SB Maffija - Hotel Maffija 2 (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
czardi

Re: SB Maffija - Hotel Maffija 2 (2022) [Zapowiedź]

Post autor: czardi »

to niesamowite jak mocno pchają tego kinny'ego na pierwszy plan, z matą to było o wiele subtelniejsze i michałek sobie budował pozycję swoim tempem
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
moxxi

Post autor: moxxi »

Nic dziwnego, muszą sobie odbić po tym gównie jakim był/jest Fukaj
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

kurwa za duzo kimmyego plus on wcale dobrze nie leci na tych numerach, wkurwiajacy juz jest, niech wypierdala
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
GoodStuff

Post autor: GoodStuff »

Przeciez wiekszosc tych nowych leszczy przyjetych do SB laczy to ze brzmia tak samo i mieli sporo wyswietlen bo wiadomo ze u niuskulowe hiphopolo ma sie zajebiscie ,czy oni przyjeli tam w ostatnim czasie kogos kto brzmi zupelnie inaczej ? Wiadomo ze z punktu biznesowego jest to w jakim stopniu zrozumiale ale takiej pedaliady to nie ma w zadnej innej wytworni
DeDoK

Re: SB Maffija - Hotel Maffija 2 (2022)

Post autor: DeDoK »

XDDD
Ostatnio zmieniony 13 mar 2023, 9:49 przez DeDoK, łącznie zmieniany 1 raz.
Willxc

Post autor: Willxc »

wy serio sprawdzacie te numery? nie szkoda wam uszu? jebać tych leszczy
mbunt

Post autor: mbunt »

brakuje tam Edwarda ze zwroteczką
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
yungXpaproch

tak, zwrotka kulinarna o warzywach dyniowatych
pzdr z farcikiem
oyche

Post autor: oyche »

dobra nutka, kinny idol przeciez
moxxi

Post autor: moxxi »

Edzio > gówno > blacha > całe sb
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

blacha na tym chyba najnowszym wlasnie zajebiscie polecial, chociaz za caloksztalt tworczosci to niezbyt propsuje....
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

ja pierdole White i Bedoes ja wiem że się powodzi itp ale tak się zapuścić? :shock: to samo Szpaku, dramat
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

kapec pisze: 13 sty 2022, 15:36 Nie trzeba było zbyt długo czekać na kawałek w którym padnie "Puchacz".
Spoiler
Obrazek
yungXpaproch pisze: 13 sty 2022, 22:46 kurwa za duzo kimmyego plus on wcale dobrze nie leci na tych numerach, wkurwiajacy juz jest, niech wypierdala
+
czardi pisze: 13 sty 2022, 22:36 to niesamowite jak mocno pchają tego kinny'ego na pierwszy plan, z matą to było o wiele subtelniejsze i michałek sobie budował pozycję swoim tempem
Na pierwszy plan tego projektu, + pamiętajmy o wjebaniu go do BenzDilera wartego 40k.

A, i Białas wygrał grę wersem "dobrze że nie muszę jeździć do roboty do niemiec jak Lewandowski" :bowdown:

e: Młody Borek z wersami "mówią na mnie tutaj sołtys, no bo rucham nagminnie", chwilę później pada "nie było chuja we wsi, więc przyszłem" kurwa chyba sam polski cassidy boy ciach cztery wpadł pisać linijki.
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

