Pro Evolution Soccer

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Mateusz

Re: Pro Evolution Soccer

Post autor: Mateusz »

O, serio nie ma ludzi do grania w ten odpowiednik FUT?
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

PES 2021 lite dostępny za free, warto pobrać?
#freefromage

GVMBLER
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

@JVCORE Ściągniesz, zagrasz dwa spotkania i pomyślisz "kurde w sumie fajne, wolniejszy gameplay, trzeba trochę bardziej pomyśleć niż w fifie" po czym zaczniesz się wkurwiać, że to w sumie nudne, że ciężko znaleźć rywala, a te strzały wyglądają jakoś tak nienaturalnie i stwierdzisz że lepiej wrócić do ping pongowej zręcznościowej fify
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Mateusz pisze: 16 lis 2020, 12:33 O, serio nie ma ludzi do grania w ten odpowiednik FUT?
Co się dziwić jak w tym trybie nie ma co robić? Są tylko jakieś mecze rankingowe online, bez nagród jak w FUT i jakieś chujowe turnieje. Do tego po tygodniu grania na pół gwizdka masz skład z topowymi zawodnikami.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

odchodzą od nazwy PES
będzie normalnie e-football (bez numerowania i roczników, ludzie sugerują że będzie F2P z aktualizacjami)

jak zostanie master league to zajebioza, jak tylko online to zostaje przy pes 21
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

Horry pisze: 21 lip 2021, 9:58 e-football (bez numerowania i roczników, ludzie sugerują że będzie F2P z aktualizacjami)
to chyba najlepsza decyzja jaką mogli podjąć
instinkt pisze: 14 lip 2020, 19:44 czas najwyższy żeby zmienili model biznesowy
zamiast nazywać to jakąś wersją Lite o którą nikt nie daje jebania bo przeciętny gracz myśli że to demko offline z kilkoma drużynami mogliby w końcu puścić pełną f2p i poszukać monetyzacji modyfikując myClub (który w tym momencie po prostu wypada blado) czy dodając jakieś pierdoły
a najlepiej zrobić platformę w której będą regularnie aktualizowali składy i balansowali gameplay przez lata
gra z takim modelem to mógłby być prawdziwy "eFootball" z potencjałem esportowym i potencjalnie w dłuższej perspektywie hit
inaczej nie mają szans na nic - taka prawda
jbc to nie pracuje w Konami :lol:

pytanie jak to się ma opłacać
musieliby zajebać gruby rework tego ichniejszego FUTa jakkolwiek on się kurwa nazywa
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Przecież to tragiczna wiadomość, koniec symulacji gier piłkarskich. Oni zrobili darmowa grę, która będzie crossoverowa na każdą platformę, łącznie z telefonami, a zarabiać będą na mikropłatnościach. A PES 2021 z modami wyglądał świetnie, tak niewiele brakowało do idealnej gry...
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Lambaczi ma trochę racji. Wiadomo, że to co Konami robi może być bardziej opłacalne i konkurencyjne, ale koneserzy stracą jedyną symulację piłki nożnej na rynku. Smutne to :( W warunkach masowego free to play symulacja raczej ustąpi typowej zręcznościówce. A wystarczyłoby tylko zainwestować w licencje i rozwijać to tak jak szło. Od 2019 Pes był grywalnie wyraźnie na fali wzrostowej. Tylko licencji brakowało :D
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Wystarczy tylko popatrzeć na ten filmik, ja zainstalowałem to samo i odczucia z gry są przekozackie.

