Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Parlae »

phobos pisze: 01 sty 2022, 18:20 a gry wyścigowe takie arcade jak nfs czy forza horizon są nudne, za dzieciaka grałem w to z braku laku, teraz pograłem chwilę w forza horizon 5 i zamułka
Oj nie zgadzam się. FH5 jest piękna jak się wkręci. Ja wczoraj właśnie ukończyłem wszystkie wyścigi, całą playlistę sezonową i grało się świetnie. Mnie w FH4 w połowie już nie chciało się grać, ale w piątce jest o wiele bardziej zróżnicowany świat. Poza tym jak wyłączysz sobie wszystkie asysty, to wcale nie jest arcade. :)
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

phobos pisze: 01 sty 2022, 18:20 RDR2 dla dzieci? no nie wiem, to zamulasta gierka o odkrywaniu świata i rozkminianiu fabuły dla poszczególnych postaci
Poleciłem RDR2 Bratu, bo jak pozwala im grać w GTA V, a ulubione zwierzę 6 latka to koń, to powiedziałem mu, że RDR2 to takie trochę GTA na dzikim zachodzie gdzie jeździ się na koniu.
Najpierw Bratu zaproponowałem, że może w grze The Legend Of Zelda Breath Of The Wild złapać dzikiego konia i go oswoić do jazdy, ale za bardzo mu się nie chciało w to grać, dlatego mu wspomniałem o RDR2 i się nakręcił, bo sam najbardziej lubi grać w GTA, dlatego, też do Norwegii, do pracy kiedyś wziął ze sobą PS4, ale szybko się rozczarował jak upierdliwy to jest sprzęt do grania w podróży, mówi też, że w niektórych częściach Norwegii miał problem z internetem.
phobos pisze: 01 sty 2022, 18:20a gry wyścigowe takie arcade jak nfs czy forza horizon są nudne, za dzieciaka grałem w to z braku laku, teraz pograłem chwilę w forza horizon 5 i zamułka
jak będę we wtorek to się jej zapytam w jakie gry jej dzieci grają u znajomych albo jakie oglądają gameplaye.
Ja obstawiam, że pewnie minecraft, bo w to grają głównie polscy youtuberzy nagrywający kontent dla dzieci.
kapec pisze: 01 sty 2022, 18:53
lygrys pisze:Zresztą Ona by się nigdy na to nie zgodziła.
A jak brat zapatruje się na prezenty? Jest zawodolony? Zgadza się?
Brat nadal uważa, że prezenty są zbyt drogie i twierdzi, że nie ba za bardzo gdzie te wszystkie rzeczy do switcha trzymać, bo on jej mocno zaskoczony ile rzeczy do switcha trzeba dokupić, chociaż pro kontrolery chwalił, że są świetne.

Ja oczywiście ograniczałem się do pozycji obowiązkowych na switcha i nadal nie kupiłem wszystkiego, bo zarabiam najniższą krajową.
Gdyby zarabiał tyle ile bym chciał, to bym od razu bym im kupił pakiet switchowy za 10 000zł, a może za 20 000zł.

Ja wolę im kupić rzeczy na switcha, niż klocki lego albo gry na ps4, bo jestem strasznym hejterem gier na płytach, dla mnie CD i Blu-ray powinny już dawno pójść na śmietnik historii.
Chociaż chcę by by też poznali kilka gier z które wyszły na Playstasion i wolę im kupić wersję na PS4 niż na Switcha, bo przynajmniej będzie miała polską wersję jężykową.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

w podróży chyba najlepiej sprawdziłby się Xbox Series S, to maluteńka konsolka, serio

Dodano po 42 sekundach:
tu side by side

Obrazek
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
lygrys

Właśnie jakieś czas temu mówiłem Bratu, że jak chce grać w podróży to niech kupi sobie XBOXa i wykupi abonament na game passie, bo to podobno taki netflix z grami, a model na tańszy podobno już zupełnie wystarczy.

