[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
A ja mam odwrotnie. Od pierwszych ujęć widać, że robił to typ od Big Short a to jest już co najmniej dobra rekomendacja. Ja uznaje seans za bardzo udany i polecam tego allegrowicza.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
- con shonery
- Moderator
Ochłonąłem trochę i jest pewnie tak jak mówicie - film w swojej kategorii może być spoko, jakbym chociaż obejrzał zwiastun, to wiedziałbym czym to jest, a tak spodziewałem się nie wiadomo czego, a dostałem zupełnie co innego, no ale to już nie wina twórców tylko moja.
- piernikowyskoczek
żem oglądnął kosmiczny mecz 2 i myślę po seansie: spoko bajeczka, fajne te cross-overy z innymi uniwersum Warner Bros, itd.
wchodzę na internet i czytam, że gówno, że chamski product placement, że zjebany film
eh nawet ludzie bajeczkę zjadą, a ja się chyba nie znam na filmach
wchodzę na internet i czytam, że gówno, że chamski product placement, że zjebany film
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Ta sama historia co z Wiedźminem. Nie chodzi o sam film, ale o kult oryginału (w tym wypadku pierwszej części).
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
A to nie dlatego że częsć szurow zjechała bajkę bez oglądania, bo jakiś kuc z konfederacji biadolił że animowany królik nie ma cyców więc Hur dur poprawność polityczna? (że w drugą stronę byłaby sexualizacja gowniakow to chuj z tym)
To ja polecę Psie Pazury. Nowość Netflix. Jak to jest zagrane...
jak nakręcone... 
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
i zajebiście rozkminione, Raczek dobrze tłumaczy na swoim kanale w recenzji
Do pierwszej części nie ma podjazdu, ale też mi się ogółem podobało. Takie 6/10 spokojnie, a hejt na ten film przesadzony.piernikowyskoczek pisze: ↑31 gru 2021, 10:34 żem oglądnął kosmiczny mecz 2 i myślę po seansie: spoko bajeczka, fajne te cross-overy z innymi uniwersum Warner Bros, itd.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Hahah normapiernikowyskoczek pisze: ↑31 gru 2021, 10:34 żem oglądnął kosmiczny mecz 2 i myślę po seansie: spoko bajeczka, fajne te cross-overy z innymi uniwersum Warner Bros, itd.
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
freeRivaldo
"czego nauczyła mnie ośmiornica", no zajebiste, myślałem, że to jakieś pierdololo a facet normalnie oswoił ośmiornicę i filmował ją codziennie nurkując przez rok
Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts - jako że wręcz wychowałem się na tej serii to była to dla mnie cudowna sentymentalna podróż. Bardzo przyjemnie nakręcony materiał, zabrakło jedynie kilku ważnych postaci z tego uniwersum. Pod koniec aż się łezka lekko zakręciła
Don't Look up spoko.
Po wszędobylskich trailerach spodziewałem się eleganckiego 2 godzinnego zapychacza w między świąteczny okres.
Najgorsze co sobie można zrobić, to oczekiwać czegoś głębokiego. Ot, mały refleks naszych czasów w amerykańskim stylu (z odniesieniem do pandemii), czas szybko leci, parę razy zaśmiane.
To już któryś gwiazdozbiór, po którym mam wrażenie że jest dobrze zagrany, ale jakoś talent ginie w nadmiarze i nikt się specjalnie nie wyróżnia. di caprio ofc najlepszy, szkoda że nie rozwinęli postaci Chalameta (<3).
Dobrze punktujecie przerysowanie postaci. Na dłuższą metę męczy, ale taka jest chyba teraz tendencja w kinie. Imho, samo zmontowanie filmu bardzo mi się podobało.
Rozkminka o generale najpiękniejsza.
Po wszędobylskich trailerach spodziewałem się eleganckiego 2 godzinnego zapychacza w między świąteczny okres.
Najgorsze co sobie można zrobić, to oczekiwać czegoś głębokiego. Ot, mały refleks naszych czasów w amerykańskim stylu (z odniesieniem do pandemii), czas szybko leci, parę razy zaśmiane.
To już któryś gwiazdozbiór, po którym mam wrażenie że jest dobrze zagrany, ale jakoś talent ginie w nadmiarze i nikt się specjalnie nie wyróżnia. di caprio ofc najlepszy, szkoda że nie rozwinęli postaci Chalameta (<3).