PES R.I.P [*]

A tutaj jak będzie prawdopodobnie wyglądała nowa gra eFootball...
Spoiler
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Cross play to bardzo dobra wiadomość, może poza tymi smartfonami.
Jednak ja też mam obawy, że rewolucja przyszła w złym momencie, bo ostatnie części były bardzo grywalne, ale obym się mylił. Może dostaniemy coś jeszcze poziom wyżej.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Zajebisty ten PES nowy będzie:
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Jeśli ktoś się jeszcze łudzi, to niech przestanie. To będzie mega gówno pod wyciągnięcie kasy.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

^ czyli to samo co ta fifa obesrana.

te filmiki z alfy wyglądają jak jakieś gówno na smartfony, jak tak będzie wyglądało 22 na pc to to osram i będę katował 21 z modami i full manual
interesuje mnie tylko master league, online nie odpalam nawet
Najważniejsze informacje o nowym eFootball:

- Free to Play,
- Crossplay (rozgrywka między platformami),
- Płatność za dostępność konkretnego trybu gry. Kupujesz to co Cię interesuje.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Horry pisze: 21 lip 2021, 13:47 te filmiki z alfy wyglądają jak jakieś gówno na smartfony, jak tak będzie wyglądało 22 na pc to to osram
No a jak ma inaczej wyglądać skoro ma być cross play next-geny/old-geny/PC/telefony? Po ptakach już, dla mnie to jest upadek PESa totalny.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Ej ale nie powielajcie fejk niusow: ten online test to byla gierka na smartfony a nie gierka ktora dostaniemy na konsole i pc. No i jbc ja tez nwm po kiego chuja oni w tym tescie dali mobilna wersje gry i tez bylem zawiedziony ale no to konami, chuj wie co im do glowy strzelilo.
Jezeli chodzi o zmiany to zobaczymy, ja dam szanse ale w oficjalnym trailerze nie ma nic o grze offline, na tej grafie gdzie widac co beda dawali tez nic i to mnie martwi, ale jak gra bedzie gratis to zawsze mozna sciagnac zeby zobaczyc jak to bedzie wygladac, najwyzej odinstaluje to w pizdu i elo :roll:

Dodano po 1 minucie 29 sekundach:
Chyba ze to ja mam zle info, nwm jak tak patrze to oficjalne kanaly milcza na ten temat i znowu chuj wie :what:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

bronek pisze: 21 lip 2021, 15:50 Ej ale nie powielajcie fejk niusow: ten online test to byla gierka na smartfony a nie gierka ktora dostaniemy na konsole i pc.
Ale jakie fejk newsy jak masz jak byk na grafice wyżej, oficjalnej i z dzisiaj, że będzie cross play też z telefonami.

No to co ty będziesz w inną grę grał na PC, a gość na telefonie co gra mecz przeciwko tobie w inną? To co było jako online test, to będzie pełna gra, zrobili ludzi w chuja i tyle.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Jak tak to zjebali konkretnie :bowdown: ale dalej nie moge w to uwiezyc ze zrobia taki ruch, przeciez na trailerach to wyglada inaczej z perspektywy graficznej, i tyle bylo tego pierdolenia ze niby robia next-genowa konkretna wersje dlatego odc2021 jest tylko podrasowanym lekko 2020
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Mam nadzieję, że z tymi smartfonami to chodzi o gre w chmurze.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

wiecie w założeniach brzmi to dobrze
wykonanie natomiast wyszło jak przy post Kojimowym MGSie :lol:
nerka

Post autor: nerka »

jakos musieli przyciegnac do siebie graczy, jak nie f2p to coz innego, wiele multimedialnych form idzie w kierunku bycia usluga
mario995 pisze: 21 lip 2021, 11:24 W warunkach masowego free to play symulacja raczej ustąpi typowej zręcznościówce.
zdziwie sie jak bedzie inaczej, jak probowalem wbic sie w pes online bedac srednim graczem fifa to dostawalem po 12:0 , musza zrobic nizszy prog wejscia zeby nie zniechecic poczatkujacych
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Tak oto PES 2021 dołączy do PES 6 i PES 13 jako kolejna odsłona patchowana przez najbliższe 15 lat, jako ta najbardziej grywalna w serii
ODPOWIEDZ