Zresztą dużo polskich youtuberów, mówi, że XBOX wygrał wolne z Sony o konsole nowej generacji, a PS5 tak naprawdę kupuje się tylko dla logo i szpanowania.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Wiadomo, normalnie nosisz na lewej ręce pada od ps5 jak zegarek żeby szpanować i żeby logo widzieli
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

no fajna konsolka ten series s ale nie udawajmy, że to jest prawdziwy next-gen, marketing marketingiem ale braku mocy obliczeniowej nie przeskoczy się
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ja mocno propsuje ruchy xboxa, co prawda graczem jestem pecetowym eksluzywnie ale uwazam, ze ich game pass to strzal w dziesiatke. szybko rozwineli biblioteke gier, dolaczenie do abonamentu EA play'a, co pozwala na granie w najnowsze gry AAA od EA od momentu premiery. swietna sprawa, no i dla mnie tez kozak bo game pass rowniez obejmuje gry na PC. jesli im sie to oplaca (a zapewne tak, skoro tak inwestuja w tego game passa) to chapeau bas
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

yungXpaproch pisze: 02 sty 2022, 23:44 co pozwala na granie w najnowsze gry AAA od EA od momentu premiery
Nie pozwala, w Xbox Game Pass masz zwykłe EA Pro, a żeby grać w gry EA na premierę w abonamencie trzeba mieć EA Play Pro, które tylko na PC jest.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
yungXpaproch

o kurde, to zaskoczenie, a w game pass ultimate czasem tego nie ma rowniez na konsole?
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

No jest zwykle EA Play gdzie jest katalog gier od EA, ale nie wpadają na premierę. Najnowsza FIFA np. dopiero w okolicach maja się pojawia.
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Nie ma, taka fifa gdzieś w kwietniu wchodzi przykładowo.

Sam jako dumny posiadać NAJMOCNIEJSZEJ KONSOLI NA RYNKU, czyli XSX, czasem się zastanawiam czy nie lepiej było wziąć xss, bo i tak nie korzystam z CD a najczęściej gram w sypialni na starym tv full HD, no ale z drugiej strony czas będzie działał na korzyść lepszej wersji. Tak czy siak jak ktoś jest casualem to xss to najlepsza opcja, i nie ma co tu dyskutować. A jak się będzie chciało coś więcej to zawsze można ją sprzedać bez praktycznie żadnej straty i kupić ps5 albo XSX i elo.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

W XSX masz jeszcze większy dysk, co dla mnie jest mega dużym plusem mimo szybkiego internetu.
Awatar użytkownika
lygrys

ARHN właśnie wrzucił stream z testu konsoli Polymega, który nie tylko pozwala odpalić, zapisać i poprawić jakość gier z kartridży Nintendo, ale też z płyt CD Playstasion i Segi.

Polymega Megastream 1/2 (04.01.2022)
Spoiler
Polymega Megastream 2/2 (04.01.2022)
Spoiler
Polymega -- wstępne wrażenia z przełomowej retrokonsoli
Spoiler
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Hed opuszcza TVGRY. No to koniec tego kanału powoli chyba, bo drugiej tak charyzmatycznej postaci tam już nie ma. Sam oglądałem głównie jego materiały tam.
Początek z recenzji Russiaphobii na zawsze w pamięci:
Spoiler
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

i jeszcze CD-Action przestaje byc comiesiecznikiem
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
MicBar

Post autor: MicBar »

Kurde, już przy rezygnacji Gambriego zrobiło się dziwnie, a odejście Heda to jak strzał w mordę. Koniec pewnej epoki.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

tvgry upada. hed i gambrinus odeszli, a nowym prowadzacym jest jakas pierdolnieta baba
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

O kurde wjechal trailer nowego czlowieka pajaka, jaram sie jak dziecko :bowdown:

przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Ale ten trailer to ma pół roku, o jakimś innym mówisz?
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

:lol: :lol:
ODPOWIEDZ