Tymek - Popularne (2021)
Re: Tymek - Popularne (13.08.2021) [Zapowiedź]
bedzie bardzo dobra plyta, wszystko w roznym klimacie i oryginalne jak na polskie standardy
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Bawi mnie ten teledysk z banalnego i błahego powodu, mianowicie jeden z jego uczestników odwołał swoją obecność na grillu i spotkaniu ze znajomymi u swojego rzekomo dobrego kolegi tylko po to, by na wideo u Tymona grzać dupę na kanapie

- Bryx Fenrir
Cała płyta już dostępna na Spotify i chyba też na Youtube.
Zabieram się zaraz za odsłuch.
Zabieram się zaraz za odsłuch.
No nawet spoko, do auta w sam raz i tyle. Jedynie wydaje mi się ze wokal jest dużo ciszej niż bit??? 
Po pierwszym odsłuchu jednak repeat value mniejsze niż Piacevole i zwłaszcza Vestige. Ale jest niebanalny i się spoko słucha.
Muzyczny popis i festiwal różnorodnych producentów, świetne aranżacje, melodie oraz wisienka na torcie w postaci oryginalności Tymka, bardzo udany i niesztampowy projekt.
@mefisto47 Fizyk brzmi poprawnie.
@mefisto47 Fizyk brzmi poprawnie.
Nie jestem jakimś fanem Tymka, ale trzeba mu oddać, że ma ucho do melodii, dobre podkłady i co by nie gadać to jest utalentowanym skurwielem z szerokim wachlarzem umiejętności.
Nie oceniam tego w kategorii rapu, bo to już dawno wyszło poza ramy.
Nie oceniam tego w kategorii rapu, bo to już dawno wyszło poza ramy.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Tak jak Klubowe mi nie siedziało tak Popularne nie będzie, czekam na coś na poziomie Piacevole
- MyEvenement
Tymka poznałem przy Piacevole, więc w chuj późno, bo brałem go przez pryzmat tych kawałków chujowo-hitowych po 200 mln (no może ten z Deysem był spoko), oraz odpychała i śmieszyła mnie jego ksywa TYMEK
W sumie śmieszy do dziś. A na początku to w ogóle myliłem go z typem
,
a to jeszcze kurwa inny pokemon o podobnej ksywie. Sprawdziłem piacevole przez moją lubę i mega sie zajarałem tym albumem, świeże, ciekawe i przede wszystkim inne od polskiego rapu który zalewa teraz dzieciaków z wszystkich stron. Katowałem tę płytę i dziwiłem się, że hype na niego opadł, bo to był mega fajny, acz przekombinowany projekt i wielu chyba nie podszedł.
popularne odpaliłem wczoraj, kolejne kombinacje i pojebane wariacje, ale mega mi się podoba, im dziwniejsze kawałki tym bardziej.
o co kurka tu z nim chodzi.
nic innego z jego twórczości nie słuchałem, bo boje sie ze im wcześniej tym gorzej i zjebie sobie odbiór jego muzyki
Spoiler

a to jeszcze kurwa inny pokemon o podobnej ksywie. Sprawdziłem piacevole przez moją lubę i mega sie zajarałem tym albumem, świeże, ciekawe i przede wszystkim inne od polskiego rapu który zalewa teraz dzieciaków z wszystkich stron. Katowałem tę płytę i dziwiłem się, że hype na niego opadł, bo to był mega fajny, acz przekombinowany projekt i wielu chyba nie podszedł.
popularne odpaliłem wczoraj, kolejne kombinacje i pojebane wariacje, ale mega mi się podoba, im dziwniejsze kawałki tym bardziej.
o co kurka tu z nim chodzi.
nic innego z jego twórczości nie słuchałem, bo boje sie ze im wcześniej tym gorzej i zjebie sobie odbiór jego muzyki
ja dalej nie kumam piacevole, popularne również nie. cóż, widocznie zawodnik nie dla mnie. wolę tymka jak na balladzie z magierą.
Ja tu gram, a ty Mateusz Borek
https://rateyourmusic.com/~kaemdeq
Zajebista płytka props
- MyEvenement
dobra, płyta przekatowana, bardzo fajna produkcja.
tekstowo średnio ale to chyba nie o to chodzi tutaj
tekstowo średnio ale to chyba nie o to chodzi tutaj
potwierdzam, dopiero dziś sprawdziłem ale super się tego słucha, nie klasyfikuje tego jako rap ofc
Ja tu gram, a ty Mateusz Borek
- afterlight
poziom nizej od piacevole, ale nie jest źle, spoko te jego eksperymentowanie ogolnie, np kawalek z 1988 wyszedl mocarny
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
zajebisty album
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
-
peterkurten
Również dołączam do propsow, chyba najlepsze co wyszło w do tej pory w tym roku.
- MalkoNTENT
Słuchałem do połowy i myślałem sobie bardzo spoczko, melodyjne fajnie się słucha. I tak z numeru na numer stwierdziłem dobra nie chce mi się już. Nie wiem co to znaczy.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem