1. Monster
2. My Niggas (feat. SD)
3. Sosa
4. Winnin (feat. King Louie)
5. I Don't Like (feat. Lil Reese)
6. True Religion Fein (feat. Yale Lucciani)
7. Designer
8. I Dont Know Dem
9. Everyday
10. Trust None (feat. Johnny Maycash)
11. Save That Shit
12. 3Hunna (Remix) [feat. Soulja Boy]
Grudzień 2011, 16 letni Sosa zyskujący coraz większą popularność wśród młodzieży w Chicago zostaje złapany na gorącym uczynku podczas strzelania do murzynów z samochodu. Zawinięty przez policje zostaje skazany tylko na 2 miesięczny areszt domowy, 4 miesiące póżniej wydaje mixtape który zmienia oblicze muzyki, tej muzyki.
I w sumie chciałbym napisać coś więcej, ale nie dam rady, jestem jebanym psychofanem, nie ma tygodnia w którym w furze nie napierdalałbym któregoś z bangerków na full
Mistrzowski mixtape, na jakim materiale jeszcze można usłyszeć Chief Keefa w takim agresywnym stylu? Próbowałem pierwszego legala no i bez podjazdu do tej płytki, przede wszystkim nie ma tu autotune'a za którym niezbyt przepadam... Young Chop rozjebał tu produkcjami, praktycznie same bangery.
gawi pisze: ↑14 lut 2021, 8:02
Wydaje mi się, że dwójka to zupełnie inna stylistyka niż jedynka
Yessir, ale Keef również jest agresywny na tym materiale a o to chyba koledze @Yayo chodziło, plus nie lubi tjuna a tam jest go malutko w porównaniu do innych materiałów.
keef jest w tej swojej powiedzmy ignorancji w chuj alternatywny i ta "pato-eksperymentalna alternatywa" którą chyba tylko on sam w takim stylu umie robić jest o wiele bardziej przekonująca i przebojowa niż jakieś injury reserve czy tryhardy z 100 gecs, w sumie to truizm ale bftd2 to chyba najbardziej osobliwy album trapowy jaki wyszedł
Drugą część tego mikstejpu znałem wcześniej, wróciłem i nie do końca o to mi chodziło... Chodzi mi głównie o brzmienie i te przejebane bity w stylu Young Chop'a. Sam Keef chyba cały czas nagrywa w takim lekko agresywnym stylu, chyba, że śpiewa na autotunie. Potem sprawdzę to "Bang".
sebring pisze: ↑14 lut 2021, 13:02
keef jest w tej swojej powiedzmy ignorancji w chuj alternatywny i ta "pato-eksperymentalna alternatywa" którą chyba tylko on sam w takim stylu umie robić jest o wiele bardziej przekonująca i przebojowa niż jakieś injury reserve czy tryhardy z 100 gecs, w sumie to truizm ale bftd2 to chyba najbardziej osobliwy album trapowy jaki wyszedł
bardzo szanuje tą opinie, powtarzam to od bardzo dawna ale widzę że coraz więcej ludzi łapie to po czasie
a co do polecanka agresywnego sosy to mogę podrzucić finally rich the mixtape, boot zrobiony przeze mnie z traków z okresu pre Finally Rich kiedy ten album miał wychodzić jako mixtape, czyli jeszcze mało autotuna i dużo young chopa i post lex lugerowskich biciw. Do tego polecam tracki sosy z more than music dja kenna i bang 1 jak kolega whtn pisał, tam sosa jest raw, młody i zły
od siebie dorzuce jeszcze look at me fbg ducka, war zone czy no lackin lil mistera, welcome to puerto rico od p rico, fresh prince of o block od prince dre, pierwsze tejpy rico recklezz czy rzeczy od rondo9