DJ Muggs & Hologram - American Cheese (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
many-s

DJ Muggs & Hologram - American Cheese (2021)

Post autor: many-s »

cover
Obrazek
1 Intro
2 No Off Season
3 Don’t Ride With The Drugs featuring – Action Bronson
4 American Cheese
5 Smoke Weed & Figure Shit Out
6 You Know My Name
7 Black
8 Duck & Cover
9 808
10 S.T.F.U.
11 Moon Rocks featuring – Big Twins, Meyhem Lauren
12 Colors featuring – Action Bronson, Meyhem Lauren
13 P.C.H. featuring – Meyhem Lauren
14 Traditional Bull Shark
15 Murder At 5 featuring – Meyhem Lauren
spotify
YouTube
KLIPY

Kolejna odsłona pioniera stylu, tym razem z Hologramem z ekipy Action Bronsona, bratem Meyhema Laurena.
Jeśli takie tytuły jak Don’t Ride With The Drugs czy Smoke Weed & Figure Shit Out nie przyciągają waszej uwagi to ja nie wiem normalnie.
Luźne, śmieszkowe, upalone rapy na jak zwykle oryginalnych pętlach Dj Muggsa.

Poniżej wklejam fragment recki uż @Chojny
Spoiler
DJ Muggs - no i tutaj mamy póki co lidera w tegorocznym zestawieniu. pięć albumów - jeden producencki i cztery z trwającego z długimi przerwami od 2005 cyklu "Muggs vs...". każdy z tych tworów brał z zaskoczenia MOCNO, odjechanej psychodelicznie jazdy z Rome Streetzem nie spodziewałem się tak samo jak pełnego serducha "klasycznego" side-projectu Yelawolfa. i "American Cheese" to kolejny strzał znikąd i to taki nawet celny. bo Holograma znałem jako weed carriera z albumów Action Bronsona i Meyhema Laurena (edit: jest to również braciak tego drugiego). ale typ ten ewidentnie zgarniał sobie jakieś trzy czwarte noszonego zioła, bo jego debiut (chyba...) to absolutny festiwal spizgania, bycia poważnym na niepoważnie w oparach sarkastycznego hardkoru. a Muggs kiedy zapytany został o to, w jakim stylu osadzić ten "Amerykański Ser" (kurde, po polsku nawet lepiej), to pewnie dostał odpowiedź w stylu: W KAŻDYM. i co, działa? działa
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: DJ Muggs & Hologram - American Cheese (2021)

Post autor: instinkt »

nie słuchałem całości ale Don’t Ride With the Drugs z Actionem klasa
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Najsłabsza płyta z collabosów od Muggsa, jako raper Hologram nie ma ani krzty charyzmy.
Awatar użytkownika
many-s

Bzdura, koleś po prostu nagrał na pełnym luzie, śmieszkując i robiąc jednocześnie miny twardziela. Posłuchaj jakie luzackie zwrotki on nawija to dojrzysz ukryty sens.
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

To w takim razie pokaż mi słabszego rapera z którym Muggs zrobił całą płytę :dunno: Nawet Eto za którym nie przepadam dał z nim radę.
Akurat jak puszczam produkcje Muggsa to nie liczę na jakieś śmieszkowanie. Nie pasują do siebie po prostu.
Awatar użytkownika
many-s

Ta płyta jest inna niż pozostałe tegoroczne collabo Muggsa. Hologram nie jest spięty, stworzył fajną kreację poważnego śmieszka, swoim tęgim głosem kładzie wersy na te ciężkie bity. Jest tu luz jak u Action Bronsona i to mi się podoba i to wyróżnia Holograma.
ODPOWIEDZ