Nipsey Hussle - Victory Lap (2018)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
crbn

Nipsey Hussle - Victory Lap (2018)

Post autor: crbn »

OKŁADKA
Obrazek
1. Victory Lap (feat. Stacy Barthe) [prod. Mike N Keys, Amaire Johnson & Sap]
2. Rap Niggas [prod. DJ Khalil, Larrance Dopson & Mike N Keys]
3. Last Time That I Checc'd (feat. YG) [prod. Kacey Khaliel, Brody Brown, Larrance Dopson & Mike N Keys]
4. Young Nigga (feat. Puff Daddy) [prod. Axl Folie, Ralo Stylez, Nipsey Hussle, Larrance Dopson & Mike N Keys]
5. Dedication (feat. Kendrick Lamar) [prod. Larrance Dopson, MyGuyMars, Mike N Keys, Ralo Stylez & Axl Folie]
6. Blue Laces 2 [prod. Mike N Keys, Mr. Lee & Larrance Dopson]
7. Hussle & Motivate [prod. DO Speaks, Street Symphony, Brody Brown, Larrance Dopson & Mike N Keys]
8. Status Symbol 3 (feat. Buddy) [prod. Mike N Keys]
9. Succa Proof (feat. Konshens & J. Black) [prod. Mike N Keys, Larrance Dopson & DJ Khalil]
10. Keyz 2 the City 2 (feat. TeeFlii) [prod. JustJosh Music Group, Resource, Mike N Keys, Jake One & Teddy Walton]
11. Grinding All My Life [prod. Murda Beatz]
12. Million While You Young (feat. The-Dream) [prod. Lamar "Mars" Edwards, G Koop, Jake One, Amaire Johnson & Mike N Keys]
13. Loaded Bases (feat. CeeLo Green) [prod. Jake One & Larrance Dopson]
14. Real Big (feat. Marsha Ambrosius) [prod. Lamar "Mars" Edwards, Larrance Dopson & Mike N Keys]
15. Double Up (feat. Belly & DOM KENNEDY) [Bonus Track] [prod. Teddy Walton, IAMNOBODI, Axl Folie, Larrance Dopson, Mike N Keys & Lamar "Mars" Edwards]
16. Right Hand 2 God (Bonus Track) [prod. MyGuyMars, Mike N Keys & Larrance Dopson]

https://itunes.apple.com/us/album/victo ... 1316706552
SPOTIFY
YOUTUBE
Temat poświęcony jednemu z najlepszych albumów poprzedniego roku. Nipsey tym oficjalnym debiutem przykuł uwagę nawet organizatorom Grammy's, którzy nominowali Victory Lap do płyty roku.

Przyznam szczerze, że jak rok temu wyszła, to przesłuchałem ją ze dwa razy i nic jakoś specjalnie nie przykuło mojej uwagi. Zawsze uważałem go za kogoś trochę z undergroundu i nie napawało mnie to optymizmem. A pierwszy raz go usłyszałem na FDT, gdzie wydał mi się po prostu gangusem próbującym robić rapy. Przykre, że tak wtedy o nim sądziłem. Jego śmierć wiele zmieniła. Wrzuciłem tę płytę i się z miejsca zakochałem. Co za moc. Jakim cudem rok temu tego nie zapętlałem, tylko dopiero teraz - nie wiem. Przekozacki styl, dużo west coastu, brak słabych momentów. Nie bez powodu zgarnął nominację. Tu jest wszystko, co powinien mieć album. Może i wydawał mi się gangusem, ale nawet produkcja zniewala czasem szczegółami. Dopiero po śmierci dowiedziałem się także, jak dobrą osobą był dla sąsiedztwa. Jak wiele zawdzięczają mu niektóre dzieciaki, bo otworzył dla nich muzeum. Był wielką postacią, zapraszam do sprawdzenia tego albumu. Wszystko to wydał samemu, więc wszelkie zyski pójdą dla jego rodziny. Należało mu się więcej szacunku za życia.
Obrazek
Awatar użytkownika

Re: Nipsey Hussle - Victory Lap (2018)

Post autor: #23 »

Szkoda że premiera jakoś mnie ominęła, a sprawdziłem przy tragicznej śmierci. Niektóre mixtejpy miałem sprawdzone w tym Crenshaw które katowałem, no i numery z jego udziałem gdzieś przewijały się po playlistach. Debiut bardzo dobry i szkoda, że nie będzie nam dane posłuchać nowych rzeczy. Mam nadzieję że ktoś wyda niepublikowane numery. Wielka strata dla hip-hopu, R.I.P.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

W "Million while you young" ładnie wyjaśnia o ce be w grze. Chyba mój ulubiony numer z płyty.
Awatar użytkownika
skała

Post autor: skała »

Z okazji tego tematu chciałem tylko powiedzieć, że jebać resellerskie śmiecie które wykupiły po śmierci Hussa praktycznie cały nakład winyli wystawiając go na ebay'u i discogsie z dziesięciokrotną przebitką, mam nadzieję, że Atlantic zachowa się jak trzeba i zrobi dotłok, bo bardzo chciałbym mieć ten album na wosku na półce
Awatar użytkownika
crbn

