Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Czy Widzew spadnie z ligi?

Owszem
12
52%
A skądże znowu
11
48%

Liczba głosów: 23

wst

Re: Ekstraklasa

Post autor: wst »

FruitOffTheWall pisze: 19 lut 2021, 15:11 jakub arak przechodzi testy medyczne w rakowie panowie zapowiada sie transfer roku
Była u nas zrzutka.pl na dopłacenie Rakowowi za ten transfer, dzięki Bogu wzięli.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

sądzę, że u Papszuna się odnajdzie, ale jakoś bardzo wysoko nie podskoczy

wrócił temat TURBOGROSIKA do Legii. źródło wiarygodne, bo polsat sport, z którym otoczenie Kamila jest zaprzyjaźnione, ale ja raczej spodziewam się gierki na podbicie oferty od Pogonii na przykład. @MalinowyJogurt myślisz, że u was jest jeszcze zainteresowanie po przyjściu Kurzawy, czy odpuszczony temat?
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Pogoń w tym momencie napewno nie stać na Grodzickiego. Legii zresztą pewnie też.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

grosik w pogonii to jest temat odpuszczony od poczatku gadki o tym ze grosik zawita do szczecina. Jeżeli chodzi o legie to daje 30% szans ze on tam przyjdzie mioduski musiałby być krejzolem żeby po letnich transferach gdzie poszło w chuj hajsu teraz nagle wytrzasnąć grosika który będzie chciał więcej kwitu niż jędza

stawiam ze kamilos nigdzie nie pójdzie ewentualnie jakaś turcja siądzie bo gość patrzy w przyszłość niekoniecznie kadrową. W wba ma fajny kontrakt a chłop przejebał trochę siana w kasynach i teraz jednym z priorytetów jest to żeby hajs sie zgadzał bo długo to on nie pogra

ale życzę legii takiego grosika bo to z miejsca jest transfer który przyciągnie ludzi przed ekrany telewizji czy komputerów ( przyciągnął by na stadiony bankowo fakt to jest ale no...)

stawiam ze grosik do szczecina to wróci za jakies 2-3 sezony mejbi pokopać na ostatni swoj sezon o ile nie skusi sie na jakieś emiraty
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

stranger pisze: 21 lut 2021, 17:56 Pogoń w tym momencie napewno nie stać na Grodzickiego. Legii zresztą pewnie też.
Prezes mógłby się szarpnąć, akurat Pogoń finansowo to klub bardzo zdrowy i jak jestem wobec Pogoni bardzo krytyczny tak tutaj śmiało mogę pochwalić klub, szczególnie że Kurzawa nie jest jakimś drogim grajkiem i będzie zarabiał średnia drużynową z tego co słyszałem. Temat Grosika ponoć powrócił, ale bez jakiegoś ciśnienia, jak nie będzie chciał to nie przyjdzie. Przypominam, że Cibicki nie otrzymuje teraz wypłaty jak jest zawieszony przez Fifa a miał najwyższy lub jeden z najwyższych kontraktów w drużynie.

Ja osobiście w Grosika u nas nie wierzę, chociaż ci co są bliżej klubu mówią, że jakieś rozmowy znowu są, więc może jednak.

Z resztą ciekawi mnie czemu tyłu kibiców mysli, że Pogoń to biedny klub, przecież naprawdę finanse u nas są na naprawdę bardzo dobrym poziomie.
Awatar użytkownika
stranger

Brak strategicznego sponsora a mianowicie Grupa Azoty.
A co do Grosika to zwyczajnie musiałby to być kontrakt wyższy niż Jędrzejczyka a na taki obecnie w Polsce nie stać nikogo(może Lecha xd z pieniędzy za Modera)
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Przecież za ogladanie naszej kochanej ligi powinni dawać dodatek za szkodliwe oraz doplacac do walki z alkoholizmem bo na trzezwo ni chuja sie nie da .....

ŚLĄSKU GRAĆ KURWA MAĆ.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
joey

stranger pisze: 21 lut 2021, 18:30 A co do Grosika to zwyczajnie musiałby to być kontrakt wyższy niż Jędrzejczyka a na taki obecnie w Polsce nie stać nikogo(może Lecha xd z pieniędzy za Modera)
ja bym chyba postawił tezę, że te wymagania bardzo stopniały od początku roku. w obozie Grosika musi być sroga desperacja, bo z końcem lutego właściwie zamkną mu się opcje transferowe, a przecież za pasem euro, na które pewnie chciałby pojechać i to już jest ten moment, w którym wypadałoby mu wziąć jakiś solidny paycut, żeby powalczyć. inna sprawa, że nawet jeśli zszedłby ze swoich zarobków dość mocno, to przepaść między nim, a takim Jędzą jest ogromna i nawet zejście do jego poziomu płacowego to ogromne poświęcenie. inna sprawa, że ja nie sądzę, żeby Legia akurat dla niego miała stworzyć komin płacowy i sądzę, że jeśli miałby się pojawić przy Łazienkowskiej, to naprawdę po promocji, co imo wzmacnia pozycję takiej Pogoni, która pewnie może na dzień dzisiejszy zaproponować więcej siana.

