B-Real - Tell You Somethin (2021)
B-Real - Tell You Somethin (2021)
Bardzo ładna tracklista, szykuje się najlepsze solo B-Real'a. Nie spodziewałbym się kolaboracji chociażby z RIck Ross'em, a do tego Scott Storch który zajebiście wypadł na wyprodukowanej płytce dla Berner'a.
Re: B-Real - Tell You Somethin (2021)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 20:49 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: B-Real & Scott Storch - Let Me Tell Ya Somethin (TBA)
Rzeczywiście, zapomniałem. Pewnie dlatego, że tylko raz odpaliłem tamten album.
Re: B-Real & Scott Storch - Let Me Tell Ya Somethin (TBA)
Spoko tracklista, fajne featy. Chętnie znów posłucham Krayzie Bone'a czy Freewaya.
Spoiler
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 21:51 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: B-Real & Scott Storch - Let Me Tell Ya Somethin (2021)
Źle oceniałem jego występ na ostatnim Serial Killers. Może mam zarzuty do refrenów, ale najbardziej do bitów, które do niego nie pasują. No ale trudno. Jest, co wybrać, ale ogólnie na dwa razy i zapomnieć.
No ostatnie Serial Killers było raczej słabe, za to tutaj jest całkiem spoko. Kilku rzeczy się nie spodziewałem jak na przykład Migos flow w jednym z tracków, czy bitu ala grajmowego. Jaram się, super wypadły gościnki poza Tsu Surf. Ja tam będę wracał, najlepsze solo B-Reala tak jak przypuszczałem. Jeden z moich ulubionych mc już od czasów gimbazy, zawsze mam do niego słabość
Moje ulubione tracki to "Number 9" - tak powinny brzmieć wszystkie kolaboracje z Bernerem i byłby sztos, "Triple OG" też mnie porwało, Freeway świetna zwrotka... W sumie to nie ma tu dla mnie jakiś słabszych numerów, jedynie kilka refrenów mogłoby być lepszych. Może nie czołówka roku, ale podoba mi się bardzo. Scott Storch trochę w innym stylu niż zazwyczaj.
Bardzo spoko album, miłe zaskoczenie podobnie jak Nelly. Jest czego słuchać wreszcie w tym zalewie obecnego gówna (lepsze od Dondy)