Przydupasy w Polskim rapie
Przydupasy polskich raperów
Dlaczego nowi raperzy nie mają swoich przydupasów, takich jakich mieli przedstawiciele starej gwardii - typu Gural - Qlop, Peja - Gandzior, Tede - Kołcz/zgrywus/brewa/kiełabasa/..., Pezet - Małolat, Ostr - Kochan, Hemp Gru - Żary, właściwie każdy raper miał swojego wiernego przydupasa, któremu odpowiadała rola przybocznego giermka danego gwiazdora. wśród nowych raperów kojarze tylko tego krszysztofa quebonafide i diho u Malika. dlaczego taki Taco nie ma swojego przydupasa? albo Żabson, Kizo czy Kaz Bałagane. Pawełek wydawał się dobrym materiałem na takiego przydupasa Kaza Bałagane ale coś chłopak odbił i go już nie widać. ma to jakieś podłoże socjologiczne, młodsze pokolenie jest bardziej indywidualistyczne i trudno w nim zawiązywać takie nierówne przyjaźnie, nikomu nie odpowiada rola tego drugiego? niech ktoś wyjaśni
Re: Przydupasy polskich raperów
Przecież przydupasem Żaby jest Young Leosia.
Belmondziak jest przydupasem usera 2ps ale nie wiem czy on rapuje
Wini jest przydupasem jwp drużyna
Gościu prowadzący kanał imporderabilia chciałby być przydupasem każdego rapera nie wiem czy się liczy
Chyba od czasu gdy hajpmeni nie są potrzebni to jest posucha na rynku przydupasów
Ah mfc/konser dla pikersa
Pozdro
poprawione dzięki użytkownikowi Moxxi
Wini jest przydupasem jwp drużyna
Gościu prowadzący kanał imporderabilia chciałby być przydupasem każdego rapera nie wiem czy się liczy
Chyba od czasu gdy hajpmeni nie są potrzebni to jest posucha na rynku przydupasów
Ah mfc/konser dla pikersa
Pozdro
- KtoByPomyslal
Jurkowski ten to kurwa dopiero przydupas jest, chyba nie ma jeszcze rapera któremu w dupe nie wszedł z wazeliną.
Jak robię ruchy i się potknę, to nie zwalam na politykę,
bo jestem dużym chłopcem, który ciągle bawi się patykiem
Belmondziak - YoMenik, Anthony Kiedyś
Mata - Gimbao
Mata - Gimbao
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
-
pieschrodingera
Tak, nowe pokolenie ma gardzenie przydupasami wpisane w kredo i jest bardziej zorientowane na sukces materialny -> mniej chętnie się dzieli hajsem
Po drugie, te przydupasy dalej są ale w większych grupach (i tu po raz kolejny tede wyprzedził swoje czasy), taki malik ma ich cały tabun, aczkolwiek tu mamy odwrotna zależność, czyli zamiast płacenia przydupasowi za przyjaźń, jest próba zarobienia na przydupasie
No i nastąpiła genderyzacja instytucji przydupasa - bo sa leosia czy oliwka
Po drugie, te przydupasy dalej są ale w większych grupach (i tu po raz kolejny tede wyprzedził swoje czasy), taki malik ma ich cały tabun, aczkolwiek tu mamy odwrotna zależność, czyli zamiast płacenia przydupasowi za przyjaźń, jest próba zarobienia na przydupasie
No i nastąpiła genderyzacja instytucji przydupasa - bo sa leosia czy oliwka
no właśnie o tym właśnie mówię, jeżeli taki nowy raper ma swojego "przydupasa", to takiemu trudno dochować wierności, jak złapie trochę popularności u boku swojego popularniejszego kolegi, to zaraz chce robić swoją karierę (chyba tak było z beteo i bedoesem). poza tym young leosia była wusmie tylko djem żabsona nie chodziła za nim w każde miejsce i tak dalej
- KtoByPomyslal
Szpaku był przydupasem Palucha, do czasu aż poszedł na swoje.
Jak robię ruchy i się potknę, to nie zwalam na politykę,
nie ma juz przydupasów bo mało kto z nowego pokolenia ma tyle charyzmy żeby sobie ogarnąć jednego
dobre były czasy na początku wieku, kiedy poziom był tak niski, a społeczność tak niewyedukowanae, że rapera często nie odróżniano od przydupasa
i w taki sposób karierę zrobił kurwa jędker, jakieś dixony69, rahim, chada, vienio
dzisiaj nikt cię nie pomyli z raperem przez to, że wypijesz z nim browar pod blokiem, więc nie za bardzo się to opłaca, te gandziory, kołcze i kochany pewnie jeszcze miały taką nadzieję
i w taki sposób karierę zrobił kurwa jędker, jakieś dixony69, rahim, chada, vienio
dzisiaj nikt cię nie pomyli z raperem przez to, że wypijesz z nim browar pod blokiem, więc nie za bardzo się to opłaca, te gandziory, kołcze i kochany pewnie jeszcze miały taką nadzieję
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
frosti rege - berson, wlodar sie wjezdza, mario dwumetrowa bestia
benito tuzza - ricci tuzza
masny ben - masny jimi
benito tuzza - ricci tuzza
masny ben - masny jimi
-
pieschrodingera
Zawsze mi się wydawało, że ten słynny Kuqe_2117 to taki staromodny przydupas (teraz zaczął robić rapy w wytwórni chyba, widziałem jeden singiel ((z Molim xD)), pewnie bo już wypadało) bo znany od lat wyłącznie z tego, że jest koleżką kolegi po fachu.
wypraszam sobie, to nie jest material na przydupasa, a ja owszem parę razy zarapowalem, pzdrRupert pisze:Belmondziak jest przydupasem usera 2ps ale nie wiem czy on rapuje się
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
- FruitOffTheWall
props za temat @LWD
nie no mfc to nie jest przydupas pikiego on ma totalnie inny lot niż pikers + stawiam że w hnn zajmuje się bardziej sprawami ,,biznesowymi"
pezet- małolat ( aka brat nieudacznik hłe hłe)
bedoes ma w huj przydupasów ten kuqe i tak dalej, goście są znani bo są kurwa kumplami bedoesa + tymek puchacz to też jego przydupas
białas- solar
bonus rpk ma też ich w chuj
nie no mfc to nie jest przydupas pikiego on ma totalnie inny lot niż pikers + stawiam że w hnn zajmuje się bardziej sprawami ,,biznesowymi"
pezet- małolat ( aka brat nieudacznik hłe hłe)
bedoes ma w huj przydupasów ten kuqe i tak dalej, goście są znani bo są kurwa kumplami bedoesa + tymek puchacz to też jego przydupas
białas- solar
bonus rpk ma też ich w chuj
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
pikers miał szansę coś osiągnąć w życiu i być przydupasem igiego, ale myślę, że sam igor w porę skminił, że nie ma co za sb ciągnąć takiego przypałowca z mentalnością gimbusa
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
- FruitOffTheWall
janusz walczuk to jest przydupas sb mafi
rip zioloziolo