumowanie 
w sumie nie dziwie sie ze kazdy ma wbite w ta gale, pomijajac nawet chujowa oprawe i gosci to wyniki to jest niezla kurwa parodia
bedoes wygrywający w kategorii "najlepszy kontakt z fanami", który nie przyszedł osobiście po tę nagrodę to jeden z moich ulubionych momentów tej gali. peja nagroda fair play xD ja wiem że on teraz hujnie wydaje, ale jakby mnie tak popkillerzy zgnoili to bym na jego miejscu zarzucił 10minutowy diss w starym, dobrym, rysiowym bitewnym destructo-stylu. czuję żenadę, czuję wielką żenadę
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Kinny Zimmer odkrycie roku Rapu publiczności i...gremium.
On jest chyba największym popowcem od lat w meju, aż byłem w szoku że gremium dało mu 1 miejsce.

On jest chyba największym popowcem od lat w meju, aż byłem w szoku że gremium dało mu 1 miejsce.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- Moltisanti
Ale to wszystko jest dziwne, mam wrażenie że w pewnym momencie w muzyce zabkrakło nowej subkultury która wchłonęłaby ten nowy rap, bo teraz w sposób kuriozalny mamy połączone dwa światy które usilnie chcą wierzyć że do siebie pasują, bo oba mają w tym interes. Ja czuję na sobie ciarki wstydu tych 50 letnich rondlarzy którzy słuchają Kinnego Zimmera i nie wiedzą gdzie się znajdują i co tu robią. A pośród tego wszystkiego Mateusz Natali który chyba wie że jedynym sposobem na to żeby młodzi zaczęli odbierać nagrody jest zaproszenie Friza na galę, ale rondel na głowie nie pozwala mu na to i żyje w tragicznym zbłądzeniu.
dokładnie, i tak samo zresztą w drugą stronę, jak siedzi tam jakiś kolorowy dredziarz wychowany na uzim wercie i przychodzi mu słuchać czegoś takiego:Moltisanti pisze: ↑27 kwie 2022, 0:59 Ja czuję na sobie ciarki wstydu tych 50 letnich rondlarzy którzy słuchają Kinnego Zimmera i nie wiedzą gdzie się znajdują i co tu robią
ja pierdole
niezwykle trafneMoltisanti pisze: ↑27 kwie 2022, 0:59 mam wrażenie że w pewnym momencie w muzyce zabkrakło nowej subkultury która wchłonęłaby ten nowy rap
jasny wracaj na forum
- OmarStooleyman
imo do tych popkillerów trzeba podchodzić jak do DJmaga w świecie muzyki elektronicznej. Ta też przeszła spore odżycie w ostatnim czasie, wskrzeszając wiele gatunków, tworząc nowe, a #1 didżej według DJmaga to nadal David Guetta xD. Dla mnie największą pomyłką jest to, że można żyć z opiniowania rapu w tak chujowy i odrealniony sposób w 2022, nawet wchodząc na ich stronę czujesz się jak w 2012. Glamrap chociaż zczaił co jest 5 i zamienił się w portal plotkarski i aferkowy. Ten rak zwany popkiller już dawno powinien umrzeć razem z falą "prawdziwości dla gry i dobrego przekazu" w rapie, a za obecną galę powinni zostać rozliczeni za zbędne generowanie CO2 do atmosfery.
Ciężko się słuchało prowadzących, kasta z wdową to za mocnyi duet na późny wieczór. Cała gala do wyjebania a Mateusz powinien w końcu przestawić się z rondla na głowie na wpierdolke
właśnie wszedłem na popkillera i 4 ostatnie posty poświęcone ich własnej gali nie zostały skomentowane tam przez nikogo. dosłownie 0 komentarzy pod każdym postem.
jasny wracaj na forum
Jaki mocny był ślad węglowy na tej imprezie?
Rozjebało mnie ujęcie na letargicznie cichą salę po skreczu "make some nooooise"
Edit a nie dobra zaczęli klaskać jednak nie obejrzałem do końca
Nie wiem skąd w was taka plemienna potrzeba określenia czy to jest hip hop czy ty nie jest hip hop