Dobrze punktujecie przerysowanie postaci. Na dłuższą metę męczy, ale taka jest chyba teraz tendencja w kinie. Imho, samo zmontowanie filmu bardzo mi się podobało.
Rozkminka o generale najpiękniejsza.
Spoiler
Na sam koniec napisów jest jeszcze jedna scena, ale nawet bardziej niepotrzebna niż zjedzona meryl streep
igorzastyy pisze: ↑23 cze 2026, 18:19 Pięknie sobie to ułożyłeś wszystko, ale musisz pamiętać, że to jest tylko wytwór twojej głowy, chyba nie do końca zdrowej
-
Johnny
Obejrzałem i nie jest to najgorsze co netflix wyprodukował, jest nawet dość trafne, ale jakoś nie porywa.
Ukryta gra PRL-owska Polska. Czasy zimnej wojny. Rozkręcająca się powolutku gra szpiegowska. Dobre kwestie. Fajne sceny. 8/10
Jak najdalej stąd Dramat. Obraz Polaków w UK (Irlandia). Historia, która w nieprzesadzony sposób dotyka tematów etyki. 8/10
Jak najdalej stąd Dramat. Obraz Polaków w UK (Irlandia). Historia, która w nieprzesadzony sposób dotyka tematów etyki. 8/10
gówno jak chuj ten kosmiczny mexz, wyszedłbym pół godziny przed końce, ale byłem ze znajomymi
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Don't look up - bardzo fajnie się oglądało, śmieszna komedia i dobry przekaz chociaż dla mądrego nic nowego, a głupi nie obejrzy bo niestety zbyt nudne. Brakuje mi dobrych komedii.
The Lobster - ciekawa rozkmina na temat relacji międzyludzkich w przyszłości. Pomysł i wykonanie świetne.
Under the silver lake - film mnie wciągnął chociaż nie wiem do końca jaki jest jego sens oprócz "beki" z szeroko pojętej popkultury. Sporo nawiązań do filmów noir. Ciekawe jaki byłby efekt, gdyby go nakręcili w czerni i bieli. Kilka scen naprawdę kozackich.
Lighthouse - szarża aktorska w wykonaniu Willema Dafoe i Roberta Pattisona. Klimat kosmos.
The Lobster - ciekawa rozkmina na temat relacji międzyludzkich w przyszłości. Pomysł i wykonanie świetne.
Under the silver lake - film mnie wciągnął chociaż nie wiem do końca jaki jest jego sens oprócz "beki" z szeroko pojętej popkultury. Sporo nawiązań do filmów noir. Ciekawe jaki byłby efekt, gdyby go nakręcili w czerni i bieli. Kilka scen naprawdę kozackich.
Lighthouse - szarża aktorska w wykonaniu Willema Dafoe i Roberta Pattisona. Klimat kosmos.
fantastic fungi - piekny seans na kwasie, na trzezwo tez byloby przyjemnie do spokojnej niedzieli, z przymrużeniem oka, wiadomo
Dont look up przyjemny film, do produkcji filmowej netflixa podchodzę zawsze z dystansem bo większość to jest mega siara, ale film jest naprawdę godny polecenia.
Pod wpływem filmu ww. postanowiłem obejrzeć kolejny film z DiCaprio postanowiłem obejrzeć film Zjawa. No i co tutaj sie wydarzyło
mega props za role Leo, absolutna topka, scenariusz może jakoś specjalnie nie zaskoczył, ale gra aktorska na najwyższym poziomie
Pod wpływem filmu ww. postanowiłem obejrzeć kolejny film z DiCaprio postanowiłem obejrzeć film Zjawa. No i co tutaj sie wydarzyło
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Obczaj jeszcze jeśli nie widziałeś Inherent vice - bardzo podobny, oniryczny klimat i Joaquin Phoenix w roli głównej.
To jest dokument?
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
tak, ale taki dość nietypowy, jest sporo 'kwasnych' wizualizacji i timelapsow, głownym bohaterem jest grzybnia, a film opiera się na wywiadach z ekspertami od grzybów i ich doświadczeniach, jest wątek o psylocybinie, ale film porusza wiele tematów, od zastosowania grzybulców w kuchni, przez medycynę (penicylina, zastosowanie w opiece paliatywnej), rekreację, znaczenie dla całego ekosystemu, po jakieś zwariowane teorie nt. wpływu grzybów na rozwój ludzkiego mózgu i ewolucji człowieka. polecam jak lubisz grzibi, jak nie lubisz to też polecam bo pewnie po tym filmie polubisz