np to "jeszcze jedna reklamka i jesteśmy po robocie"
OFFTOPIC FILMOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
- JoeyJoeJoe
Re: OFFTOPIC FILMOWY
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Te polskie filmy Netflixa interesowały mnie tylko dlatego, że chwytali się za gatunki, których próżno szukać w polskim kinie. Komedii romantycznych w Polsce było w chuj, a biorąc pod uwagę średni poziom filmów made by Netflix, to spodziewam się chujni totalnej.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Pany co to za film, oglądałem kiedyś. Jakoś z lat 80, chłop się umawia na randkę i wszystko się komplikuje, wpada w dziwne sytuacje, spotyka dziwnych ludzi, ma totalnie przejebaną noc. Film kończy się tym, że prosto po tej nocy ląduje w pracy. Nie mogę sobie za cholerę przypomnieć jak się to nazywało
- JoeyJoeJoe
After Hours Martina Scorsese?
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
prędzej to
tak, to było After Hours. To co dał gogi nie widziałem, to akurat sobie zobaczę, elegancko
- MalkoNTENT
Ooo, na netflixa wleciało Us. Polecam bardzo
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
O mordzia, to weź powiedz czemu? Ja strasznie jebie ten film i jestem ciekaw co się w nim może porobać?
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Świetne to jest! Zrazu nie skojarzyłem że ten gość występował w TVP Kultura w Tygodniku Kulturalnym.
Wspaniale nakreśla tło powstawania filmów, życiorysy reżysera i innych twórców, kulisy powstawania scenariusza.
Zjednał mnie też pociśnięciem "Jokera" i porównaniem Big Lebowsky'ego do Larry'ego Sportello z "Inherent Vice".
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
-
genocidegeneral
Inside job dokument o kryzysie finansowym, gdzie to obejrzę?
@genocidegeneral https://vimeo.com/330323183
Cudowna jest ta nowa bajka Disneya pixara, ale wydaje mi się, że lepiej ją odbiorą nastolatki/młodzi dorośli niż dzieci
Ale to jak zwykle u Pixara akurat
Pany, jakieś fajne filmy kryminalne obsadzone w latach 80 potrzebuje. Coś jak Scarface, The Business, Blow
tradycyjnie The Long, Good Friday i w sumie mogę dorzucić To Live and Die in L.A.
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 15:46 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
co prawda stare i nie do mnie, ale tez propsuje us, wiec
pomijajac wszelkie kwestie realizatorskie, bo tutaj nie powinno byc watpliwosci, ze wizualnie, dzwiekowo, aktorsko to najwyzsza polka i juz to nie powinno dopuscic do jebania, to mnie jara przedstawiony pomysl na jaskine platonska, cala otoczka kulturowa, mnogosc kontekstow, easter eggow, do tego umiejetnosc budowy napiecia i rozladowywania go humorem, luz gatunkowy i swiadomosc historyczna peela zamknieta w kinie rozrywkowym, ktore dostarcza i zabawy, i refleksji, i zarabia na siebie - czyli robi wszystko co film powinien
To mi daj tą refleksje mordo
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
zeby nam bylo dobrze im musialo byc zle