tymczasem sympatyczny Puszka:

:bag:
MalinowyJogurt

Na pewno i nam i wam bardziej by na tym transferze zależało jakby były otwarte stadiony, bo marketingowo na pewno in plus.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Spoiler
no no ciekawe, za 500tys jurkow ma do nas przyjść

A co do grosika to jeżeli ma do nas przyjść to kontrakt na dwa lata, minimum 1,5 roku. Inaczej nie ma sensu brać typa, który pogra do końca sezonu.
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Inna kwestia, że przy tym ustawieniu z wahadłowymi, a bez skrzydłowych to gdzie ten Grosicki miałby grać? Tzn no ja wiem, że typ przerasta piłkarzy Legii i można pod niego zmienić system, ale też nie po to trenują żeby wszystko zaraz rozwalać. No a na wahadle go nie widzę, w tej dwójce '10' [Kapustka, Luqi] za Pekhartem? No nie wiem, imo nie przyjdzie.
Awatar użytkownika
stranger

Może wariant z Grosikiem jako tym najbardziej wysuniętym zamiast Pekharta? Przy tak ofensywnych i dynamicznych dyszkach to mogłoby fajnie wyglądać (polski Liverpool). Oczywiście skończy się na Rosji albo ciepłej angielskiej trybunie.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

joey pisze: 21 lut 2021, 20:09 tymczasem sympatyczny Puszka:

:bag:
No, chłop wygrał pierwszy od dawna mecz w bólach, widać, że w nim siedziało :dunno:

A co do meritum i sytuacji sympatycznego Turbo - nie zdziwię się, jeśli Grosicki znowu przekombinuje i skończy na pustej wiośnie w WBA, latem jako wolny zawodnik z Premier League będzie mógł sobie przebierać w ofertach, a i schodzić z pensji nie będzie musiał jakoś szczególnie c'nie. Niemniej jednak chętnie bym chłopa w ekstraklasie zobaczył: dodałby kolorytu i podwyższyłby poziom, a do tego stanowiłby sygnał wjeżdżający na ambicję włodarzom innych klubów, że można.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

#MusiszWarto!

#ZielonyPOznań
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

no chcialbym zeby warta pykła lecha ale stawiam ze leszek dzis z 2:0 wygra
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
mql
Moderator

najlepiej dla Lecha byłoby przepierdolić, może Żuraw odejdzie
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Szanowny Lech mógł przepierdolić tydzien temu niestety stwierdził że to zły termin na takie zachowanie :(
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
joey

te płótna na mieście trochę przeczą tym szlachetnym hasłom o przyjaznych derbach w Poznaniu btw, jak dla mnie kolejny kamyczek do ogródka Rząsy
MalinowyJogurt

W Poznańskim klimacie się nie obracam, ale facet kuzynki jest aktywnym kibicem kolejorza i jak kiedyś go pytałem o Wartę, to mówił, że jest neutralnie, bo tam jest piknik i paru zajawkowiczów, ale jak zaczną ściągać kibiców na swoją stronę i będą zbyt aktywni to szybko zostaną ukróceni, ile w tym prawdy nie wiem. @mql ?
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Trochę tak jest. Stosunki są pozytywne w szerszej perspektywie, zarówno wśród ludzi jak i na ulicach (jest parę skreślonych warciańskich W, ale mam wygląda to groteskowo i tbh nic za tym nigdy nie szło). Do tego, w Warcie ludzi kibicowsko zaangażowanych jest max kilkudziesięciu (jakieś tam flagi mają, przyśpiewki, ale raczej klimat małomiasteczkowy), poza tym faktycznie armia piknikowa i to raczej o wysokiej średniej wieku.

Chyba wszyscy zdają sobie sprawę, że najlepiej zachować status quo - zwłaszcza fanatyczni Warciarze. O ile wśród ludzi panuje może przekonanie, że Lech King Warta Queen, a na trybunach grono kibiców Warty to w ogromnej mierze ekipa, która kibicuje także Lechowi - to wiadomo jak jest - jak zaczną wirażkować i "ściągać kibiców na swoją stronę i będą zbyt aktywni, to szybko zostaną ukróceni". Obecna sytuacja zapewne nie pasuje co bardziej zaangażowanym kibicom warty, ale ich po pierwsze jest malutko, a po drugie - nie mają żadnych argumentów ku jej zmianie. Ludzie spoza kumaterii mają to raczej gdzieś, nikomu to dotąd nigdy nie przeszkadzało.

E: no kurwa nie idzie się tego Żurawia pozbyć
ODPOWIEDZ