Atlantic to raczej nie ma tu nic do powiedzenia, bo Nipsey zachował 100% praw do swoich masterów. Więc najpierw jego rodzina by musiała wyrazić zgodę na ew. dotłok i pewnie zrobiliby to na własną rękę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hytry Wałek

Post autor: Hytry Wałek »

[mention]skała[/mention] ... może to Cię zainteresuje: https://preorder.pl/muzyka/zagraniczna/ ... aign-id=14
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 20 lut 2023, 17:42 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
MasterP

Post autor: MasterP »

"I own all the rights to all my raps, nigga
Can't no motherfucca tell me shit, nigga
We the No Limit of the West, nigga
Percy Miller at his best, nigga"

krótka piłka, gościu.
takiego westu chce się słuchać, obok "still brazy" jedna z najmocniejszych rzeczy jakie wyszła w ostatnich latach.
BOUT IT BOUT IT
daveyo

Post autor: daveyo »

Wleciała platynka za album
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Dzisiaj mija rok od jego śmierci. R.I.P.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
crbn

Niesamowite jest to, jak świetnie ta płyta brzmi. Wiadomo, że dwa lata od wydania to jest nic, ale należy dodać do tego kilka lat, kiedy cały krążek powstawał. Mam wrażenie, że za 10 lat dalej to wszystko będzie brzmiało świeżo. Szanuję Nipsey'a, że nie pospieszał się z wydaniem, choć w LA hype na album był ogromny i dopracował materiał.
Obrazek
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 15:21 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

crbn pisze: 31 mar 2020, 16:07 Niesamowite jest to, jak świetnie ta płyta brzmi. Wiadomo, że dwa lata od wydania to jest nic, ale należy dodać do tego kilka lat, kiedy cały krążek powstawał. Mam wrażenie, że za 10 lat dalej to wszystko będzie brzmiało świeżo. Szanuję Nipsey'a, że nie pospieszał się z wydaniem, choć w LA hype na album był ogromny i dopracował materiał.
Sama prawda.
Wróciłem sobie dzisiaj i jezu, jakie to jest dobre. Jak duży on miał potencjał. Spokojnie mógłby nam dać jakiegoś klasyka. Mega szkoda. :cry:

Teraz sobie słucham mojego ulubionego mixtape'u od niego (Bullets Aint Got No Name 3) i też nadal świetnie brzmi. The Hustle Way i Could Never Lose - sztosy.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
jesse7

Post autor: jesse7 »

Do którego numeru z ostatniego albumu Nip'a najczęściej wracacie? Dla mnie osobiście chyba najbardziej utkwiło w pamięci Right Hand 2 God. :bowdown: Rap Niggas, Grinding All My Life, mistrzostwo świata. :bowdown:
Awatar użytkownika
Parlae

Rap Niggas jest na mojej dziennej playliście. Także prawie codziennie słyszę ten mocarny kawałek.

Awatar użytkownika
MyEvenement

Post autor: MyEvenement »

kocham tą płyte, nie mam ulubienca. granding all my life, rap niggaz, last time that i checc, keyz to the city. kuuuurwa przeca to takie wałki :bowdown:
Awatar użytkownika
jesse7

Pominąłem rocznicę śmierci Nip'a ale wracam do ostatniego albumu. Arcydzieło to jest, serio. Kocham to gówno mocno. :bowdown:
Awatar użytkownika
Parlae

Too many chains, need another chest
Playin' no games if it wasn't chess
Cut from that cloth that you couldn't stretch
Cut from that circle you couldn't test
Heavily pressured and under stressed
Even though niggas ain't show up, it was a mess

Hussle & Motivate :bowdown:

Awatar użytkownika
Raptowny

Post autor: Raptowny »

Parlae pisze: 24 kwie 2022, 14:50 Too many chains, need another chest
Zbyt dużo _____, potrzebuje kolejnego ____
Parlae pisze: 24 kwie 2022, 14:50 Playin' no games if it wasn't chess
Nie zgrywam się, jeśli to nie szachy
Parlae pisze: 24 kwie 2022, 14:50 Cut from that cloth that you couldn't stretch
Ucięte z ___, którego nie mogłeś rozciągnąć
Parlae pisze: 24 kwie 2022, 14:50 Cut from that circle you couldn't test
Ucięte z okręgu, którego nie mogłeś sprawdzić
Parlae pisze: 24 kwie 2022, 14:50 Heavily pressured and under stressed
Ciężko _____, oraz pod wpływem stresu
Parlae pisze: 24 kwie 2022, 14:50 Even though niggas ain't show up, it was a mess
Nawet / Zatem / Więc ziomki ____, to był bałagan
Awatar użytkownika
jesse7

Dziś mija 5 lat od jego śmierci. Piękny jest to album. Rest in Peace Nip. :bowdown:
ODPOWIEDZ