Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (2022)
Re: Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (2022)
Nie przepadałem nigdy za chłopem, ale bardzo dobry album mu wyszedł
Co on na when sparks fly zrobił w ogóle
Cały album mi pasuje a ostatnio u niego miałem z tym problem
When Sparks Fly:

s/t na sterydach, podobał mi się odsluch i brzmi to jak najlepsze elementy z zeszłorocznego wydawnictwa i fm - całe szczęście chyba Kenny beats nie dał tutaj żadnego podkładu, bo zamiast tych plastikowych pseudowescoastowych podkładów z fm mamy dj mustarda
no i when sparks fly jest serio tak dobre jak mówicie - bardzo mi się podoba również ten snare przypominający te co havoc używał na pierwszych dwóch płytach mobb deep
vince jak to vince, poprawny jak zawsze; nierówny, przeważnie raczej niespecjalnie wciągający ale z bardzo wyraźnymi przebłyskami
no i when sparks fly jest serio tak dobre jak mówicie - bardzo mi się podoba również ten snare przypominający te co havoc używał na pierwszych dwóch płytach mobb deep
vince jak to vince, poprawny jak zawsze; nierówny, przeważnie raczej niespecjalnie wciągający ale z bardzo wyraźnymi przebłyskami
I pack a mac11 we at 7eleven
Właśnie takie when sparks fly pokazuje jak bardzo lepsze są rapsy 90sowe od tych wszystkich trapów, drilli i innych mambli.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Yyyyyy, nie masz racji ale ok 
Mówisz tak, bo po prostu nie lubisz wymienionych przez Ciebie podgatunków i podchodzisz do tej gałęzi rapu w sposób ignorancki. Jest tak samo w chuj muzyki z 90s która jest nudna i generyczna, tak samo jak w mumble, trap itd. Ale wiadomo, gust jak dupa co nie?
Mówisz tak, bo po prostu nie lubisz wymienionych przez Ciebie podgatunków i podchodzisz do tej gałęzi rapu w sposób ignorancki. Jest tak samo w chuj muzyki z 90s która jest nudna i generyczna, tak samo jak w mumble, trap itd. Ale wiadomo, gust jak dupa co nie?
Działalność Jogiego w zhh polega tylko na tym więc nie ma co dawać o to jebania, chociaż ostatnio trochę nasilił mu się kadłub mode
Ale mi nie chodzi o generycznosc tylko o jakość a ten kawałek to potwierdza i dlaczego uważasz że podchodzę ignorancko? Zarzucasz mi to bo po prostu nie lubisz muzyki 90sowej i podchodzisz do niej ignorancko. Też mogę tak napisać. Co za pierdolenie...
Zarowno w trapie jak i w drillu są rzeczy wartościowe i świeże i lubię je i slucham np. AXL, Metro jakiś Sounwave, Mike Will ale imo nie stało się w żadnym z tych gatunków nic spektakularnego i cały czas taki Kanye, Alchemist czy Madlib robiący rzeczy poza drillem i trapem robią to lepiej. Kanye robiący drill jest paskudny i wszystko w czym próbował przemycic drill jest imo chujowe. I tu nie chodzi o moją awersję. Taki powszechnie szanowany Gibbs napierdala najlepsze rzeczy z 90 sowym Madlibem i nagrywa średniaki trapowe na jeden odsłuch. A jeżeli wytaczamy działo pt generycznosc to od czasów boom bapu z przełomu 80/90 nie było czegoś tak bardzo ganerycznego i trap to zmienił.
Zarowno w trapie jak i w drillu są rzeczy wartościowe i świeże i lubię je i slucham np. AXL, Metro jakiś Sounwave, Mike Will ale imo nie stało się w żadnym z tych gatunków nic spektakularnego i cały czas taki Kanye, Alchemist czy Madlib robiący rzeczy poza drillem i trapem robią to lepiej. Kanye robiący drill jest paskudny i wszystko w czym próbował przemycic drill jest imo chujowe. I tu nie chodzi o moją awersję. Taki powszechnie szanowany Gibbs napierdala najlepsze rzeczy z 90 sowym Madlibem i nagrywa średniaki trapowe na jeden odsłuch. A jeżeli wytaczamy działo pt generycznosc to od czasów boom bapu z przełomu 80/90 nie było czegoś tak bardzo ganerycznego i trap to zmienił.
