[serial] Zadzwoń do Saula / Better Call Saul (2015 - 2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Zadzwoń Do Saula / Better Call Saul
Co wy macie z tym bratem?
No może i wkurwiający ale ten wątek generalnie daje dobre podłoże dla zrozumienia rysu charakterologicznego Saula, jego motywacji itd. Fakt że mogło to zostać skrócone i esencja by pozostała ta sama ale nie uważam wątku ich konfrontacji za nudny. No ale co kto lubi, ja cenię w tym serialu że nie jest to tylko akcyjniak i potyczki z mafią
-
Johnny
No ale mógł się rozkręcać przez jeden sezon, a nie trzy
Ok tu zgoda, był przeciągnięty
Nie no, masz racje, że to jest mega istotne do przemiany Jimmiego w Saula, ale jednak taka przymulona i wkurwiająca postać do oglądania
Zwłaszcza w 1 sezonie, potem jest po prostu taki se
Zwłaszcza w 1 sezonie, potem jest po prostu taki se
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
premiera pierwszej połowy sezonu 22 kwietnia, druga część w lipcu
wkurwia mnie coraz bardziej to dzielenie sezonów na pół
wkurwia mnie coraz bardziej to dzielenie sezonów na pół
mnie też, ale pewnie będzie 1 odcinek na tydzień, więc 6 tygodni od 22 kwietnia to do 11 lipca nie tak daleko
Szkoda bardzo. Wolałbym obejrzeć całość od razu. 
Ale i tak czekam.
Ale i tak czekam.
w koncu jakis konkret
Jak ja się nie mogę tego doczekać
Spoiler
trafiłem na teorię że ostatnie odcinki to będzie powrót Gene do bycia Saulem i obrona samego siebie w sprawie wydarzeń z BB, bardzo podoba mi się ten koncept, choć nie wiem co Saul odpierdoli w ostatnim sezonie BCS uważam że zasłużył na w miarę dobry koniec tak jak Jesse
- alis_springs
Pora aby zacząć oglądać serial od początku. Po odcinku dziennie, żeby móc obejrzeć już całośćz, a potem płynnie wejść w breaking bad
już kurwa zdążyłem zapomnieć fabuły, tak długo z tym zwlekali
Kiedyś zacząłem od razu po premierze ale po dwóch - trzech odcinkach odpadłem. Warto panowie? BB ogarnięte dwa razy w całości
-
genocidegeneral
Relacja Jimmy'ego ze zdymanym bratem foliarzem jest bardzo istotna dla całej postaci, jest też niemożebnie irytująca, ale prawnicze perypetie Saula przeplatają się z innymi ważnymi dla uniwersum wydarzeniami, które powinny być obowiązkowe dla fana Breaking Bad. Ja polecam.
a jak stawiacie będą Walter i Jesse w tym sezonie czy jakoś to ominą? Dziwnie jakby to zakończyli bez ich wątku w ogóle.
-
genocidegeneral
Na reddicie są jakieś ploty że mają się pojawić niby (nie wczytywałem się dokładnie), jakiś czas temu też ktoś tam próbował się doszukać głosu Walta w którymś trailerze, głosy były podzielone, ja nie umiałem tam go usłyszeć, ale ja juggalos słuchałem przez kilka lat więc chuj w uchu jest sążny.
Z drugiej strony ani Jesse, ani Walt nie znali Saula, Pinkman sam mówił tylko, że jest to "guy I'd hire" i że dwa razy wyciągnął z paki Emilio Koyamę.
Z drugiej strony ani Jesse, ani Walt nie znali Saula, Pinkman sam mówił tylko, że jest to "guy I'd hire" i że dwa razy wyciągnął z paki Emilio Koyamę.
ja myślę, że jednak BCS to nie jest serial dla każdego, ma swoje tempo i specyficzny klimat, który po prostu nie każdemu przypadnie do gustu, dlatego wcale bym go nie polecał każdemu fanowi BB, nawet pomimo tego, że uważam BCS za lepszy serial.
Ja odpałem po pierwszym sezonie, który niesamowicie mnie zmęczył. Ostatnio wróciłem i zacząłem od 2 sezonu (mimo ze tak naprawde poza postaciami nic nie pamiętałem) i wkręciłem się po kilku odcinkach. Od 3 sezonu to dla mnie poziom Breaking Bad.
Także no jak przemęczysz pierwszy sezon i może z dwa odcinki drugiego sezonu to powinno byc spoko, kwestia czy Ci sie tyle chce
Ziomek, który też odpadł po kilku odcinkach kiedyś, jak mu powiedziałem to wyżej i przemęczył do drugiego sezonu to przyznał mi racje, tak dla jakiegokolwiek potwierdzenia
A co do Waltera i Jessiego to podobno producent sie wypowiadał, ze byłoby głupio jakby się nie pojawili (czy coś takiego), stąd te ploty ostatnio
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia