Styles P - Time Is Money (2006)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Yayo

Styles P - Time Is Money (2006)

Post autor: Yayo »

Spoiler
Obrazek
1. G-Joint (featuring J-Hood)
2. Testify (featuring Talib Kweli)
3. How We Live (featuring Jadakiss)
4. Real Shit (featuring Gerald Levert)
5. Who Want a Problem (featuring Swizz Beatz, Jadakiss & Sheek Louch)
6. Favorite Drug (featuring Rashad)
7. Can You Believe It (featuring Akon)
8. Kick It Like That (featuring Jagged Edge)
9. I'm Black (featuring Marsha of Floetry)
10. Fire & Pain (featuring Sizzla)
11. Burn One Down (featuring Flipsyde)
12. Leave a Message
Spoiler
Czołówka wydawnictw spod szyldu The Lox i chyba najlepsza solówka Styles'a, mojego ulubionego zawodnika z D-Block. Jest tu numer który uważam za jego najlepszy czyli "How We Live" na produkcji Havoc'a, miazga :bowdown: . W ogóle bardzo zróżnicowana produkcja - od Lil Jon'a do Alchemist'a. Jest to bardziej mainstreamowy niż uliczny materiał, ale jest to mainstreamowy rap w dobrym stylu, podoba mi się bardziej niż obecne jego brzmienie. Niby jest na refrenie np. Akon, jednak nie zamierzam hejtować, bo dał dobry refren i pasują do siebie z Ghost'em. Dał najlepszy refren ze śpiewaków na tej płytce. Numer z Talib'em Kweli'm jak dla mnie drugi najlepszy kawałek na płycie. Ogólnie polecam się zapoznać jak ktoś nie miał do tej pory z solową twóczością Styles'a.
Awatar użytkownika
Parlae

Re: Styles P - Time Is Money (2006)

Post autor: Parlae »

Kiedyś byłem wielkim fanem Ghosta i słuchałem tego w kółko. Ale mimo wszystko bardziej lubię Super Gangster, Extraordinary Gentleman, jeszcze bardziej mainstreamowy materiał ale z takim sztosem jak All i Know is Pain we współpracy z Alchemistem.

Jeden z najchłodniejszych bitów jaki słyszałem. No i ten tekst. Moim zdaniem to tu pokazał pełnię swoich możliwości.
Awatar użytkownika
Yayo

Re: Styles P - Time Is Money (2006)

Post autor: Yayo »

Miałem nawet ten album na oryginale w sensie "Super Gangster, Extraordinary Gentleman", ale sprzedałem, bo potrzebowałem pilnie kapusty. :bag:
Za to "Time Is Money" mam na cd i winylu. Winyl okrojony bodajże o jeden kawałek, a cd wersje clean :bag: Nie ma zbyt dużej konkurencji wśród jego dyskografii ta płytka, chociaż potencjał jest cały czas i dlatego staram się sprawdzać jego poczynania na bieżąco.
ODPOWIEDZ