Po singlu "Po prostu muszę być kimś" słuchacze byli nie zadowoleni a Enson tłumaczył się lekko, że kolejny singiel już będzie bardziej w jego stylu. Nie mogę znaleźć tego w internecie na ten moment.
Enson - Kan Wa Kan (2017)
Re: Enson - Kan Wa Kan (2017)
Enson to w ogóle gość co serio miał jedne z najlepszych linijek w polskim rapie i nie ma w ogóle gadać o czym. Szkoda tylko że nie umiał rapowac i nie miał w ogóle charyzmy. Taki lamus w tłustych włosach co coś tam se sepleni.
Szkoda.
Szkoda.
Ja mam mieszane uczucia. Lubiłem go jak wydawał tę płytę, ale z obecnej perspektywy to jest poziom jakiegoś kurwa Bobera, no fajne to jest na jeden raz, ale na dłuższą metę nie da się tym jarać dla przyjemności.
ja tak z sentymentem mimo wszystko patrzę na niego, ale dziś nie umiałbym się pewnie i tak jarać, bo wyrosłem z takiego rapu
pamiętam, że ora et labora było fajne
pamiętam, że ora et labora było fajne
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
- afterlight
zwrota laika z niedoscignienie jeszcze wysoki punkt plyty, w sumie kawalek faraon tez jest ok no ale tak jak zostalo juz tu powiedziane spozniona ta plyta kilka lat
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
wróciłem sobie ostatnio ogólnie do twórczości Ensona, bo warto go sprawdzać od początku, od początku miał świetne, bystre teksty, z czasem było czasem lepiej, czasem na podobnym poziomie.
w każdym razie szkoda, że Eno jest ogólnie tak mocno niedoceniony, tekstowo to jest imo ścisłe top 5 w Polsce, co chwilę słyszymy jakieś zajebiste pancze, czy rozkminione wersy z metaforami etc., Litery Jutra, Osiem kroków dalej i Kan Wa Kan zna garstka osób, a bardzo szkoda, Enson za świetne, stylowe teksty zawsze w pamięci
w każdym razie szkoda, że Eno jest ogólnie tak mocno niedoceniony, tekstowo to jest imo ścisłe top 5 w Polsce, co chwilę słyszymy jakieś zajebiste pancze, czy rozkminione wersy z metaforami etc., Litery Jutra, Osiem kroków dalej i Kan Wa Kan zna garstka osób, a bardzo szkoda, Enson za świetne, stylowe teksty zawsze w pamięci
https://www.last.fm/pl/user/pawlikwrk
""jebać opio", bo tak powiedział mi Zioło
miało być wesoło, a tu skręty i zamknięte koło"
""jebać opio", bo tak powiedział mi Zioło
miało być wesoło, a tu skręty i zamknięte koło"
Enson dobra morda, myślę, że w dużej mierze nie zrobił większej kariery bo nie miał na to parcia. I dobrze kurwa, sukces zepsuł wielu raperów.
Ale mógłby cokolwiek ponagrywać, jakieś luźne traczki a'la Jimson ostatnio i byłbym kontent.
Ale mógłby cokolwiek ponagrywać, jakieś luźne traczki a'la Jimson ostatnio i byłbym kontent.
Nigdy nie byłem raperem, który tutaj wpadł na karierę
Idolem dla ciebie
Ja gonię marzenie jak mogę najlepiej
I powiem na mecie minęła połowa dekady
Ja wydaję płytę
Do tego to robię dla siebie
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
Przeglądam sobie muzykę na komputerze i trafiłem na coś takiego. Po latach nadal większość tekstów na pamięć i dosyć przyjemnie się tego słucha biorąc uwagę, że to mix bez ładu bez składu. Nie znalazłem w necie to wrzuciłem, mam nadzieję, że niekogo tym nie uraziłem, a paru koneserów może się ucieszy. https://soundcloud.com/user-93707585/en ... rotek-2012
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem