Bober
Re: Bober
ehh normalnie już bym się jarał na jakiś fajny beef ale anno domini 2021 to se nawet nadziei nie robię bo nawet jakby zaczął napierdalać ksywkami jak generator wu tangu to by tylko stękali że chce album wypromować i nie będą mu robić wyświetleń
a numery spoko, jutro zapowiada się dość optymistycznie
a numery spoko, jutro zapowiada się dość optymistycznie
@mopek wlasnie wczoraj po postach o beefie pih vs pe w jednym temacie zaczalem kminic kiedy byl ostatni duzy beef w pl i pierwsze co mi przychodzi do glowy to kurwa szpaku vs bezczel. po tym to chyba tylko frosti i teabe sie napierdalali, nie?
FUCK OFF MR LAHEY
Beef jahkuba z teabe to dla mnie poziom beki z lokalnych, więc jak na moje tak, szpaku i bezczel to ostatnie co mi przychodzi do głowy. Wcześniej też posucha, filipek i bedoes to ostatni beef który faktycznie sprawdzałem a i tak przewracałem oczami z żenady na te deklamacje. Jebać.
W sumie na tym klipie wszystko widać, nie nazwałbym tego strzałami w powietrze. Nawet fajnie stylistycznie jest to rozwiązane, przecież ksywa nie musi być koniecznie literacko zawarta w tekście (to nawet psuje lyricsy, patrząc po jakości ksyw xD). W PL rapie to przecież sytuacja bezprecedensowa, patrząc na to jaki to label i jak bardzo z każdym obsmarowanym jest powiązany.
Chyba dwóch czy trzech figur nie można do końca poznać. Mnie nawet zaciekawił wjazd na OIO OIO niczego sie nie bojo. Beefu oczywiście z nikim nie będzie, bo teraz już nie ma czasów.
Chyba dwóch czy trzech figur nie można do końca poznać. Mnie nawet zaciekawił wjazd na OIO OIO niczego sie nie bojo. Beefu oczywiście z nikim nie będzie, bo teraz już nie ma czasów.
W sensie te wersy o robieniu gały przez jakąś laskę i dalej, to są w kierunku OIO? No dla mnie to jest w ogóle nieczytelne, poza strzałami w Kartky'ego, na klipie przewija się sporo postaci, ale trudno przypisać do nich konkretne wersy (zresztą o Kartkym też Bober rapuje wcześniej, zanim jego postać pojawia się w klipie)
Tam jest chyba głównie wjazd na Okiego:
Spoiler
Oki w numerze SIRI:
Bober w tym singlu:Brudna ściana, co dzień budzik, tak z rok kurwa
Góra siana, morze ludzi, las rąk kurwa
Dumna mama, dumny tata, dumny blok kurwa
Dumna Siri, dumny blok, dumna Siri (What the fuck?)
Dobre i zdolne chłopaki z osiedla, co mieli marzenia i jak się udało je spełnić
To cztery koncerty, trochę pieniędzy i cyk, odklejeńcy
Średni szlauf cztery na dziesięć ci ojebał gałę
I teraz nawijasz jak to wygrałeś, nic nie wygrałeś
Widziałem ją trzy lata temu na bitwie, kurwa i wyszła z niej z jakimś pyrtkiem, kurwa
Co przegrał wtedy z Filipkiem, kurwa, zanim dokończysz tę zwrotkę, że mama jest dumna, ja już wiem, że znikniesz, kurwa
Kocham, pozdrawiam
Teraz czytelne, dzięki. W świetle tej zwrotki faktycznie nie da się tego inaczej odebraćKrynew pisze: ↑19 gru 2021, 13:14 Tam jest chyba głównie wjazd na Okiego:
Spoiler
Oki w numerze SIRI:Bober w tym singlu:Brudna ściana, co dzień budzik, tak z rok kurwa
Góra siana, morze ludzi, las rąk kurwa
Dumna mama, dumny tata, dumny blok kurwa
Dumna Siri, dumny blok, dumna Siri (What the fuck?)Dobre i zdolne chłopaki z osiedla, co mieli marzenia i jak się udało je spełnić
To cztery koncerty, trochę pieniędzy i cyk, odklejeńcy
Średni szlauf cztery na dziesięć ci ojebał gałę
I teraz nawijasz jak to wygrałeś, nic nie wygrałeś
Widziałem ją trzy lata temu na bitwie, kurwa i wyszła z niej z jakimś pyrtkiem, kurwa
Co przegrał wtedy z Filipkiem, kurwa, zanim dokończysz tę zwrotkę, że mama jest dumna, ja już wiem, że znikniesz, kurwa
-
pieschrodingera
A czym Oki sobie zasłużył na ten wjazd? Dostał za szybkiego odniesienie sukcesu mimo bycia chujowym raperem czy jest jakiś konkretny powód?
tbc
-
proszeniebij
no może się nie lubią po prostu
- oKulTywowany
Fajny kawalek, przyjemna nawijka i zajebiscie klimatyczny bit. Za to lirycznie nic ciekawego, przejadly mi sie juz kawalki o jaraniu (pozatym sam nie jaram)
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- Bryx Fenrir
https://www.youtube.com/watch?v=9JUsklSQYH4
Nullizmatyk X Filipek - Boom Bap ft. Floral Bugs, Pih, Bober, Liroy, Waldemar Kasta, Pores / Markowy
Nullizmatyk X Filipek - Boom Bap ft. Floral Bugs, Pih, Bober, Liroy, Waldemar Kasta, Pores / Markowy
- Bryx Fenrir