Najgorszy raper

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Najgorszy z najgorszych to:

Czas głosowania minął 28 sie 2019, 16:19

Tomb
1
2%
Filipek
10
17%
Edzio
11
19%
Kartky
6
10%
W.E.N.A.
1
2%
TPS
2
3%
Eripe
3
5%
Żurom
22
38%
Kali
1
2%
Bosski Roman
1
2%

Liczba głosów: 58

taka

Re: Najgorszy raper

Post autor: taka »

Jose pisze: 29 cze 2019, 11:58 Szczególnie że u Peerzeta to często było w stylu

Pierwszy wers jest o niczym, a ty skumaj, sprawdź to
Drugi ma być zadziorny jak przy szmulach alfons
Ale pierdolenie. Hipocentrum podziemny klasyk a Peerzet nagrał więcej dobrych płyt niż jakieś jangi, maliki i inne twory napisali dobrych zwrotek. Jak można mówić, że taki Eripe czy PRZ to przerost formy nad treścią, jak tam właśnie treści gra pierwsze skrzypce. Coś takiego to można zarzucić, ale jakimś młodym niuskulowcom z super klipami ale kupą gówna w tekście.

A co do tematu to wymieniane Ostrego, Weny czy Palucha w kontekście najgorszego rapera to jakiś żart. Zamiast postować takie rzeczy polecam pierdolinąć barana w ściane.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

KillerCroc pisze: 30 cze 2019, 23:02 Postanawia Umrzeć 4 miejsce w Slizgerach, Bonsoul 1 miejsce,
w zeszłym roku Bonson wygrał obie kategorie w ślizgerach (za Postanawia Umrzeć, a nie Bonsoula)
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

taka pisze: 01 lip 2019, 10:50 Jak można mówić, że taki Eripe czy PRZ to przerost formy nad treścią, jak tam właśnie treści gra pierwsze skrzypce.
Normalnie, są arcyhujowi, a ich cała mityczna technika polega na napierdoleniu jak najwiekszej ilosci rymow. A tresci to nie wiem jakie, kurwa, niesie Eripe z jego kipiącą sfrustrowanym typkiem, morderczą nawijką o rozpierdalaniu całego świata, zajebiście groteskowe. A przy Perzecie i tak wychodzi lepiej, bo ten drugi to jest po prostu nudny
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Jak ktos gada ze peerzet na vus a vis czy o. o. g. Nie ma tresci to niech sie jebnie w ten pusty leb
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
taka

Post autor: taka »

Jasek pisze: 01 lip 2019, 15:53
taka pisze: 01 lip 2019, 10:50 Jak można mówić, że taki Eripe czy PRZ to przerost formy nad treścią, jak tam właśnie treści gra pierwsze skrzypce.
Normalnie, są arcyhujowi, a ich cała mityczna technika polega na napierdoleniu jak najwiekszej ilosci rymow. A tresci to nie wiem jakie, kurwa, niesie Eripe z jego kipiącą sfrustrowanym typkiem, morderczą nawijką o rozpierdalaniu całego świata, zajebiście groteskowe. A przy Perzecie i tak wychodzi lepiej, bo ten drugi to jest po prostu nudny
Co wy macie z tą frustracją, było to wyjaśniane już tyle razy a tu ciągle ktoś o tym pierdoli xD Można mówić, że Eripe ma słabe flow, marne refreny ale nie można mu zarzucić chujowych i prostych tekstów, wystarczy sobie przejrzeć geniusa. Jeżeli twój idol nie potrafi złożyć podwójnego to nie zarzucaj komuś, kto to potrafi, że jest chujowym raperem.

Tak samo co z Solarem dałeś, że nie napisał dobrej linijki w karierze :rotfl: Słuchałeś kiedykolwiek jakiś mixtape od niego czy poznawanie jego twórczości skończyła się na przesłuchaniu dwóch numerów z klubu 27?
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Proszę dodać rapera Radoskór do ankiety
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
mbunt

Post autor: mbunt »

Teksty Eripe dla mnie sa proste i do tego co gorsza prostackie, ani w tym ciekawych przemyslen ani ciekawych gierek slownych
Ale jakbym w zyciu przeczytal tylko podrecznik w gimnazjum to by mi to imponowalo
Do tego tzw. przekaz to nic ciekawego, z tekstow wychodzi sfrustrowany napinacz ktory sam sabotuje kazdy swoj plan, nie potrafi robic ciekawych i roznorodnych numerow, 95% to taka sama tresc i forma
I tak mimo to nie zasluguje na tytul najgorszego
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
lysy

