TUZZA - FORZA (2022)
- OmarStooleyman
Re: TUZZA - FORZA (2022)
Każda płyta w 2022 tak kończy, muzyki jest za dużo i jest wtórna.
- the badman
- Artysta
Nie znałem żadnego kawałka chlopaków więc włączylem se tak o, żeby dać 4/10 na swym insta a tu się zajarałem
Jestem po dwóch odsłuchach i buja to, nawet tekstowo niezłe bo czasem fajne skojarzenia se rzucają, kurcze coś swieżego ten smutnej scenie. Spokojnie 7 będzie jak się osłucham a może i 7,5 czyli topka roku w PL rap poki co
- marco_pantani
nie było zbyt wielu ciekawych premier, wracam stale do Catchupa tylkoOmarStooleyman pisze: ↑05 kwie 2022, 21:56 Każda płyta w 2022 tak kończy, muzyki jest za dużo i jest wtórna.
zwracam honor
- yungXpaproch
art realtalk
- the badman
- Artysta
Nie mówię że nie, ja rapu od 2016 roku nie słucham, poza pojedynczymi strzałami, wcześniej słichałem chyba z 200 albumów rocznie. Dopiero w tym roku wracam do regularnego słiuchania, oczywiście z 80% ameryczki, dlatego też ten album mi tak siedzi. Oczywiście wcześniejsze albumy też przesłucham bo jest to po prostu inne. A chwilę przed tym albumem se miałem na słuchawkach nowego Palucha i myślę se, ja jebie ten PL rap to nadal jakaś chujnia, typ mi zabrania słuchać disco i rzuca tanim moralizatorswtem.
No paluch to akurat chujnia najwieksza obecnie i poziom beki z lokalnych, po ostatnim wysrywie juz nawet bortwick zaczal go krytykować
- the badman
- Artysta
https://www.instagram.com/mank.hoodiee/
Se na szybko oceniłem oba albumy, choć i tak chyba za dużo dla Palca. Jak ktoś ciekawy na takie krótkie ocenki to polecam, ale głównie ameryczka jednak
Se na szybko oceniłem oba albumy, choć i tak chyba za dużo dla Palca. Jak ktoś ciekawy na takie krótkie ocenki to polecam, ale głównie ameryczka jednak
-
milford966
i giardino też przecież, w zasadzie każdy z ich materiałów wcześniejszych ma coś do zaoferowania
- marco_pantani
BOMBONERA piekny numer
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Kurde, po pierwszym odsluchu bylem zawiedziony i zostawilem to w pizdu, ale jakos nie wiem jak wrocilem do tej plyty i sie z nia osluchalem i jednak sie przekonalem do niej troche. Nie wszystkie kawalki mi siadly, ale wiekszosc tak: forza, konstelacje, ulice sie zmienily, roze i pistolety, czarny kot, lecce, syrenada, chiellini i final piekne numery. Po postach wyzej wiem ze niektorzy sie ze mna nie zgodza ale imo mocna strona tej plyty sa refreny, proste ale melodyjne i chwytliwe, az chce sie je podspiewywac przy odsluchu
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
a dokladniej jeden refren - ten gsp
No jest fajny, ale przejadl mi sie szybko tbh
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
podbijam, bo to kolejny album Tuzzy ktory po czasie okazuje się zajebisty. Róże i pistolety, FORZA, Full Metal Jacket i przede wszystkim Chiellini
super album
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
najlepszy album roku jednak powinni być na siebie benito z riccim wkurwieni że ciężko to idzie podbić ale
mi to odpowiada, mniej śmieci na koncertach
mi to odpowiada, mniej śmieci na koncertach
- yungXpaproch
nooo zaskakujaco ciezko im idzie porzadne wybicie sie, to zadziwiajace dla mnie jak ten album nie wybuchl ale to moze przez to ze jest sredni totalnie. dalej fino alla fine nie do przebicia i ciagle spadek formy
prawda, ostatnio mi wskoczyl na jakas plejke i robi drugie okrazenie po mojej swiadomosci, fajna muzyka
trójkąt bermudzki wola mokotów
ja jako bottom fan czuję się orędownikiem ich muzy bo to najlepsza muza w polsce i proszę: wsłuchajcie sięduż
edit: sluchalem nowej nuty zabsona z malikien, jak i reszty gowna, ja pierdole XD to upada, czeka nas era popu, ale cieszmy sie poki mozemy
edit: sluchalem nowej nuty zabsona z malikien, jak i reszty gowna, ja pierdole XD to upada, czeka nas era popu, ale cieszmy sie poki mozemy