Nas - The Lost Tapes 2 (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Mider

Re: Nas - The Lost Tapes 2 (2019)

Post autor: Mider »

Bardzo dobry projekt, przynajmniej poziom wyżej niż NASIR, gdzie rzeczywiście Nas był rozczarowujący. Oprócz tego marnego Jarreu Of Rap wszystko mi pasuje i brzmi to całkiem spójnie. Propsy dla Swizza bo często psiocze i narzekam na typa, ale tutaj numery produkowane przez niego to klasa, Adult Film szczególnie.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Bardzo fajny album. Czuć, że niektóre kawałki są jeszcze z czasów Life is Good (a może nawet i starsze?), jednak zupełnie nie ma to przełożenia na odsłuch, bo ten jest bardzo przyjemny. Nasir był zbyt siermiężny, pomimo bitów Ye, ale tutaj jest lepiej. Akurat tak się złożyło, że przesłuchałem ostatnio całą dyskografię Nasa i ten album bardzo sympatycznie się wpasowuje w resztę (choć pierwszego Lost Tapes imo nie przebija). Długimi momentami Nas brzmi jakby był naprawdę głodny rapu. Moi faworyci to Vernon Family, War Against Love i Beautiful Life.
lysy pisze: ↑20 lip 2019, 12:08 już dawno oduczyłem się traktowania na serio tego, co raperzy pierdolą w tekstach i gdyby nie to, to chyba już dawno nie słuchałbym rapu, zwłaszcza czarnych
Spoiler
chociaż u nas wilku nawijał, że ziemia jest płaska, więc polski rap w końcu dogania usa
B.o.B też na swojej płycie z 2016 roku Elements rapował o tym, że ziemia jest płaska, światem kontrolują iluminaci itd. Sporo tych teorii spiskowych tam było. :D

A tak w ogóle to witam. Może ktoś mnie kojarzy z forum Rapgra (R.I.P.).
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 20 lut 2023, 19:41 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Pierwsza połowa płyty taka sobie. "Vernon Family" tylko na wielki plus, reszta taka meh, taki typowy nudzący Nas. Mam wrażenie, że średnio też wykorzystał bit RZA i w "Tanasii" też strasznie wkurza mnie refren. Druga część lepsza, "The Art of It" super banger i słychać energię w nawijce, co bardzo u niego lubię, "Queens Wolf" też fajna historia, bit Alchemista w "It Never Ends" robi swoje, no i "QueensBrigde Politics" na propsie, jakoś umknęło mi to, jaką siłę miała biografia Prodigy'ego, aż muszę przeczytać.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

klip z końca zeszłego miesiąca, więc mógłbym sobie wrzucanie darować, ale
przesłuchałem płytę dopiero dzisiaj i potrzebny mi pretekst, żeby powiedzieć, że poza openerem nudziłem się okrutnie
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Jest kilka słabszych kawałków, ale ogólnie ten projekt podoba mi się bardziej niż ostatnia płyta, czy "Nasir". Nas na bicie Araabmuzik to, to na co czekałem :eek: Tracki na bitach RZA trochę zawód, bo potencjał był ogromny. Kupiłem sobie ostatnio na promocji i jaram się, zwłaszcza kawałkami na bitach Swizz Beatz'a, Alchemist'a i Kanye'go. Nie jest to poziom pierwszych zaginionych taśm, ale i tak jest moc.
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

Yayo pisze: ↑22 wrz 2020, 23:20 Nas na bicie Araabmuzik
przecież pierwszy track jest na samplu, który wykorzystał arab, to nie jego bicior :)
Awatar użytkownika
Yayo

We wkładce jest napisane, że [Prod. by Swizz Beatz & araabMUZIK]
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

Spoiler
tu masz ten bicior.
no ciekawe.
Awatar użytkownika
Yayo

Jutro Ci wrzucę zdjęcie. Faktycznie wygląda to jakby Araabmuzik podsunął tylko sampel.

Dodano po 14 godzinach 59 minutach 21 sekundach:
Obiecana fota :)
Spoiler
Obrazek
ODPOWIEDZ