Zgadzam sie z jogi. Nie pamiętam kiedy ostatnio wyszło coś naprawde dobrego w trapie czy drillu. To właśnie ci czerpiący z przeszłości teraz dają fajne rzeczy w nowoczesny sposób. I jest tego masa. Griselda, Your Old Droog, Gibbs itd. Jeszcze niecałą dekade temu to była zamuła takie rapy i słuchali tego truskule a dziś świerze i dobre. Z rapem jest jak z wszystkim innym co ma historie, da sie to ocenić. To nie jest tak że nie lubie trapu drillu etc. Cały czas sprawdzam te gatunki i czekam na coś dobrego.
Odniosłem takie wrażenie, że dla Ciebie wszystko co trap/mumble/etc = be. Jaki album tego typu możesz spropsować? Ze mną nie trafiłeś, słucham rzeczy z wielu gatunków i okresów czasowych, jedne mniej drugie więcej, ale nawet jak 90s rap to nie jest mój ulubiony gatunek to doceniam i szanuję, zwłaszcza że się w większości na nim wychowałem. Obecnie potrafię się jarać Cartim na równi z albumem Mach-Hommy'ego czy MIKE'a. Napisałem, że masz ingoranckie podejście, bo na podstawie Twoich postów stwierdzam wąskie spektrum propsów
. Ale z drugiej strony nie chciałem Cię obrazić więc sorry, chciałem zachęcić do odpowiedzi, bo chcąc nie chcąc Twój post do którego się odniosłem był krótko mówiąc bez sensu. Generalizowanie i uprzedzenie. Bo w jaki sposób jeden kawałek, który zresztą z 90s rapem nie ma wiele wspólnego, pokazuje wyższość powyższego nad tymi wszystkimi mamblami
. Jest równie zajebisty co , przykładowo Old Money czy RIP od Cartiego; i ja również mógłbym napisać, że Die Lit pokazuje wyższość tych mumble rapów nad 90s, ale to również było by po prostu pierdolenie.
Dodano po 2 minutach 51 sekundach:
A to nie jest tak ze wam się wydaje że nowoczesne rapy są słabe bo jest ich dużo więcej niż tej bardziej nawiązującej do klasyki wersji?
Dodano po 2 minutach 51 sekundach:
A to nie jest tak ze wam się wydaje że nowoczesne rapy są słabe bo jest ich dużo więcej niż tej bardziej nawiązującej do klasyki wersji?
trochę tak. Tzn właśnie imo nie ma takiego albumu który byłby cały, od początku do końca na bezwzględnym propsie a już napewno nie Die LIT. Dlatego też nie głosowałem w tym roku w plebiscycie bo imo poza rapem było w chuj ciekawiej.
Co do generalizowania i uprzedzenia to przecież dałem co najmniej trzy przykłady dlaczego tak sądzę. I dlatego też post nie był bez sensu. Wywołał dyskusje na forum dyskusyjnym
Aha. RIP jest najgorszy. O ile bity na die lit dałoby się obronić tak RIP wypadłby pierwszy.
Dodano po 21 minutach 5 sekundach:
posłuchaj jazzy bells albo elevators z AT Liens. To brzmi właśnie tak.
Usunięto
Ostatnio zmieniony 27 lut 2023, 23:19 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
- przedszkolanek
całością się jednak jarać nie potrafię, rozczarowanie
a co dyskusji wyżej, to when sparks fly dowodzi tylko tyle, że dobry sampel wokalny jest niezawodnym wytrychem do każdych uszu
dobry sampel wokalny, odpowiednie bębny i tempo, klimatyczny reverb, i w sumie vince do wyjebania, bo mi tylko psuje.
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
dobry sampel wokalny, odpowiednie bębny i tempo, klimatyczny reverb, i w sumie bit jak z ATLiens
Przesłuchałem wczoraj i najlepsze już wymienione - Magic, When sparks fly i Lemonade.
To już nie ten głodny Vince co na bitach No I.D.
To już nie ten głodny Vince co na bitach No I.D.
nie pogardziłbym nowym albumem całkowicie w stylu atliens czy when sparks fly, oddałbym za to wszystkie wydawnictwa rapowe tego i zeszłego roku
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Dokładnie, bo poza nim to bardzo prosty bit. Ale sampel kozak.przedszkolanek pisze: ↑13 kwie 2022, 20:41 a co dyskusji wyżej, to when sparks fly dowodzi tylko tyle, że dobry sampel wokalny jest niezawodnym wytrychem do każdych uszu
Zajebista płyta ogólnie, od początku do końca, jaram się. Już 4 raz leci na pętli. Chyba najlepsze co wyszło w tym roku póki co.
jest tak dobry bo brzmi jak bit z kultowego elevators
I pack a mac11 we at 7eleven