Post autor: lysy »

taka pisze: 01 lip 2019, 17:39 Można mówić, że Eripe ma słabe flow, marne refreny ale nie można mu zarzucić chujowych i prostych tekstów
taka pisze: 01 lip 2019, 10:50 Zamiast postować takie rzeczy polecam pierdolinąć barana w ściane.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

taka pisze: 01 lip 2019, 17:39 Jeżeli twój idol nie potrafi złożyć podwójnego to nie zarzucaj komuś, kto to potrafi, że jest chujowym raperem
Przecież wielokrotne takiego Tako Hemingeja są o wiele lepsze jakościowo od tych wielokrotnych Eripa, to się po prostu czuje, man, u Tako nie brzmią one jak wymuszone. Podobnie mam z Wankejem, zawsze czapki z głów jak słucham klasycznych Dinali i jaram się jak Wankej zajebiście potrafił się bawić formą wielokrotnych, to jest moim zdaniem to co łączy go z Tako, a czego większość "technicznych" raperów pokroju eripe nie kuma. Tu chodzi o wyczucie smaku i wykorzystywanie wielokrotnych jako narzędzia w odrębie warsztatu, a nie celu samego w sobie. Taka moja opinia, yo
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Jasek

[mention]taka[/mention] ty wyszedles z gimnazjum cz co, ze ci kurwa rip imponuje?

Posluchaj sobie chociaz Kidda czy Cruza, jesli chcesz by to nioslo jakakolwiek tresc, a jebana technika nie konczy sie na podwojnych, ktore wyglada groteskowo w huj, ogarnij jak sklada Wankz, Jimson czy Afrojax i jak po tym spropsujesz ripa to ewidentnie cos jest nie tak
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Jak wygrzebiesz dinozaurów którzy mają szacun na forumku to nie sprawi że twoja opinia stanie się bardziej wartościowa. Eripe to jeden z najlepszy (wg mnie najlepszy) one linerowiec i jak ktoś jara się takimi pojedynczymi celnymi punchami to to jest raper jak najbardziej dla niego. Do tego jest bardzo spójnym ideowo kolesiem i to po prostu przyciąga bo ja wiem że to co mówi ma przemyślane, a nie że rzuca jakiś wers bo akurat fajnie brzmi.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Aka M

Post autor: Aka M »

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 03 paź 2020, 4:42 przez Aka M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

eripe to jest dla mnie definicja chujowego tekściarza, w życiu nie słyszałem od niego dobrej linijki, dodatkową żenadą jest to, że jego teksty mają być mądre i skomplikowane, a tak naprawdę są debilne i gimbusiarskie

wgl pisanie, że jakiekolwiek podwójne są lepsze niż jakiekolwiek pojedyncze to kompletne niezrozumienie rapu, muzyki, sztuki, to jakbyś powiedział, że eminem najlepszy, bo nawinął 800 milionów słów na sekundę, who cares

weźcie też pod uwagę, że u raperów, którzy są najlepsi w wielokrotnych (wankz, bonson, taco, sentino) nigdy nie jest to ich jedyna zaleta, o której trzeba pierdolić 10 stron żeby obronić łaka, tylko jest to składowa dobrze brzmiącej całości i jeden z elementów dobrego mc
Ostatnio zmieniony 01 lip 2019, 19:16 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
Moltisanti

Ja akurat nic na temat wielokrotnych nie pisałem, ale jak nie słyszałeś żadnej dobrej linijki od eripe to albo mało słuchałeś albo masz inną definicję dobrej linijki ode mnie
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Zgoda z postem alexa, niestety zarówno samemu Eripe jak i jego słuchaczom (nie piję tutaj do nikogo konkretnie na forum, bo nie śledziłem tematu i nie wiem który z was go broni nawet, a który nie, raczej chodzi mi o to co widzę na facebooku) ciężko byłoby to wytłumaczyć na tych zasadach, bo osoby lubujące się w tego typu rapie (technika, wielokrotne, wkurwienie na cały świat) nie postrzegają go raczej jako pełnoprawnej muzyki, mimo kurwienia na gwiazdy popu i narzekanie na brak popularności. Dla nich to coś w rodzaju walki z wspomnianą resztą świata, zjadanie MCs na tracku i rzucanie fikuśnych panczlajnów w wyimaginowane kurwy dla samego ich rzucania, taki sport. Mogło imponować, teraz [s]śmieszy[/s] od biedy też komuś może, ale zdecydowanie będę optował za wersją, że osobników tego typu nie powinno się nawet uwzględniać w ewentualnych dyskusjach najlepszy raper/najlepszy tekściarz, bo czym innym jest być all-around gościem sprawdzającym się pod kątem faktycznej muzyki i albumu jako dzieła, a czym innym zapierdolenie trzech płyt zwrotkami, w których wersy pozamieniane miejscami w sumie dużo by nie zmieniły, bo to zwyczajnie jebany notatnik na panczlajny o kulkach analnych.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Moltisanti