czardi pisze: 13 sty 2022, 22:36to niesamowite jak mocno pchają tego kinny'ego na pierwszy plan, z matą to było o wiele subtelniejsze i michałek sobie budował pozycję swoim tempem
+
kapec pisze:+ pamiętajmy o wjebaniu go do BenzDilera wartego 40k.
Różnica jest taka, że Matczak po Starterze nie miał co wydać, a Kinny zapewne już ma gotową płytę (przypominam, że próbował wybić się przez GUGU) i przy tylu raperach w wydawnictwie kalendarz premier jest napięty, więc trzeba go szybko rozpromować i puścić na szerokie wody. Ruch z kupieniem Benz Dilera i dolepieniem do niego zwycięzcy Startera na papierze wydaje się całkiem dobry, ale akurat jak dla mnie tutaj przestrzelili i ten kawałek wcale nie pasuje do Zimmera. Powinni mu dać robić rzeczy po swojemu, bo oba jego utwory i niskobudżetowe, ale pomysłowe klipy za które sam odpowiada są o wiele lepsze.
GoodStuff pisze: 13 sty 2022, 22:51Przeciez wiekszosc tych nowych leszczy przyjetych do SB laczy to ze brzmia tak samo i mieli sporo wyswietlen bo wiadomo ze u niuskulowe hiphopolo ma sie zajebiscie ,czy oni przyjeli tam w ostatnim czasie kogos kto brzmi zupelnie inaczej ?
Z ostatniej edycji to przecież Nypel, a z poprzedniej Szczyl, który zamiast SBM wybrał Sony Music. Polska Floryda brzmi zupełnie inaczej. Sam Mata ze swoimi Schodkami już burzy twoją narrację, no chyba że śpiewany refren uważasz za niuskul.
Willxc pisze: 13 sty 2022, 23:14wy serio sprawdzacie te numery? nie szkoda wam uszu? jebać tych leszczy
Tak i na tyle mi przypasowały, że sobie sprawdzam je po kilka razy. Na starym forum krytykowałem ruchy rapera solarbiałas i wtedy byli synonimem tandety. Jakby mi ktoś w ~2013 powiedział, że za kilka lat będę mógł śmiało przesłuchać tego jak nawija Białas (i nawet docenić) to powiedziałbym, że jest pierdolnięty. Odkąd założyli wytwórnię i wydali H8ME4 to widać, że z roku na rok ich ruchy muzyczne, wydawnicze, realizacyjne profesjonalizują się coraz bardziej i nie są już leszczami. Widać też, że dużo pod względem podejścia pozmieniało u nich wydanie Borka i jak pojawił się sos to można było zluzować majty co wyszło im na plus. Do tego w porównaniu do pierwszego hotelu ten jest o wiele ciekawiej zorganizowany (willa, własny kucharz, ludzie od wideo i realizacji, imienne szlafroki xD, itp.) i w mojej ocenie to wszystko jako suma daje lepsze efekty, bo utwory z pierwszej edycji były dla mnie cieniutkie. Za rok pewnie wypierdolą za granicę na jakieś safari.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Kiedyś nie mieli imiennych szlafroków, a teraz mają
kubelekklasik

Post autor: kubelekklasik »

Czy Matczak to tam pojechał nagrać 4 wersy na intro i fajrant jarać blanty? XD
Awatar użytkownika
MyEvenement

Post autor: MyEvenement »

w podstawowce janusz walczuk mialby przez biziego zabierane kanapki i byłby bity
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Ja się nie zgadzam, numery są mocno generyczne i z dupy do tego ten zimmer benz dealer ben stiler z brzydkim ryjem

Dodano po 2 minutach 31 sekundach:
kubelekklasik pisze: 14 sty 2022, 9:03 Czy Matczak to tam pojechał nagrać 4 wersy na intro i fajrant jarać blanty? XD
Robić za błazna
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Riotdot

Post autor: Riotdot »

Nie sprawdziłem żadnego z singli i w sumie jakoś nie ciągnie mnie by to nadrobić, niemniej vlogi sobie oglądam - zawsze dobrze pooglądać jak raperzy robią z siebie śmieszków.
Młody Ian Curtis
Awatar użytkownika
Mystair

Post autor: Mystair »

sprawdziłem ten pierwszy numer i ale to jest przyjebane że robią cały numer wokół wódy w chuj dawaj na parapetówę a jednocześnie robią teledysk tak family friendly jak tylko się da gdzie white się buja z butelką cisowianki :bag:
MOB
ODPOWIEDZ