SWN pisze: 01 lip 2019, 19:20 zdecydowanie będę optował za wersją, że osobników tego typu nie powinno się nawet uwzględniać w ewentualnych dyskusjach najlepszy raper/najlepszy tekściarz
O ja pierdole, serio :bag: Widzę że historia zatacza koło i tak jak oldschoolowcy odbierali prawo do robenia muzyczki niuskulom, tak teraz jest na odwrót. W gruncie rzeczy jesteś takim samym betonem jak te truskule sprzed paru lat.
Awatar użytkownika
Jasek

mnie sie wydaje, ze osoby, ktore propsuja eripe po prostu maja gowno wspolnego z kultura tekstu i wtedy, oczywiscie, moze to imponowac, ale nie bez powodu w poezji nie uswiadczysz prawie w ogole czegos takiego jak rymy parokrotne i to bynajmniej nie dlatego, ze nie potrafia
Awatar użytkownika
Moltisanti

Kurwa chłopie, już powołałeś się na forumkowych bożków, teraz wpierdalasz poezję, czego się jeszcze chwycisz żeby przekonać nas że twoje zdanie jest więcej warte niż na prawdę jest. Sztuka ma to do siebie że każdy może ją odbierać na swój sposób i tylko ktoś wyjątkowo zakompleksiony potrzebuje się utwierdzać w przekonaniu że jego odbiór muzyki jest bardziej wyrafinowany.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Jak już wiesz czy jestem niuskulem czy truskulem, to jeszcze oceń mi z magicznej kuli poglądy polityczne i ulubionego piłkarza.

Nie odbieram nikomu prawa do robienia 'muzyczki', a mój brak pozwolenia jest jedynie skrótem myślowym obejmującym wstrzymywanie się od zrównywania czystych panczlajnerów (bo niczym innym Eripe którego ja słuchałem mnie nie oczarował, chyba że się to zmieniło i mnie naprostujesz) z raperami opierającymi płyty na szerszym wachlarzu tematów i nieco bardziej sprawdzonymi w boju. Dla mnie słowo dobry tekściarz jest zarezerwowane dla osób potrafiących się poruszać po nieco szerszym spektrum, niż walka ze swoim wiecznym wkurwieniem i skakanie do beefów, potrafiących złożyć jakiś dłuższy projekt na konkretny temat, aniżeli po prostu tak jak powiedziałem - notes z panczlajnami. Nie będę ganiał za Patokalipsą krzycząc, że trzeba wypełnić podanie o bycie hip-hopowcem, to był taki dowcip, nie bój się.

Eripe nie ma w sobie nic, na podstawie czego mógłbym go w ogóle brać pod uwagę w kategorii najlepszego rapera, ponieważ tego traktuje jednakowo jak każdego innego muzyka - ma mi się podobać sposób w jaki rapuje, ma być względnie melodyczny i przede wszystkim ciekawy, a Eripe jest zwyczajnie odwrotnością tych cech i jakkolwiek nie lubię tego określenia, bo brzmi bardzo nadęto i ważniacko, ale nie umiem tego inaczej ubrać w słowa - wyrosłem z takiego rapu.

Zdania o byciu betonem nie będę jakoś szerzej komentował, bo równie dobrze mógłbym ci podlinkować dyskusje na starym slizgu, gdzie ja i kilka innych osób było ganiane po temacie Bedoesa czy Żabsona jako na siłę alternatywni i nowocześni, a posiadanie otwartej głowy było ironiczną obelgą. Od zawsze mówiłem, że da się godzić jednoczesne słuchanie Młodego Borka ze wzruszaniem do Dinali, sam taki jestem i nie wiem co ma to do dyskusji o Eripe.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Moltisanti pisze: 01 lip 2019, 19:27 Widzę że historia zatacza koło i tak jak oldschoolowcy odbierali prawo do robenia muzyczki niuskulom, tak teraz jest na odwrót
Chybiony argument, przecież forumek ciśnie po eripe jednoczesnie waląc bowdowny do wspomnianych wcześniej raperów jak Jimson, Dinale czy Smarki.
SWN pisze: 01 lip 2019, 19:40 Dla mnie słowo dobry tekściarz jest zarezerwowane dla osób potrafiących się poruszać po nieco szerszym spektrum, niż walka ze swoim wiecznym wkurwieniem i skakanie do beefów, potrafiących złożyć jakiś dłuższy projekt na konkretny temat, aniżeli po prostu tak jak powiedziałem - notes z panczlajnami
Amen
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ODPOWIEDZ